ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Φωτιά στην Βάρη.


5 θυμάρια έχουμε, θα τα κάψουμε κι αυτά!
Φωτιά ξέσπασε σήμερα στις 18:00μμ. το απόγευμα στην Βάρη, στην θέση Στροβίγλια σε θαμνώδη περιοχή.

Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από την εξάτμιση ενός διερχομένου τρακτέρ στην άκρη του δρόμου. Τα ξερά χόρτα της έδωσαν μεγάλες διαστάσεις και η ένταση του αέρα, μεγάλη ταχύτητα.

Καταλυτική ήταν η συμβολή των περίοικων και η άμεση επέμβαση του πυροσβεστικού σώματος με 3 οχήματα και γύρω στα 10 άτομα πλήρωμα.

Η φωτιά έφτασε σε περίβολο κατοικίας, αλλά δεν προκάλεσε ζημιές. Τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο και κατασβέστηκε πλήρως.

Φυσικά από το περιστατικό δεν έλειψε η παρουσία του κυνηγετικού στοιχείου, αφού οι περισσότεροι που συνέδραμαν το έργο της πυροσβεστικής ήταν κυνηγοί! Παρόν ήταν και ο αντιπρόεδρος του Κ.Σ. Σύρου κ. Ροδίτης Γιώργος.


Την ατάκα που σφράγισε το περιστατικό είπε ένας ηλικιωμένος, ο οποίος με ένα κλαδί στο χέρι, την ώρα που έσβηνε μια μικρή εστία μονολογούσε «Αυτά να τα βλέπουν οι οικολόγοι, που δεν θέλουν να καθαρίζεται ο δρόμος και να κλαδεύονται τα δέντρα!».

Για την ιστορία και φυσικά προς απόδειξη των αυτονόητων, για άλλη μια φορά, να πω ότι καμία οικολογική οργάνωση δεν έδωσε το παρόν και κανένας οικολόγος του καναπέ δεν ταράχτηκε από το συμβάν! Για να πω την αλήθεια ένας εμφανίστηκε με ένα φτυάρι κι αυτός γιατί αν η φωτιά συνέχιζε θα έφτανε στο σπίτι του!

Οι πυροσβέστες ευχαρίστησαν όλους όσους βοήθησαν στην κατάσβεση, ενώ όχημα ασφαλείας παρέμεινε στον τόπο του συμβάντος για τυχών αναζωπύρωση.

Τέλος καλό, όλα καλά.