ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Ο Καλλικράτης θα περάσει και απο την οδό Φωκίωνος 8 & Ερμού;

Στο δρόμο του "Καλλικράτη" Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης Διοίκησης.
«Η Νέα Αρχιτεκτονική αποτελεί ταυτόχρονα επιταγή και ώριμη επιλογή στην οποία μας οδηγεί η ανάγκη της χώρας να λειτουργήσει ανταγωνιστικά σε ένα μεταβαλλόμενο και απαιτητικό διεθνές περιβάλλον με αιχμή του δόρατος την εξοικονόμηση πόρων, την πράσινη ανάπτυξη και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού». Από το Πρόγραμμα «Καλλικράτης».

Έτσι ξεκινούσε το άρθρο του ο πολύ καλός φίλος Άρτος του Δια, στο τεύχος της 1ης Ιουλίου 2010. Ούτε λίγο ούτε πολύ, έκανε λόγο για μεταφορά ευθυνών προς «τα κάτω». Κάτι το οποίο, όπως γράφει, άφηνε την ΚΣΕ ουσιαστικά άεργη!
Πολλά μάτια διάβασαν το άρθρο, πόσα μυαλά όμως κατάλαβαν τι λέει; Ποια είναι η αλήθεια; Τελικά η ΚΣΕ θα μείνει στα χαρτιά, ως άλλος δεινόσαυρος της κυνηγετικής ιστορίας μας; Ή θα ψάχνουμε «δαιμόνια» για να συντηρούμε τους «φύλακες αγγέλους» που θα μας προστατεύουν; Φυσικά το πλέον υπεύθυνο στόμα για την διάψευση, ή την επιβεβαίωση του άρθρου είναι η ΚΣΕ. Βέβαια ο Άρτος είναι ένα από τα «κακά παιδιά», καθότι αρθρογραφεί σε περιοδικό που ανήκει σε μια «άλλη» μερίδα τύπου, που αρέσκεται (πω πω λέξη!) να τα βάζει με την εξουσία, σύμφωνα με τα λεγόμενα της.
«Ποιός του δίνει σημασία;» Ή «Ρε τι λέει αυτός, ας δούμε καλύτερα».

Άρτε τα είπες, επέτρεψε μου να τα θυμίσω.


Συνεχίζει:

Ο νέος Νόμος – πέρα από τις πομπώδεις λέξεις που τον συνοδεύουν (όπως οι παραπάνω), θα αλλάξει με βεβαιότητα και τον χάρτη των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών και πιθανότατα να καταργήσει την Γενική Συνομοσπονδία Ελλάδας – που δεν θα έχει πλέον νόημα η οποιαδήποτε ύπαρξη της.

Αν σας άνοιξα την όρεξη, διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ, και περιμένετε κι εσείς την απάντηση!