ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Κυκλαδίτικοι ντουμπλέδες.

Αν παρομοιάσουμε την χώρα μας με μια κουζίνα, θα βρεθούμε σε ένα βρόμικο εστιατόριο σε κάποια κακόφημη γειτονιά! Εκεί τα καζάνια βράζουν ξεχειλίζοντας, λερώνοντας τα πάντα. Οι μυρωδιές ανακατεύονται δημιουργώντας μια εμετική ατμόσφαιρα μπερδεύοντας ακόμα και τις πιο εξειδικευμένες μύτες.

Ο Γιωργάκης, που μας βγήκε Γιώργαρος, ετοιμάζεται να ξαφρίσει το βραστό και να μας το σερβίρει τον Απρίλη. Οι πρωτοβάθμιες Οργανώσεις μας, τον ίδιο μήνα ετοιμάζονται να αυγοκόψουν την σούπα των αρχαιρεσιών, με εξαίρεση κάποιες, που το μενού τους θα έχει καυτές πατάτες! Οι Ομοσπονδίες μας, ήδη μαγειρεύουν για τον Μάιο κουκιά μπαγλάν και η ΚΣΕ, έχει έτοιμη την παραδοσιακή ψαρόσουπα για τον Ιούνιο. Μια ψαρόσουπα που θα συνοδεύσει το μνημόσυνο του κυνηγίου, μετά από τις επερχόμενες εξελίξεις.

Επιδόρπιο σ’ αυτόν τον μαγειρικό αχταρμά, κάποιοι θηροφύλακες που νομίζουν ότι η στολή που φορούν είναι αρχηγού ΓΕΣ, δίνοντας τους δικαιώματα γενικού κουμάντου μέσα στους συλλόγους και κάποιοι, που έχουν την εντύπωση ότι οι ανακατατάξεις στον δημόσιο τομέα, τους έχει μεταθέσει στην τροχαία κάνοντας ελέγχους σε σταυροδρόμια, απορώντας που οι απανωτοί έλεγχοι δεν αποδίδουν καρπούς και δεν συμπίπτουν με τις καταγγελίες που δέχονται!

Βοηθοί σεφ, ανήμποροι πρόεδροι που κουράστηκαν, κιότεψαν ή πιάστηκαν αιχμάλωτοι προσωπικών επιλογών και υποχρεώσεων, χαζογελούν. Κοιτάζοντας αυτάρεσκα το γεμάτο μαγαζί, θεωρούν ότι για να είναι γεμάτο, σερβίρουν λαχταριστές λιχουδιές!

Οι πελάτες (τα μέλη), άλλοι χτυπούν τα πιάτα ανυπομονώντας, άλλοι τρώνε ότι σαβούρα τους σερβίρουν αδιαφορώντας και άλλοι, τσιμπολογάνε κάποια εκλεκτά μεζεδάκια φτιαγμένα ειδικά για πάρτη τους, πληρωμένα από όλους μας.

Εκλογές έρχονται κυνηγαράδες μου! Δώστε τους στην μούρη τον κατιμά που σας ταΐζουν χρόνια τώρα και απαιτήστε φιλέτο. Μαριναρισμένο με μεγάλο όραμα για το κοινό καλό, μπόλικη όρεξη για δουλειά και μια γενναία πρέζα φιλότιμου. Έχετε επίσης υπόψη σας ότι σύμφωνα με αυτά που πληρώνεται, θα πρέπει να τρώτε με χρυσά σερβίτσια και όχι με αλουμινένια. Σε λευκά λινά τραπεζομάντιλα, αναπαυτικές καρέκλες και συνοδεία μουσικής!

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΚΥΝΗΓΙ του Ελεύθερου Τύπου στις 23/2/11

Δεν υπάρχουν σχόλια: