ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Κυκλαδίτικοι ντουμπλέδες.

Αν παρομοιάσουμε την χώρα μας με μια κουζίνα, θα βρεθούμε σε ένα βρόμικο εστιατόριο σε κάποια κακόφημη γειτονιά! Εκεί τα καζάνια βράζουν ξεχειλίζοντας, λερώνοντας τα πάντα. Οι μυρωδιές ανακατεύονται δημιουργώντας μια εμετική ατμόσφαιρα μπερδεύοντας ακόμα και τις πιο εξειδικευμένες μύτες.

Ο Γιωργάκης, που μας βγήκε Γιώργαρος, ετοιμάζεται να ξαφρίσει το βραστό και να μας το σερβίρει τον Απρίλη. Οι πρωτοβάθμιες Οργανώσεις μας, τον ίδιο μήνα ετοιμάζονται να αυγοκόψουν την σούπα των αρχαιρεσιών, με εξαίρεση κάποιες, που το μενού τους θα έχει καυτές πατάτες! Οι Ομοσπονδίες μας, ήδη μαγειρεύουν για τον Μάιο κουκιά μπαγλάν και η ΚΣΕ, έχει έτοιμη την παραδοσιακή ψαρόσουπα για τον Ιούνιο. Μια ψαρόσουπα που θα συνοδεύσει το μνημόσυνο του κυνηγίου, μετά από τις επερχόμενες εξελίξεις.

Επιδόρπιο σ’ αυτόν τον μαγειρικό αχταρμά, κάποιοι θηροφύλακες που νομίζουν ότι η στολή που φορούν είναι αρχηγού ΓΕΣ, δίνοντας τους δικαιώματα γενικού κουμάντου μέσα στους συλλόγους και κάποιοι, που έχουν την εντύπωση ότι οι ανακατατάξεις στον δημόσιο τομέα, τους έχει μεταθέσει στην τροχαία κάνοντας ελέγχους σε σταυροδρόμια, απορώντας που οι απανωτοί έλεγχοι δεν αποδίδουν καρπούς και δεν συμπίπτουν με τις καταγγελίες που δέχονται!

Βοηθοί σεφ, ανήμποροι πρόεδροι που κουράστηκαν, κιότεψαν ή πιάστηκαν αιχμάλωτοι προσωπικών επιλογών και υποχρεώσεων, χαζογελούν. Κοιτάζοντας αυτάρεσκα το γεμάτο μαγαζί, θεωρούν ότι για να είναι γεμάτο, σερβίρουν λαχταριστές λιχουδιές!

Οι πελάτες (τα μέλη), άλλοι χτυπούν τα πιάτα ανυπομονώντας, άλλοι τρώνε ότι σαβούρα τους σερβίρουν αδιαφορώντας και άλλοι, τσιμπολογάνε κάποια εκλεκτά μεζεδάκια φτιαγμένα ειδικά για πάρτη τους, πληρωμένα από όλους μας.

Εκλογές έρχονται κυνηγαράδες μου! Δώστε τους στην μούρη τον κατιμά που σας ταΐζουν χρόνια τώρα και απαιτήστε φιλέτο. Μαριναρισμένο με μεγάλο όραμα για το κοινό καλό, μπόλικη όρεξη για δουλειά και μια γενναία πρέζα φιλότιμου. Έχετε επίσης υπόψη σας ότι σύμφωνα με αυτά που πληρώνεται, θα πρέπει να τρώτε με χρυσά σερβίτσια και όχι με αλουμινένια. Σε λευκά λινά τραπεζομάντιλα, αναπαυτικές καρέκλες και συνοδεία μουσικής!

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΚΥΝΗΓΙ του Ελεύθερου Τύπου στις 23/2/11

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου!

Η ώρα ήταν 21:37μμ. χθες το βράδυ, 23/2/11, όταν το κινητό μου με επέστρεψε πίσω στην άθλια πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που, έτσι όπως εξελίσσεται, κάνει επιτακτική την χρήση οποιουδήποτε ηρεμιστικού βρίσκεται πρόχειρο στο σπίτι, ακόμα και του μπλε οινοπνεύματος!

