ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Αλήθειες και ψέματα.



Η όχληση και η στρέψη της προσοχής στο πρόβλημα, μπορεί κάποιες φορές να είναι ο σκοπός που αγιάζει τα μέσα και μεταλλάσσει την πραγματικότητα και την στιχομυθία. Το σούσουρο, ο ντόρος που δημιουργείται κάποιους, δυστυχώς λίγους, τους βάζει να προβληματιστούν και να αναρωτηθούν αν μέσα στις αράδες που διαβάζουν και τα λόγια που ακούν, υπάρχει δόση αλήθειας.

Συνήθως οι ιθύνοντες σε τέτοιες περιπτώσεις, που δεν τους κολακεύουν καθόλου, στρέφουν τα βλέμματα αλλού βαφτίζοντας φωτοβολίδες και φούμαρα τις ειδήσεις, τρελούς και κασσάνδρες τους αγγελιοφόρους. Ο καπνός όμως έχει βγει, έχει μυρίσει και όλοι ψάχνουν την φωτιά...και το ψόφιο κουφάρι!

Τα ψέματα:

Οι τραυματίες που πραγματοποίησαν επίσκεψη στα ιατρεία του Βαρδάκειου και Πρώιου ΔΕΝ ήταν λαθροθήρες, αλλά θερμοκέφαλοι εμπλεκόμενοι σε καυγά.

Οι αλήθειες:

Κάθε χρόνο πολύ πριν την έναρξη του κυνηγίου της πέρδικας, κάποιες φορές, πολύ πριν την έναρξη καν του κυνηγίου λαθροθηρεύονται πέρδικες σε ξακουστά περδικονήσια. Παλαιότερα οι γυαλισμένοι κάλυκες μαρτυρούσαν την σφαγή. Τα δίποδα επιβλαβή όμως πονήρεψαν και μαζεύουν με ευλάβεια τα άδεια φυσίγγια για να μην αφήσουν ίχνη, επιχειρώντας το τέλειο έγκλημα. Όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που η Δ' ΚΟΣΕ και η ΚΣΕ αδιαφορούν επιδεικτικά να επανδρώσουν πόστα τα οποία έχουν ορφανέψει από την παρουσία ενός φύλακα θήρας. Αρκούνται σε περιστασιακή κάλυψη της θηροφύλαξης για μερικές μέρες, συνήθως κατά την έναρξη, λες και το πρόβλημα γεννιέται και πεθαίνει εκείνη την ημέρα!

Άλλη μια πικρή αλήθεια και αγκάθι συνάμα, είναι η ημερομηνία έναρξης της θηρευτικής περιόδου της πέρδικας, που εδώ στις Κυκλάδες ξεκινά στην 1η του Οκτώβρη, λες και οι πέρδικες του Αρχιπελάγους, ή αυτές των Δωδεκανήσων είναι άλλη ράτσα και όχι choukar. Είναι άλλου Θεού και όχι του ίδιου που, κάποιες φορές, φροντίζει τους κλέφτες περισσότερο από τους νοικοκύρηδες...ήμαρτον Θεέ μου.

Φήμες θέλουν πολλοί πρόεδροι Κυκλαδίτικων συλλόγων να προσυπογράφουν το άνοιγμα της πέρδικας να μετατεθεί στις 15 του Σεπτέμβρη όπως ήταν πριν μερικά χρόνια, την ΚΟΣΕ να συμφωνεί αλλά σχετικό έγγραφο-αίτηση δεν πέρασε ποτέ το κατώφλι του ΥΠΕΚΑ προς υπογραφή και έγκριση από τον Κο Τσιρώνη αν και την περίμενε!

Τα ερωτήματα:  

Μετά την παραδοχή της διεστραβλωμένης αλήθειας θα στρογγυλοκαθήσουν  στα αυγά τους οι υπέρμαχοι του κυνηγίου και θα σαλπίσουν παύση συναγερμού, ή θα βάλουν κάποια πραγματάκια απλά στην θέση τους;

Τι θα γίνει φέτος με τις κενές θέσεις των θυροφυλάκων στα περδικονήσια;

Γιατί η ΚΟΣΕ δεν απέστειλε την αίτηση για την αλλαγή της ημερομηνίας έναρξης της πέρδικας;

Γιατί δεν αλλάζει η ημερομηνία έναρξης, την στιγμή που σε 15 μέρες όντως δεν φουσκώνουν σαν προζύμια τα περδικόπουλα της δεύτερης φωλεοποίησης;

Κάποιοι πιστεύουν ότι όοολα τα παραπάνω έχουν ρίζα σε προσωπικά συμφέροντα και εξαργύρωση των ψήφων που δέχονται συγκεκριμένα άτομα κάθε δύο χρόνια....είναι αλήθεια;

Τελικά δεν έχω καταλάβει, ο Τσιρώνης θέλει να κλείσει το κυνήγι, ή εμείς οι ίδιοι;

Είναι ρουφιάνος και κακό παιδί αυτός που λέει τι γίνεται, ή κακοπροαίρετος αυτός που τα κάνει και τα αφήνει να συμβαίνουν;

Ο δαίμονας του blogger εξαφάνισε την προηγούμενη ανάρτηση γι' αυτό την επισυνάπτω παρακάτω.

      

Το μελάνι της νέας ρυθμιστικής δεν έχει στεγνώσει και οι φήμες οργιάζουν ότι σε φημισμένο περδικονήσι οι τουφεκιές πέφτουν ανεξέλεγκτα!

Αλήθεια ή ψέματα;

Τα σενάρια, μάλιστα, θέλουν γνωστό τουριστικό σκάφος, το οποίο δραστηριοποιείται και στην μεταφορά ασθενών από όμορα νησιά της Σύρας, να έχει κάνει μεταφορά τις προηγούμενες μέρες σε δυο άτυχους οπλοφόρους λαθροθήρες, οι οποίοι τουφέκισαν ο ένας τον άλλον κατά λάθος στην προσπάθεια τους να σκοτώσουν τις πέρδικες που τους είχαν περικυκλώσει και απειλούσαν την ζωή τους. Προφανώς, αυτή είναι η μόνη δικαιολογία που πρέπει να προβάλουν, αλλιώς δεν υπάρχει καμία άλλη!

Μήπως έχει έρθει ο καιρός η ομοσπονδία να δει σοβαρά το θέμα της θηροφύλαξης σε τέτοιους τόπους και να μην τους αφήνει ξέφραγο αμπέλι και βορά των επιτήδειων; Μήπως πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει η επαναλαμβανόμενη κοροϊδία των τελευταίων ετών να μεταφέρονται θηροφύλακες μόνο στην έναρξη του κυνηγίου της πέρδικας και για δυο μέρες;

Μήπως μας δουλεύετε;