ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Η "πράσινη ανάπτυξη" της Αφρικής"


Η Ημέρα για την Εκβιομηχάνιση της Αφρικής υιοθετήθηκε από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989, με σκοπό την κινητοποίηση της Διεθνούς Κοινότητας για την εκβιομηχάνιση και γενικότερα ανάπτυξη της Αφρικής, αλλά και για να μας υπενθυμίζει ότι 30 από τις 48 πιο υπανάπτυκτες χώρες του κόσμου βρίσκονται στην Μαύρη Ήπειρο.
Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ: www.dramania.gr
========================================================

Σαν σήμερα λοιπόν, πριν από 21 χρόνια, ο τότε Γ. Γραμματέας του ΟΗΕ υπέγραψε την αρχή μιας κίνησης, που -ούτε λίγο ούτε πολύ- ήταν κάτι ανάλογο με την δική μας σημερινή "Πράσινη Ανάπτυξη". Της καραμέλας που, εδώ και έναν χρόνο, πιπιλάει με αστείρευτη μανία η Green Τίνα και οι προσφιλείς της κρατικοδίαιτες ΜκΟ.

Κανείς τότε δεν είχε φανταστεί ότι πολλά εκτάρια δασών θα μετατρέπονταν σε οδοντογλυφίδες! Ότι θα άλλαζε άρδην το μικροκλίμα των περιοχών. Ότι οι βιότοποι θα μειώνονταν δραματικά, συρρικνώνοντας την πανίδα σε απελπιστικά μικρά κομμάτια γης. Ότι πολλά είδη θα τελούσαν υπό αφανισμό, χωρίς να φταίει το κυνήγι.

Κανείς, εκτός των ανοιχτομάτηδων πολυεθνικών που με το πρόσχημα της προσφοράς ενός καλύτερου αύριο στους πεινασμένους λαούς της μαύρης ηπείρου, θα έκοβαν σε φιλέτα το τροφαντό της κρέας, προσφέροντας ένα κομμάτι ψωμί ή, ένα μπολ ρύζι στους σύγχρονους σκλάβους!

Η πράσινη ανάπτυξη της κ. ΥΠΕΚΑ εξοικονομεί από την μια φυσικούς πόρους, ενώ παράλληλα, γεμίζει φωτοβολταϊκά πάρκα και ανεμογεννήτριες την Ελληνική ύπαιθρο, προς όφελος κάποιων επιχειρηματιών. Σπαταλά απλόχερα μεγάλα κονδύλια υποστηρίζοντας τις αργόμισθες ΜκΟ, την στιγμή που το Υπουργείο Οικονομικών απαιτεί την καταβολή ΦΠΑ από εθελοντικές ομάδες, που προτάσσουν τα, ιδιωτικά, στήθη τους για να προφυλάξουν το περιβάλλον και τις περιουσίες των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών!

Ανακυκλώσιμες πηγές ενέργειας με διανοίξεις δρόμων, με τσιμέντο κατα κόρον και τις ανεμογεννήτριες, να σπέρνουν τον θάνατο στον αέρα σε όρνεα που η δραστηριότητα του κυνηγίου, τα αφήνει παγερά αδιάφορα! Πράσινη ανάπτυξη, στο γκρίζο τοπίο που αφήνουν πίσω τους οι μπουλντόζες. Οικολογία χωρίς "Οικο", μόνο λόγια! Λόγια πράσινα, παχιά. Λόγια προς όφελος ημετέρων.

Ζήτω που σωθήκαμε φωνάζουν στην Αφρική εδώ και χρόνια, αυτοί που περιμένουν τα οφέλη της εκβιομηχάνισης της ηπείρου, εμβολιάζοντας τα παιδιά τους από τις προσφορές της unisef και των γιατρών χωρίς σύνορα. Που ξεδιψούν πίνοντας νερό, από πηγές σκαμμένες από κινήσεις πολιτών του κόσμου. Ζήτω που χεστήκαμε θα λέμε εμείς σε λίγο, που η πράσινη ανάπτυξη θα τσιμεντοποιήσει την Ελληνική ύπαιθρο και θα καταντήσει έγκλειστους τους άλλοτε ελεύθερους φύλακες της...τους κυνηγούς!

