ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

Πρυτάνευσε η λογική, έλαμψε η αλήθεια!

Πιστεύω ότι, έστω κι αν πρόκειται για μια δημοκρατική διαδικασία, η διεκδίκηση των αυτονόητων, προσβάλει και υποτιμά την νοημοσύνη όλων όσων θέλουν να συγκαταλέγονται στο ανθρώπινο, νοήμων, εξελιγμένο είδος!

Σήμερα, λοιπόν, 10 Φεβρουαρίου 2013, κληθήκαμε τα μέλη του Κ.Σ. Σύρου να αποφασίσουμε για το αυτονόητο. Για το αν συμφέρει τον σύλλογο και τα μέλη του να αφήσει την Δ’ ΚΟΣΕ να πληρώνει, ή να βάλουμε  εμείς το χέρι στην, άδεια, τσέπη και να προσπαθήσουμε να μετατρέψουμε το υστέρημα σε περίσσευμα. Να καμωθούμε ότι μπορούμε να κολυμπήσουμε στα βαθειά χωρίς μπρατσάκια και βατραχοπέδιλα και μάλιστα με φουρτούνα!

Να κοροϊδέψουμε τους εαυτούς μας και να πούμε, ότι μπορεί ένα πρόβατο να μείνει έξω απ’το μαντρί και να τα βάλει με τους λύκους που το περιτριγυρίζουν.

Αφού λοιπόν κόπηκε η πίτα, μοιράστηκαν τα δώρα, οι τέως πρόεδροι –όσοι βρήκαν το θάρρος και τον χρόνο να παραβρεθούν- χαιρέτησαν την εκδήλωση, κόβοντας ένα κομμάτι για το καλό, άρχισαν τα “όργανα”.

Οι αριθμοί μίλησαν και απέδειξαν απερίφραστα ότι, όσο και να προσπαθήσουμε, στεριά δεν θα πατήσουμε στον αιώνα τον άπαντα. Ότι τα κουκιά δεν φτάνουν και σε τελική, όπως είπε ο κ. Βαμβακούσης, είμαστε στο χείλος του γκρεμού. Φυσικά εκείνος χρησιμοποίησε την φράση αυτή για άλλο λόγω, περί ενότητας και συνοχής των μελών του συλλόγου, αλλά εγώ θα την παρερμηνεύσω λίγο. Μην ξεχνάς καλέ μου επισκέπτη ότι σε τούτο εδώ το μέρος, το πεπόνι και το μαχαίρι είναι δικά μου…αμέ!

Πίσω στο θέμα, ή στο ανάθεμα, όπως σου κάνει κέφι να το πεις. Αρκετοί συνάδελφοι ανέπτυξαν τις απόψεις τους υπέρ της μιας, ή της άλλης απόφασης. Υπέρ του ΝΑΙ (μένει η ομοσπονδία σαν βασικός και μόνος χρηματοδότης) και του ΟΧΙ (δεν τα θέλουμε τα λεφτά, έχουμε δικά μας). Κατά την άποψη και την ταπεινή γνώμη μου, ήταν γελοίοι όλοι! Οι υπέρμαχοι του ΝΑΙ (κι εγώ ανάμεσά σ’ αυτούς) γιατί κλήθηκαν να αποδείξουν ότι το μεσημέρι…είναι μέρα και όχι νύχτα! Κι αυτοί, οι άλλοι, οι υπέρμαχοι του ΟΧΙ, προσπάθησαν σαν άλλοι ψεύτες πρωθυπουργοί του κοντινού παρελθόντος, να μας πείσου ότι λεφτά υπάρχουν και ότι δεν υπάρχει διαφορά αν απελευθερώνεις 2500 πέρδικες, ή 500!

Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα να προσπαθείς έμπρακτα να πεις ευχαριστώ στα νησιά που ασκείς το νόμιμο δικαίωμά σου να κυνηγάς, προσφέροντας μέρος του τόκου που θήρευσες πίσω, με το να παίρνεις και να γυρνάς την πλάτη θεωρώντας ότι έχουν την υποχρέωση να σε φιλοξενούν αντέχοντας τα κακά σου χούγια και φυσικά, επειδή έχεις βγάλει άδεια θήρας! Όχι ότι η αποστολή ατόμων πέρδικας επιβάλει ομερτά στους γείτονες νησιώτες, φιμώνοντας τους, έναντι των κακώς κειμένων. Μην περάσουμε στην άλλη άκρη!

Ακούστηκε και η άποψη της μη επαρκούς, ή και λαθεμένης θηροφύλαξης σ’ αυτά τα νησιά, αλλά σε τούτο το κομμάτι ο σύλλογος δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο απ’ ότι έχει κάνει, το να στείλει δηλαδή εγγράφως τα παράπονά του στην ΚΟΣΕ και να περιμένει δική της δράση και όχι να καταφύγει σε πρακτικές που δεν θα βάλουν τέλος σε μια ατέρμονη, λάθος πρακτική που δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα..

