ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

20η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ Κ.Ε.Κ.




Αγαπητοί Φίλοι, Συνάδελφοι Κυνηγοί,

Σαν σήμερα στις 6 Μαρτίου 1990 «γεννήθηκε» ένα καινούριο πολιτικό κόμμα. Το κόμμα αυτό που ιδρύθηκε από μια ομάδα επώνυμων και ανώνυμων κυνηγών ονομάστηκε Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών (Φύση-Κυνήγι-Παράδοση) και συμμετείχε για πρώτη φορά στις Εθνικές εκλογές της 13ης Απριλίου 1990.

Στη συνέχεια και μετά από τη στενή συνεργασία του με το γαλλικό κυνηγετικό κόμμα C.P.N.T., το 1994, προστέθηκε στον τίτλο του και η λέξη «Ψάρεμα» και έτσι παραμένει μέχρι και σήμερα.

Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών (Φύση-Κυνήγι-Ψάρεμα-Παράδοση)

Με την ευκαιρία της 20ής επετείου του κυνηγετικού μας κινήματος σας ευχαριστούμε όλους εσάς που όλα αυτά τα χρόνια το έχετε αγκαλιάσει και το στηρίζετε ποικιλοτρόπως.

Η Συντονιστική Επιτροπή.

-----------------------------------------------------------------------------------

Με όλον τον σεβασμό που τρέφω στο πρόσωπο του κ. Γ. Τσαγκανέλια και σε όλους αυτούς που κρατούν το Κ.Ε.Κ. ζωντανό τόσα χρόνια, θα ήθελα να πω οτι καλό θα ήταν το Κόμμα των Ελλήνων Κυνηγών, να μένει στο προσκήνιο και στο πλευρό του Έλληνα κυνηγού και μετά τις εκλογές. Μπορεί μέχρι τώρα να μην έχουμε αποδείξει ότι καταλάβαμε την χρηστικότητα του "εργαλείου" που έχουμε στα χέρια μας, αλλά η συνέχιση είναι βασικός παράγοντας για να πιστέψει κάποιος σε κάτι! Κλείνοντας να ευχηθώ στον κύριο Τσαγκανέλια να έχει για πολλά πολλά χρόνια το κουράγιο και το όραμα να μας εκπροσωπεί περήφανα, όπως κάνει τόσα χρόνια μέχρι σήμερα.