ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Άνοιξε, κλείσε κάνει ρεύμα. Θα πουντιάσουμε!

Υπάρχει λίγη σοβαρότητα;


Οι φόβοι μου για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκαν. Είχα πει σε παλαιότερη ανάρτηση μου ότι φοβάμαι πως το κυνήγι θα απαγορευτεί στον Αμβρακικό γιατί σε αυτή την χώρα οι νόμοι δεν εφαρμόζονται και καταστρατηγούνται προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων και δυστυχώς επιβεβαιώθηκα.

Το κυνήγι μετά από την χθεσινή πληροφόρηση που είχα από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Άρτας, κατά πάσα πιθανότητα θα απαγορευτεί και την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο. Μια απόφαση που ήταν προς υπογραφή και που όλοι εμείς οι νόμιμοι κυνηγοί περιμέναμε πώς και πώς για να πάμε για κυνήγι, γύρισε πίσω. Δεν γνωρίζουμε ακόμα τον λόγο που σκαρφίστηκαν οι ευθύνοντες «αντικυνηγοί» για να ακυρώσουν αυτή την απόφαση.

Τελικά ο Φορέας Διαχείρισης Αμβρακικού, «ο προστάτης του Αμβρακικού», αυτός που γνωμοδοτεί θετικά για την αύξηση τον ιχθυομονάδων , για την κατασκευή φοτοβολταϊκών και πολλά άλλα, εντός των ορίων του Εθνικού Πάρκου, τα κατάφερε. Κατάφερε με την στήριξη άλλων δέκα ΜκΟ να αναιρέσει αυτή την απόφαση που στήριξε όλοι η τοπική κοινωνία και οι αρμόδιοι φορείς της με την θετική τους εισήγηση.

Τέλος στον εμπαιγμό και την κοροϊδία. Θα μας βρει αντίπαλους από εδώ και πέρα ο Φορέας Διαχείρισης Αμβρακικού, γιατί μας εξαπάτησε χρησιμοποιώντας τον Κυνηγετικό Σύλλογο και τα μέλη του, τάζοντας μας κάποια τμήματα του Αμβρακικού προς θήρευση την κυνηγετική περίοδο 2011- 2012 και ως αντάλλαγμα να έχει την συνδρομή του Κυνηγετικού Συλλόγου για την θηροφύλαξη της περιοχής. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος ανταποκρίθηκε θετικά από την πρώτη στιγμή έχοντας την γνώση και τον εξοπλισμό να αντιμετωπίσει αυτές τις περιπτώσεις. Δυστυχώς μετά από την εξέλιξη αυτής της απόφασης οι λαθροθήρες θα κάνουν πάρτι στον Αμβρακικό και όπως και τα τελευταία τρία χρόνια η προστασία θα είναι ανύπαρκτη σε όλους τους τομείς.

Είναι γνωστή όμως η τακτική αυτής της κυβέρνησης και των διορισμένων από αυτή, να εξαπατούν τους πολίτες αυτής της χώρας τάζοντάς τους λαγούς με πετραχήλια. Τα ψέματα όμως τέλειωσαν, όσο και να έχουν γατζωθεί στην καρέκλα που απέκτησαν με ψέματα και υποσχέσεις. Εμείς θα τους την πάρουμε τις επόμενες εκλογές και θα είναι η εκδίκηση μας για όλα αυτά τα δεινά που μας προκάλεσαν τα τελευταία χρόνια. 


ΠΗΓΗ: http://kynhgotopos.blogspot.com