ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Γίνε κρίκος, βάλε πλάτη. Και μπορείς και θες!

Είναι φορές που σηκώνεις το βλέμμα ψηλά και φωνάζεις «ΓΙΑΤΙ»!

Γιατί τόση αδικία;
Γιατί τόσος πόνος;
Γιατί δεν βλέπεις κι από εδώ;
Γιατί αφήνεις να γίνονται αυτά;
Γιατί, γιατί γιατί…

Ερωτήματα που μένουν αναπάντητα, για τον έναν και μόνο λόγω: Δεν υπάρχει κανείς να σου δώσει την απάντηση που θες ν’ ακούσεις. Την απάντηση που θα απαλύνει τον πόνο που νιώθεις εκείνη την στιγμή.

Κάποιοι λένε, ότι ο Μεγαλοδύναμος δοκιμάζει την πίστη των απλών ανθρώπων στέλνοντάς τους μεγάλα βάσανα. Βγάζει κυκλώνες από το πουθενά με επίκεντρο μικρά βαρκάκια, για να δοκιμάσει τους καπετάνιους τους.

Που να βρεις τόση δύναμη, τόσο κουράγιο, τόση πίστη να αντέξεις μια τόσο μεγάλη αδικία!

Πώς να πεις σε ένα  μικρό παιδί ότι ο Θεός, Αυτός που όλα με σοφία ποίησε, του στερεί τον έναν από τους δυο γονείς, για να δοκιμάσει τον άλλον κι αυτό το ίδιο.

Πώς να γιατρέψεις μια μικρή ψυχή; Πόση δύναμη θέλει, πόσα ψέματα χρειάζεται να πεις για να περιγράψεις μια αλήθεια. Είναι όντως αυτή η αλήθεια; Κι αν είναι, γιατί πρέπει να την μάθεις έτσι;

Η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής, όντας μη έχοντας φτάσει τα μισά του προσδόκιμου, δεν είναι απλώς ένας θάνατος. Είναι πολλά παραπάνω. Όπως πολλά παραπάνω είναι να ξέρεις το τέλος της διαδρομής από…την αρχή!

Ευαισθητοποιημένοι στο έπακρο οι κυνηγοί, όντας άνθρωποι της υπαίθρου που ξέρουν να ακούν τα λόγια που κάνει η φύση με τα παιδιά της, τείνουν χείρα βοηθείας σε συνάδελφο – συνάνθρωπο.

Την Κυριακή 15 Ιουλίου στις 18:30 στο δημοτικό γήπεδο Ερμούπολης, η ποδοσφαιρική ομάδα του Κυνηγετικού Συλλόγου Σύρου θα αντιμετωπίσει την ομάδα των παλαιμάχων, σε μια προσπάθεια τα έσοδα του αγώνα να ξαλαφρώσουν τουλάχιστον οικονομικά μια οικογένεια, που ένα μέλος της έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Γίνε κι εσύ κρίκος της αλυσίδας που θα αγκαλιάσει έναν από εμάς. Έναν συνάδελφο, έναν κυνηγό, έναν συνάνθρωπό μας.

Για λεπτομέρειες κάλεσε στο τηλέφωνο αυτό: 6977915685 κ. Κώστας Καλούδης. 

Μια αρκούδα τον έφερε στα πρόθυρα αυτοκτονίας.

Στα άκρα ώθησε έναν κτηνοτρόφο μία αρκούδα που επιτίθεται στα ζώα του, με αποτέλεσμα να απειλεί να αυτοκτονήσει από το κτίριο της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.

Αυτή την ώρα γίνεται σύσκεψη για το θέμα στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη με τη συμμετοχή και εκπροσώπων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Πάντως, όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ η Βάσω Πετρίδου από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος δεν έχει προχωρήσει στη λήψη μέτρων, όπως ηλεκτροφόρες περιφράξεις που λειτουργούν αποτρεπτικά για τις αρκούδες.

ΠΗΓΗ:  http://gr.news.yahoo.com