ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Νέα από το Δοξάτο.

Εθελοντισμός για την περιφρούρηση του Αλσυλλίου Κυργίων από πυρκαγιά.


Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Δοξάτου σε συνεργασία με τον Δήμο Δοξάτου (ως επίσημα ενταγμένο μέλος στο μητρώο εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη), την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, την Πυροσβεστική & Δασική Υπηρεσία, και το Αστυνομικό Τμήμα Δοξάτου, επιθυμεί να ξεκινήσει και φέτος πρόγραμμα περιφρούρησης - πυρασφάλειας του Πευκόδασους Αναψυχής Κυργίων Δράμας.

Όσοι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Δοξάτου και κυρίως των Τοπικών Κοινοτήτων Κυργίων, Πηγαδίων και Αγοράς Δράμας επιθυμούν να δηλώσουν εθελοντικά συμμετοχή, να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογό μας στα τηλέφωνα.

Κυνηγετικός Σύλλογος Δοξάτου : 2521066008,
Καμπίτσης Παναγιώτης - Πρόεδρος :  6951610406,
Μουλιστάνος Ηλίας - Επιτιμο Μέλος Δ.Σ. :  6945080645,
Νικολαΐδης Γεώργιος - Κοσμήτορας : 6936796833,
ή στο mail του Κυνηγετικού Συλλόγου Δοξάτου  ksdoxatoy@gmail.com   

Η δήλωση ενδιαφέροντος είναι πολύ απλή. Δηλώνεται, ονοματεπώνυμο, κινητό τηλέφωνο και ημερομηνία που μπορείτε να "εκτελέσετε" τις πολύτιμες υπηρεσίες σας στη δασοπροστασία και ο Σύλλογος μας θα επικοινωνήσει μαζί σας για την περαιτέρω πληροφόρησή σας.

Η κίνηση αυτή της δασοπροστασίας από το Συλλόγου μας, σκοπό έχει την φύλαξη της περιοχής του Δάσους των Κυργίων που ανήκει στο χώρο ευθύνης του, για την περίοδο από 01/07/2015 έως και 20/08/2015. Οι ενδιαφερόμενοι που θα δηλωθούν ως εθελοντές θα οριστούν σε ζευγάρια και σε πρόγραμμα για συγκεκριμένη ημέρα να προσφέρει το κάθε "ζευγάρι" τις υπηρεσίες του. Η ώρες που θα γίνεται ο έλεγχος έχει οριστεί να είναι από τις 11:00 ώς τις 18:00 που είναι και οι "κρίσιμες" ώρες.
Να πούμε ότι η συγκεκριμένη λίστα θα κοινοποιηθεί στο Δήμο Δοξάτου, στη Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας, στο Δασαρχείο Δράμας και στο Αστυνομικό Τμήμα Δοξάτου προς ενημέρωσή τους.  Η λίστα θα πρέπει να ολοκληρωθεί ως τις 28/06/2015 για να σταλεί προς ενημέρωση στις παραπάνω υπηρεσίες. 

Σε μία περίοδος κρίσιμη για τα δάση όλης της χώρας μας, οι μήνες Ιούλιος και ο Αύγουστος - ως κατ' εξοχήν κρίσιμοι μήνες για πυρκαγιά - και σε συνδιασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες και του ισχυρούς ανέμους που επικρατούν κυρίως στα ορεινά, ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών. Μετά τον καθαρισμό από σκουπίδια του συγκεκριμένου Δάσους που πραγματοποιήσαμε την Τετάρτη 29/04/2015 ας σταθούμε "δίπλα" του για να το προστατέψουμε από τυχόν πυρκαγιά γιατί το Δάσος είναι ζωή και οφείλουμε να το διατηρήσουμε ακέραιο και να το παραδώσουμε στα παιδιά μας όπως το βρήκαμε και εμείς.

Με εκτίμηση το Δ.Σ. του Κ.Σ. Δοξάτου

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