ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της!


Το 1ο Φεστιβάλ εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης, είναι πλέον παρελθόν. Επίσης, είναι άλλο ένα σκαλοπάτι που ο Κ. Σ. Άνδρου, το ανέβηκε με το κεφάλι ψηλά, κάνοντας όλη την Κυνηγετική οικογένεια υπερήφανη. Κρατώντας σφικτά το χέρι, του αδελφού του ΣΕΔΑ!

Ο Κ.Σ. Άνδρου σε συνεργασία με τον Σ.Ε.Δ.Α. κατάφεραν και απέσπασαν την πρώτη θέση στο Φεστιβάλ, ανεβάζοντας τον πήχη στις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει μια Κυνηγετική Οργάνωση, τόσο στην προστασία της φύσης και της άγριας ζωής, όσο και στην προάσπιση των ζωών και των περιουσιών των πολιτών της κοινωνίας που δραστηριοποιείται, ζει και υπάρχει. Ήταν μάλιστα ο μόνος Κυνηγετικός Σύλλογος που μετείχε στο φεστιβάλ.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου, είναι ένα παρακλάδι ουσιαστικά του Κυνηγετικού, αφού τα περισσότερα μέλη είναι κυνηγοί. Μπορεί και αποφεύγει νομικά κολλήματα, προσπερνώντας τα απαρχαιωμένα καταστατικά των Κυνηγετικών Συλλόγων, αφήνοντας εμπράκτως να φανεί το μεγαλείο της ανθρώπινης θέλησης για εθελοντική προσφορά στον συνάνθρωπο.

Ο Σ.Ε.Δ.Α. στα περιουσιακά του στοιχεία, έχει δυο πυροσβεστικά ετοιμοπόλεμα οχήματα πλήρως εξοπλισμένα τα οποία τα τελευταία 2 χρόνια, εκτός από περιουσίες, έχουν προστατέψει τον φυσικό πλούτο του νησιού, συνδράμοντας σημαντικά το έργο της πολιτείας. Αφήνοντας πίσω και μόνο στα λόγια το κάλπικο ενδιαφέρον των Οικολόγων, αποδεικνύοντας περίτρανα τι σημαίνει αληθινό ενδιαφέρον για το φυσικό περιβάλλον.

Ως αναγνώριση και επιβράβευση λοιπόν των κόπων και της προσφοράς όλων των εθελοντών – μελών του ΣΕΔΑ και του Κ. Σ. Άνδρου, έρχεται το αδιάφορο και αδηφάγο κράτος, να περιπαίξει με τον ιδρώτα, το κέφι, την αγωνία για τον συνάνθρωπο, την εθελοντική βούληση για προσφορά και τόσα άλλα προτερήματα μιας τέτοιας υποδειγματικής κίνησης, επιβάλλοντας ΦΠΑ προσαυξανόμενο με πρόστιμο στα οχήματα του Συλλόγου.

Όλα τελικά αρχίζουν και τελειώνουν στην εισπρακτική δεινότητα των οικονομικών υπηρεσιών; Μπορεί το ΔΝΤ να καταστείλει την ανθρωπιά και την επιθυμία για αμισθί προσφορά στον συνάνθρωπο; Μήπως θα έπρεπε και οι εθελοντές να απαιτήσουν τα δεδουλευμένα τους με τις ανάλογες προσαυξήσεις, που προκύπτουν από τις πολλές εργατοώρες που προσφέρουν μεταμεσονύκτια 365 ημέρες τον χρόνο; Αν το έκαναν, ποιος θα το προσπερνούσε ασχολίαστο; Ποιος θα άφηνε κάτω την πέτρα του αναθέματος χωρίς να την ρίξει στα κεφάλια τους;

Μήπως ορμώμενος από τις ΜκΟ, ο ΣΕΔΑ έπρεπε για την εθελοντική του δράση να απαιτήσει κρατικά κονδύλια; Ή μήπως έπρεπε να μείνει άπραγος περιμένοντας το κουφό κράτος, να ακούσει τις κραυγές αγωνίας των καμένων πολιτών; Να προσδοκά ένα χάδι από την ακρωτηριασμένη μητέρα Ελλάδα; Μια καλή κουβέντα να βγει από τα μουγκά χείλη των πολιτικάντηδων της κακιάς στιγμής; Ή μήπως όντας ψημένοι οι πολίτες, να παρακαλούν τον Θεό να βρεθεί ένας ευαίσθητος όμιλος επιχειρήσεων για να τους ξαναφτιάξει το σπιτικό τους;

Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της και μάλιστα ζητώντας απόδειξη, εισπράττοντας ΦΠΑ!

Διαβάστε την ανακοίνωση του Κ.Σ. Άνδρου ΕΔΩ.

Καμαρώστε την αντιπροσωπευτική ομάδα του ΣΕΔΑ ΕΔΩ και νοιώστε υπερήφανοι που είμαστε ΚΥΝΗΓΟΙ!

Η εκ των πρωτέρων παραίτηση.


ΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ
ΤΗΝ ΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΜΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ κ.ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΟΥΔΗ
ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ



Σύρος 3/11/2010


Προς: Κυνηγετικό Σύλλογο Σύρου.


Κύριοι,
Αν και κλήθηκα τελευταία ώρα να παρευρεθώ στην συνεδρίαση του Δ.Σ του συλλόγου (10,30 το πρωί της 3/11/2010) και ενώ η συνεδρίαση είναι την ιδία μέρα το απόγευμα ,
δυστυχώς για προσωπικούς λόγους και άλλων υποχρεώσεων, δεν μπορώ να είμαι παρόν (αν και πολύ θα το ήθελα) έχω να σας παραθέσω τα παρακάτω:

Η αγάπη μου για τα κοινά του Συλλόγου μας είναι παλιά ιστορία και είναι επακόλουθο της αγάπης που νιώθω για το κυνήγι.
Αυτή την αγάπη θέλοντας να προφυλάξω, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μην υπολογίζεται στην ανάμιξη μου στο τρέχον Δ.Σ. ειδικά τώρα, που οι διαμάχες είναι έντονες και η ατμόσφαιρα αρκετά τεταμένη. Άλλωστε η περίοδος που απομένει, είναι πολύ μικρή για να μπορέσει να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί και δεν είμαι σε θέση να μπω στην διαδικασία αντιδικιών και αλληλοσπαραγμών, κάτι που θα μου θύμιζε τα παλιά! Εκτός αυτού, δεν έχω την διάθεση να απολογηθώ στα μέλη για λάθη που έχουν κάνει άλλοι.

Θα ήθελα να θεωρείτε την αμέριστη συμπαράστασή μου απέναντι στον Σύλλογο δεδομένη , αλλά όχι απαραίτητα και στα πρόσωπα που έχουν φέρει τον Σύλλογο σε αυτήν την δυσάρεστη κατάσταση.
Καλό είναι ο καθένας να κάνει την αυτοκριτική του και να αναρωτηθεί αν και τι προσφέρει στον Σύλλογο
Για αυτούς τους λόγους σας παρακαλώ με την άδεια μου, προχωρήστε στην κλήση του επόμενου συνάδελφου που τυχών ενδιαφέρεται.

Υ.Σ Παρακαλώ να διαβαστεί αυτούσιο στο Δ.Σ

ΜΕ ΤΙΜΗ

Παναγιώτης Καραμολέγκος


ΠΗΓΗ: Παναγιώτης Καραμολέγκος