Και του χρόνου...

Δραματική τροπή παίρνει η άδικη καταβολή Φ.Π.Α. στους εθελοντές!


Ε.Σ.Ε.Π.Α: Δελτίο Τύπου του Ε.Σ.Ε.Π.Α Ανοιχτή Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό.

Αξιότιμε Κε Πρωθυπουργέ,
Αφού εξαντλήσαμε κάθε άλλη δυνατότητα, παρακαλώντας, χειροκροτώντας, βοηθώντας, πληρώνοντας εξ ιδίων, ανεχθήκαμε και την προσβολή ακόμη της προσωπικότητας μας, καταπίνοντας την ταλαιπωρία από αρμοδίους και αναρμοδίους και αφού μας εκμεταλλευτήκαν με τον πιο αισχρό τρόπο, μας κορόιδεψαν και μας πίκραναν, τώρα άρχισαν να μας επιβάλουν και πρόστιμα για παράνομη κυκλοφορία Πυροσβεστικών Οχημάτων στους εθελοντές μας.

Παρά την προσπάθειά μας, να αποσοβήσουμε τέτοια γεγονότα, διαπιστώσαμε συμπεριφορά, σαδιστική - χωροφυλακίστικη, απαράδεκτη και απογοητευτική για το εθελοντικό μας κίνημα, αγανακτισμένοι από την συντεχνία των Στρατηγών της Π.Υ. αηδιασμένοι από την συμπεριφοράς της Τροχαίας, την αδυναμία του Υπουργείου να μας απαλλάξει από τέτοια γεγονότα, το ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΑΝΑΔΑΣΩΤΩΝ, που είναι το 30% των πυροσβεστικών δυνάμεων της χώρας, με 53 Πυροσβεστικούς Σταθμούς 438 πυροσβεστικά οχήματα, 3500 Εθελοντές Πυροσβέστες και λειτουργεί σύμφωνα με τεχνογνωσία που μας παρασχέθηκε από την Αυστρία την Γερμανία και την Ελβετία και είναι εγγεγραμμένο στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ανακοινώνει την απόφαση του Πρ. του Δ.Σ., σχετικά με απεργία πείνας από τη Δευτέρα, 22.11.2010 σε ένδειξη διαμαρτυρίας σε όλα αυτά, με αίτημα, τη συνάντηση και ενημέρωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και την επίλυση προβλημάτων θεσμικών που θα αποδώσουν μόνο κέρδη στη Χώρα και την Οικονομία.

ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

Ανακοίνωση του Πρ. του Δ.Σ του Ε.Σ.Ε.Π.Α. :

Αγαπητοί Συνάδελφοι Εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας, όλοι γνωρίζετε τα προβλήματα του κλάδου και είστε όλοι αγανακτισμένοι.
Σχεδόν όλοι με γνωρίζετε .
Συνάδελφοι εξαναγκάζομε να κατέβω σε απεργία πείνας, προκειμένου να αναδειχθούν και να επιλυθούν τα προβλήματά μας .
Είμαι αποφασισμένος να φθάσω στο τέλος .
Είμαι αποφασισμένος ακόμη και να θυσιαστώ .
Σας ζητώ να με συμπαρασταθείτε, τα προβλήματα είναι κοινά..
Με γνωρίζετε. Δεν υποχωρώ, δεν προδίδω τις ιδέες μου, δεν εγκαταλείπω.
Δηλώνω ότι, δεν θα αρκεστώ, σε προφορική δήλωση, αλλά σε εγγραφή δήλωση και μόνο τότε θα αναστείλω την απεργία. Εφόσον δεν γίνουν όλα αυτά, που ενδεχομένως θα συμφωνηθούν, θα ξεκινήσω ξανά και θα φθάσω στο Τέλος. Σας ευχαριστώ.
Νίκος Σαχινίδης
Πρ.Δ.Σ. Ε.Σ.Ε.Π.Α.


ΠΗΓΗ: http://ksandrou.blogspot.com/