ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Η μέριμνα του ΥΠΕΚΑ για τα καμένα στην Πεντέλης.


Αγαπητό Newsbeast,σήμερα πήρα την απόφαση να σας γράψω για το κατάντημα της Πεντέλης. Πηγαίνω τακτικά για περπάτημα ή για εκδρομή στην Πεντέλη και συγκεκριμένα στην περιοχή Μαυρηνώρα.

Μου κάνει εντύπωση που βλέπω πάντα πολλά πρόβατα να βόσκουν στην περιοχή των καμένων, αλλά και πολλά κατσίκια (γίδια) και μάλιστα με τσοπάνη.Στα κατσίκια υπάρχουν οι ετικέτες (σκουλαρίκια) με τους κωδικούς ότι είναι απογεγραμμένα και οι ιδιοκτήτες τους λαμβάνουν και επιδότηση.Ήξερα κάποτε ότι σε καμένες περιοχές απαγορεύεται να βόσκουν πρόβατα και κατσίκια διότι δεν αφήσουν τίποτε να ξανά-φυτρώσει.

Αν έχω δίκιο ή όχι θα ήθελα πάρα πολύ κάποιος οικολόγος ή υπεύθυνος από το δασαρχείο Πεντέλης να με καθησυχάσει διότι με πονά αυτή η εικόνα της Πεντέλης όπως την βλέπουμε σήμερα, σε αντίθεση με το τι ήταν πριν.Ευχαριστώ πολύ.

ΠΗΓΗ: http://karteri.wordpress.com/
===================================================

Κραυγή αγωνίας απο έναν απλό πολίτη. Κάποιον που νοιάζεται για το περιβάλλον που θα μεγαλώσουν τα παιδιά του και όχι μόνο τα έσοδά του...!!!

Άραγε η κ. ΥΠΕΚΑ δεν έχει πληροφόρηση απο τις αναθεματισμένες ΜκΟ;

Μόνο για τις προβοκατόρικες ενέργειες "βλέπε κομμένα κεφάλια ζαρκαδιών" έχουν μυαλό και μάτια;

Καλά είναι καλή μου κυρία, σας πήραμε χαμπάρι!

Νέο τεύχος Τύπος κυνήγι.

Αύριο, εκτάκτως λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων, το αγαπημένο μας περιοδικό του Ελεύθερου Τύπου "ΚΥΝΗΓΙ", θα βρίσκεται στα περίπτερα.





Μαχόμενο περιοδικό για μαχόμενους αναγνώστες. Κυκλοφορεί με τον Ελεύθερο Τύπο. Αν σέβεστε την κυνηγετική σας υπόσταση, μην το χάσετε!