ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Νέο τεύχος Τύπος Κυνήγι.



- Italian Master: Τα υπέροχα όπλα του Λορέντζο Γκάμπα.
- Παιδεία και κυνήγι: Προτάσεις ώστε να γνωρίσει το κοινό την αλήθεια για την θήρα.
- Καθαριστικά όπλων: Ρεπορτάζ αγοράς για να αστράφτει η κάννη!
- Διαδρομές στο Αγρίνιο για αγριογούρουνα, φτερωτά, λαγούς, υδρόβια και μαύρη ελιά.


ΚΑΙ ΔΩΡΟ DVD: Τα καλύτερα λαγόσκυλα.



Μαχόμενο περιοδικό για μαχόμενους αναγνώστες. Κυκλοφορεί αυτήν την Τετάρτη και κάθε Τετάρτη με τον Ελεύθερο Τύπο. Αν σέβεστε την κυνηγετική σας υπόσταση, μην το χάσετε!

Νέο καθεστώς για τα όπλα.


Τροποποιήσεις στον νόμο περί όπλων προωθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενσωματώνοντας στην ελληνική νομοθεσία την οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, η οποία έχει σταλεί από τον περασμένο Μάιο.

Με τις νέες διατάξεις όπλα θεωρούνται τα αεροβόλα, τα πιστόλια κρότου, τα φλόμπερ και τα πιστόλια των αφετών σε αγώνες, καθώς και τα όπλα σκοποβολής, κάτι που αλλάζει και τις προϋποθέσεις για την οπλοκατοχή. Επίσης προσδιορίζεται τι είναι πυρομαχικά, στα οποία συγκαταλέγονται ακόμα και οι καψυλλιωμένοι κάλυκες με άσκαστα καψύλλια, οι αμπούλες αερίων και χημικών, ενώ απαγορεύεται η εισαγωγή και διάθεση των λεγόμενων «διαστελλόμενων» βλημάτων.

Ειδική αναφορά γίνεται για τα κυνηγετικά όπλα, καθώς επιτρέπονται μόνο τα λειόκαννα. Το νομοσχέδιο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου (ΕΔΩ) για δημόσια διαβούλευση και θα παραμείνει μέχρι τις 11/10/10, προκειμένου να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι τις παρατηρήσεις τους και στη συνέχεια θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή.

ΠΗΓΗ:http://karteri.wordpress.com/
===================================================

Μελετήστε τα άρθρα, μας δίνεται μια ευκαιρία να υποβάλουμε, κι εδώ, τις απόψεις μας και να παραθέσουμε όλοι μας τις αγκυλώσεις που μας ταλαιπωρούν, αν συμβαίνει.

Τα ραβδωτά προφανώς δεν θα τα κρατήσουμε, ακόμα, στα χέρια μας νόμιμα για κυνηγετικούς σκοπούς. Η αυξημένη εγκληματικότητα, μάλλον, δεν αφήνει τον νομοθέτη να φερθεί «ευρωπαϊκά» μαζί μας. Ευρωπαίοι δυο ταχυτήτων προ πολλού οι Έλληνες! Η ευρωπαϊκή νομοθεσία εφαρμόζεται κατά το δοκούν και με εξαιρέσεις για μια ακόμα φορά.

Είδηση από τον Ωρίωνα.

Αγαπητοί φίλοι,
σας προωθούμε την ευχαριστήρια επιστολή του Αινήσιου Δέλτα.
Μάθαμε ότι ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αχαρνών προχώρησε επίσης σε οικονομική ενίσχυση ύψους 300Ευρώ προς το Αινήσιο Δέλτα.
Περιμένουμε και άλλους συλλόγους, τις εταιρίες του χώρου μας αλλά και απλούς κυνηγούς να στηρίξουν την προσπάθεια αυτών των ανθρώπων.
ΩΡΙΩΝ

===================================================

Καβησός 29/9/2010
Προς: τον ΩΡΙΩΝΑ – Το ΔΙΚΤΥΟ των ΚΥΝΗΓΩΝ
Κοιν: Κυνηγετικές Οργανώσεις
Κυνηγετικά ΜΜΕ, ιστοσελίδες
Τοπικά ΜΜΕ του Ν. Έβρου
Επαγγελματίες του χώρου
Μέλη και φίλους του Ωρίωνα
Μέλη και φίλους του Αινήσιου Δέλτα

Θέμα: Ενίσχυση του Αινήσιου Δέλτα από τον Ωρίωνα

Ευχαριστούμε.
Είναι η πρώτη φορά που κάποιος ενισχύει οικονομικά το σύλλογό μας. Δεν είχαμε ποτέ καμιά ενίσχυση από πουθενά, πλην της Νομαρχίας Έβρου που χρηματοδότησε κάποιες εκδηλώσεις που συνδιοργανώσαμε. Είναι η πρώτη φορά που κάποιος αναγνωρίζει και στηρίζει έμπρακτα τον αγώνα μας και αυτό (όχι πως δεν είχαμε ανάγκη τα χρήματα, μας λείπουν και δεν υπάρχει λόγος να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας) δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην προσφορά σας και περισσότερο κουράγιο σ’ εμάς.