Η οθόνη έγραφε «ΣΥΛΛΟΓΟΣ», ένα νούμερο που είχε καιρό να προστεθεί στις εισερχόμενες κλήσεις μου.

Από την άλλη μεριά της γραμμής, ο νέος Αντιπρόεδρος του Συλλόγου μου, αφού με καλησπέρισε, μου έκανε γνωστό τον λόγο του τηλεφωνήματος. Το Δ.Σ. λέει, εκτός των άλλων θεμάτων της συνέλευσης, ασχολήθηκε και με την ανάρτηση του blog, στην οποία έγινε αναφορά για την χείριστη συμπεριφορά του κ. Καραγιάννη στον συνάδελφο κ. Άγα Σταμάτη κατά την κοπή της πίτας της ΚΣΕ.

Προφανώς η συζήτηση του θέματος έγινε καθ’ υπόδειξή του, αφού ο κ. ταμίας της Δ’ΚΟΣΕ, θίχτηκε από το άρθρο και προτίθεται να προβεί σε αγωγή.

Το ζητούμενο ένα: Πώς ο Βασάλος έμαθε και έβγαλε στον αέρα το γεγονός πριν το μάθουν τα μέλη του Δ.Σ. και αν το είπε ο Σταμάτης στον Βασάλο.

Η καμπάνα που κρεμάστηκε πάνω από το κεφάλι του Σταμάτη από τους συναδέλφους, ήταν ότι αν η διαρροή ήταν από μέρους του, θα του ζητούσαν την παραίτηση του.
Μετά από τέτοια μελέτη του καταστατικού πάντως, εγώ δεν περίμενα τέτοιο ολίσθημα, γιατί δεν έχει κανένας το δικαίωμα να το κάνει εκτός, από τα δικτατορικά καθεστώτα!

Φυσικά η τηλεφωνική συνομιλία έγινε με ανοικτή ακρόαση και ακούστηκε από όλους. Είναι γεγονός ότι η εμπειρία μου με τους εισαγγελείς και τα αστυνομικά τμήματα με έβγαλε εκτός εαυτού, με αποτέλεσμα να μιλήσω άσχημα (όχι βρίζοντας) στον Αντιπρόεδρο κάτι για το οποίο του ζήτησα συγνώμη μετά και το επαναλαμβάνω και από εδώ, ελπίζοντας να καταλάβει την αγανάκτηση μου. Συγνώμη Σταμάτη, σίγουρα δεν φταις εσύ.

Ανοικτής ακροάσεως, έγινε και η συνομιλία με τον κ. Καραγιάννη, πριν από εμένα, ο οποίος παραδέχτηκε τα γεγονότα, αλλά όπως είπε, τα είπε στο αυτί του Άγα!

Το γεγονός ότι κάποιοι προσκυνημένοι του κ. Καραγιάννη τεχνηέντως θα προσπαθήσουν να στρέψουν εις βάρος μου την κατάσταση, προφασιζόμενοι ότι κατακρίνω κάποιον αρωγό του Συλλόγου μας, το ξέρω και δεν με απασχολεί. Ας καταλάβουν ότι οι όποιοι Καραγιάννηδες, όπως και οι ίδιοι, είναι αιρετοί. Εμείς τους βάζουμε στις θέσεις τους και εμείς πάλι τους βγάζουμε από αυτές. Οπότε αυτοί μας έχουν υποχρέωση και όχι εμείς σε αυτούς!

Κατανοώ επίσης και τον πανικό του κ. Καραγιάννη γιατί μάλλον έχει καταλάβει την γενική δυσαρέσκεια προς το άτομο του και προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, δαγκώνοντας όπου μπορεί!

Ας του πει κάποιος λοιπόν ότι αν νομίζει ότι θίγεται, ας κάνει ότι καταλαβαίνει. Να το κάνει όμως με δικά του έξοδα και όχι της ΚΟΣΕ, όχι με δικά μας λεφτά! Ας μάθει επιπροσθέτως ότι και οι τοίχοι έχουν αυτιά, πόσο μάλλον οι συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα που ήταν παρόντες και γύρω από το αυτί του Σταμάτη!!!