ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Αναπνεύστε ελεύθερα.

Λιγότερη ρύπανση λόγω κρίσης.

Η κρίση φαίνεται ότι έχει και τα καλά της, αφού όπως υποστηρίζει νέα έρευνα του πανεπιστημίου Αθηνών, την τελευταία τετραετία καταγράφεται στη χώρα μας λιγότερη ρύπανση σε σχέση με παλαιότερες χρονιές.

Σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας που οδηγεί σε λιγότερες εκπομπές ρύπων προς την ατμόσφαιρα καταγράφεται στην Ελλάδα τα τελευταία 4 χρόνια.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει έρευνα του πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία οι 'Ελληνες πολίτες καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια την τελευταία τετραετία, με αποτέλεσμα οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα προς την ατμόσφαιρα να έχουν μειωθεί κατά 12,7% από το 2007 έως και το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Τα επιστημονικά ευρήματα της πανεπιστημιακής έρευνας επιβεβαιώνουν παλαιότερη έρευνα της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF Ελλάς,  που υποστήριζε ότι τα τελευταία χρόνια σε κάθε γεωγραφική περιφέρεια της χώρας, η κατανάλωση της ενέργειας ήταν χαμηλότερη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η μείωση της κατανάλωσης συνδέεται με την οικονομική κρίση και όχι με την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών περιορισμού της ρύπανσης.

Το 2007, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα προς την ατμόσφαιρα άγγιξαν τα 63,6 εκατομμύρια τόνους, ενώ το 2010 οι εκπομπές των ρύπων έφτασε τα 55,8 εκατομμύρια τόνους.

ΠΗΓΗ: www.deltiokairou.gr