Τώρα, για να λέμε τα πράματα με τ’ όνομά τους, από αλλού το περιμέναμε κι από αλλού μας ήρθε! Συγκεκριμένα:
Αν η ενίσχυση ερχόταν εκ μέρους κάποιου από τα πάμπολλα οικολογικά, περιβαλλοντικά, εξωραϊστικά κλπ σωματεία της περιοχής, με τους πηχυαίους τίτλους και τα πομπώδη μανιφέστα, θα ήταν κίνηση αναμενόμενη και λογική μιας και, χρόνια τώρα, κάνουμε εμείς τη δουλειά για την οποία εκείνοι επιδοτούνται.
Αν ερχόταν να μας συμπαρασταθεί κάποια από τις πάμπλουτες οικοπεριβαλλοντικές ΜΚΟ, θα ήταν εντελώς φυσιολογικό, αφού σκοπός της ύπαρξής (και της επιχορήγησής τους από εθνικά και κοινοτικά κονδύλια) είναι να ομορφύνουν το περιβάλλον, να σώσουν τη φύση(!)
Αν αποφάσιζε να μας βοηθήσει ο φορέας διαχείρισης Δέλτα Έβρου, κάποια κρατική υπηρεσία κάποιος επιχειρηματίας ή ένας από τους δήμους της περιοχής, θα μπορούσε είτε να είναι μια τυπική, διπλωματική κίνηση καλής θέλησης, ή μια ουσιαστική αναγνώριση της προσφοράς μας στο χώρο.

Το γεγονός πως η βοήθεια ήρθε από τους κυνηγούς, αυτούς που, οι περισσότεροι από τους πιο πάνω, με ευκολία χαρακτηρίζουν «δολοφόνους» και «εχθρούς της φύσης», έρχεται να δείξει γι’ άλλη μια φορά, ποιοι πραγματικά αγαπούν και νοιάζονται για το Δέλτα μας.

Σε μας δεν είναι άγνωστο, αφού και στις εξορμήσεις καθαριότητας που οργανώσαμε στο παρελθόν, οι μόνοι που έσπευσαν να βοηθήσουν ήταν οι κυνηγετικοί σύλλογοι της περιοχής και οι θηροφύλακες της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ (απρόσκλητοι μάλιστα), τη στιγμή που από τους προσκεκλημένους «ευαισθητοποιημένους» δεν εμφανίστηκε κανείς, απλά θεωρούμε υποχρέωσή μας να τονίσουμε το γεγονός, συμβάλλοντας στην αποκάλυψη της υποκρισίας των οικολόγων του καναπέ, που ονειρεύονται την αποστείρωση του Δέλτα, προσπαθώντας να εξορίσουν απ’ αυτό τους κατοίκους και τους φυσικούς και παραδοσιακούς του χρήστες, «σώζοντας» το χώρο μέσα από την άνεση του σαλονιού τους και την βολική ανωνυμία των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Για λογαριασμό του «Αινήσιου Δέλτα» πρέπει να διευκρινίσουμε πως δεν είναι κυνηγετικός σύλλογος, αλλά καμαρώνουμε (και νομίζουμε πως κατέχουμε πανελλαδική πρωτιά),που στα μέλη του συμπεριλαμβάνονται κυνηγοί μαζί με φυσιολάτρες, ερασιτέχνες και επαγγελματίες ψαράδες, αγρότες και κτηνοτρόφοι!
Μια κοινή, μεγάλη αγάπη μας ένωσε, τόσο ετερόκλητους και διαφορετικών πεποιθήσεων ανθρώπους, για τον ευλογημένο τούτο τόπο, που όποιος τον επισκέφτηκε τον θεώρησε πατρίδα του.
Μια ανάγκη μας ένωσε, η ανάγκη της άμυνας ενάντια σ’ εκείνους που κρίνουν με ευκολία τη ζωή μας και κατακρίνουν τον τρόπο που τη ζούμε, χωρίς ποτέ να μας γνωρίσουν, χωρίς να έχουν καν πατήσει το πόδι τους στο Δέλτα του Έβρου.

Σε προσωπική βάση και οι δύο υπογράφοντες, δηλώνουμε περήφανοι που είμαστε κυνηγοί, και θεωρούμε πως μας δικαιώνει πανηγυρικά η συμπαράσταση του Ωρίωνα.

Ευχόμαστε να πετύχετε με ευκολία όλους σας τους στόχους.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Νίκος Τσόμος

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιώργος Αποστολόπουλος

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Των Ζώων.


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, που έχει ανακυρηχθεί η 4η Οκτωβρίου, οι φωτινοί παντογνώστες Οικολόγοι Πράσινοι ή αλλιώς, Τα Πράσινα Άλογα της Ελληνικής Υπαίθρου εξέδωσαν ανακοίνωση συνοδευόμενη από μια σειρά εμπεριστατωμένων (!) λύσεων, που πραγματικά θα ανακουφίσουν τα ζώα απ' άκρη σ' άκρη στην Ελληνική επικράτεια.

Διαβάστε ΕΔΩ την ανακοίνωση και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.