Ο μόνος ομιλητής που μπόρεσε να υψώσει το ανάστημά του και να πει ποιος είναι πραγματικά ο λόγος που συρθήκαμε όλοι σήμερα εκεί, αφού ήταν κοινό μυστικό όλων, αλλά το προσπερνούσαμε όλοι για ευνόητους λόγους, ήταν ο Βαγγέλης Πέτρου, κατά κόσμο Σουβλάκι. Αυτός μπόρεσε να πει τα πράγματα με το όνομα τους και να μας δείξει τι σημαίνει η έκφραση « ΕΧΩ ΚΟΤΣΙΑ».

«Με στεναχωράει το γεγονός να βλέπω άτομα με ίδια ενδιαφέροντα και κοινό σκοπό να κατασπαράζουν ο ένας τον άλλον» είπε ο πληθωρικός Βαγγέλης. Αλήθεια βρε Βαγγέλη, εσύ κατάλαβες ότι μέσα εκεί όλοι μας έχουμε τον ίδιο σκοπό; Εμένα να με συμπαθάς, αλλά θα μου επιτρέψεις να έχω άλλη άποψη, ναι; Για όλα τα υπόλοιπα που τόλμησες να ξεστομίσεις, να αγιάσει το στοματάκι σου!!!

Κατά τα άλλα, ο πάλαι ποτέ φίλος των αξιοματούχων της ομοσπονδίας και κύριος υποκινητής της αποπομπής της ΚΟΣΕ από το εκτροφείο, δεν μπόρεσε να πείσει ούτε αυτούς που έφερε στην γενική για να υποστηρίξουν το ΟΧΙ, αφού το αποτέλεσμα καταδεικνύει ότι οι διαρροές προς το ΝΑΙ ήταν πολλές. Είδα άτομα που δεν ήξερα ότι είναι κυνηγοί κι αυτοί με την σειρά τους, είδαν για πρώτη φορά τι γίνεται σε μια γενική συνέλευση, αφού δεν είχαν ξαναπατήσει το πόδι τους σε άλλη!

Η ρήση που θέλει να έχουμε ότι μας αξίζει, βρήκε εφαρμογή στην κυνηγετική φατρία μιας και ο ωχαδερφισμός μας, έφερε στο δόλιο σημείο που βρίσκεται σήμερα το κυνήγι έναντι των πολέμιων του και όλων αυτών που το χρησιμοποιούν χρόνια τώρα ως εφαλτήριο για προσωπικά μικροσυμφέροντα.

Η άλλη ρήση που θέλει την εκδίκηση να είναι πιάτο που τρώγεται κρύο, μου γέμισε το στόμα χαμόγελα, αφού σήμερα πήρα την δική μου εκδίκηση. Όλοι όσοι κατά καιρούς κατηγορήθηκαν, λοιδορήθηκαν, παραγκωνίστηκαν και εκδιώχθηκαν από τον σύλλογο πήραν σήμερα την εκδίκησή τους.

Η αλήθεια είναι σκληρή και πονάει, γι’ αυτό για τον σημερινό πόνο που ένοιωσες καλέ μου «φίλε» μην προσπαθήσεις να βρεις ένοχο, αφού εσύ το ζήτησες. «Θέλω να ακούσω αλήθειες» είπες. Άκου τις λοιπόν και περαστικά σου!

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας – επιταγής της ετυμηγορίας της γενικής συνέλευσης, του ανώτερου οργάνου βάση του καταστατικού, όπως το αποκάλεσε έτερος καπαδόκης, ο οποίος προσπάθησε να διακωμοδήσει την πρωτιά ίδρυσης του συλλόγου μας ανά την επικράτεια, τολμώντας να πει ότι δεν ξέρει αν είναι έτσι, είναι τα έξεις:

ΠΑΡΟΝΤΕΣ:179
ΨΗΦΗΣΑΝ: 161
ΝΑΙ: 107
ΟΧΙ: 50
ΑΚΥΡΑ:4 
 


σ.σ. Είναι πιστεύω περιττό να σημειώσω ότι η εν λόγω απόφαση δεσμεύει τόσο το παρόν, απερχόμενο Δ.Σ. όσο και το επερχόμενο που θα αναδείξουν οι αρχαιρεσίες του ερχόμενου Απρίλη και ισχύει για την επικείμενη αναπαραγωγική περίοδο. Του χρόνου πάλι, πρώτα ο Θεός, εδώ θα είμαστε να ψηφήσουμε εκ νέου για τα αυτονόητα!

Ηχηρό το ΝΑΙ, φυλλορρόησε το ΟΧΙ.

"Νενικήκαμεν"

Εκτενέστερο ρεπορτάζ σε λίγες ώρες!!!