ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Νέο τεύχος Τύπος ΚΥΝΗΓΙ.

Μαχόμενο περιοδικό για μαχόμενους αναγνώστες. Κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη 22/2/12 και κάθε Τετάρτη, με τον Ελεύθερο Τύπο. Αν σέβεστε την κυνηγετική σας υπόσταση, μην το χάσετε!

Διάσωση μεσογειακής φώκιας στη Σύρο.

Το πρωί της Πέμπτης 16 Φεβρουαρίου 2012 το Λιμεναρχείο Σύρου ειδοποίησε τη MOm/Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, για την παρουσία μιας μικρής φώκιας στην παραλία του Φοίνικα. Από την περιγραφή, τις φωτογραφίες και τα βίντεο που μας στάλθηκαν φαινόταν ότι πρόκειται για ένα νεαρό ζώο, αρκετά αδύνατο το οποίο δεν αντιδρούσε στην ανθρώπινη παρουσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζώο βρισκόταν εκεί από το προηγούμενο βράδυ.

Η Ομάδα Διάσωσης της MOm, ταξίδεψε την ίδια μέρα στη Σύρο. Από την πρώτη εξέταση του ζώου, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ένα νεαρό αρσενικό, περίπου τριών μηνών, σε κακή διατροφική κατάσταση, αδύναμο, παθητικό και πολύ αφυδατωμένο.

Με τις οδηγίες της υπεύθυνης κτηνιάτρου Δρ. Νατάσσας Κομνηνού, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ξεκίνησε η φαρμακευτική αγωγή. Την επόμενη μέρα το ζώο μεταφέρθηκε στην Αθήνα όπου και παρέμεινε μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του και να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις.

Σήμερα, ο μικρός «Φωκίωνας», όπως ονομάστηκε το ζώο από το Α1 τμήμα του 1ου Λυκείου Χολαργού, το οποίο υιοθέτησε συμβολικά το νεαρό φωκάκι, μεταφέρεται στο Κέντρο Περίθαλψης και Επανένταξης Μεσογειακής Φώκιας της MOm στην Αλόννησο, όπου με τη φροντίδα των νοσηλευτών της MOm θα παραμείνει εκεί μέχρι να ολοκληρώσει τη θεραπεία του, να ανακτήσει τις δυνάμεις του και να είναι πια έτοιμος να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον.

Η ΜΟm θέλει να ευχαριστήσει θερμά για την πολύτιμη συμβολή και βοήθειά τους το Λιμεναρχείο Σύρου και ιδιαίτερα την κα Μαρία Βουτσινά, την κτηνίατρο κα Σοφία Μαϊτού, τον κο Θανάση Κρίνο και όλους όσους βοήθησαν στη διάσωση του μικρού «Φωκίωνα». Επίσης ευχαριστεί την Hellenic Seaways για τη δωρεάν μετακίνηση των συνεργατών της MOm και για την ασφαλή μεταφορά του ζώου στην Αλόννησο, καθώς και το Ίδρυμα Mohamed bin Zayed και την IFAW.

ΠΗΓΗ:  http://www.econews.gr