ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Η ισχύς εν τη ενώσει!

Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ TO ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΔΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΚΑΝΑΡΗ 22-24 ΤΗΛ: 2610-361671/ 72 FAX: 2610-346614
Url: www.kynomp.gr ||  E-mail : info@kynomp.gr
 
ΠΑΤΡΑ 20 - 6 - 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου
"«Μπετόν αρμέ» η υποστήριξη των Κυνηγετικών Συλλόγων της Πελοποννήσου προς το Διοικητικό της Συμβούλιο"

Η αναστάτωση που για μεγάλο χρονικό διάστημα δημιουργήθηκε στην Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου από τις γνωστές πράξεις της δημόσιας διοίκησης εναντίον της και που είχαν ως αποτέλεσμα την δημιουργία μίας ανεκδιήγητης κατάστασης ιδιαίτερα ζημιογόνου για την ομαλή λειτουργία της, έλαβε τέλος μετά την ανάκληση της εσφαλμένης απόφασης έκπτωσης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.
Το Σάββατο 18 Ιουνίου 2011 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των μελών της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα τρέχοντα διαδικαστικά θέματα αλλά και οι πρόσφατες εξελίξεις όσον αφορά το κυνήγι καθώς επίσης και όλα όσα διαδραματίστηκαν μέχρι την έκδοση της προαναφερθείσας ανακλητικής απόφασης.
 Στη Γενική Συνέλευση παραβρέθηκε ο Διευθυντής Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών κος Μπακουλόπουλος Νικόλαος ο οποίος προσπάθησε να δώσει εξηγήσεις για τις ενέργειες της υπηρεσίας στην οποία προΐσταται συνέπεια των οποίων δημιουργήθηκε αναστάτωση και μεγάλη δυσχέρεια στην εύρυθμη λειτουργία της Ομοσπονδίας. Πλην όμως δεν κατάφερε να πείσει τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης για την αντικειμενικότητα των ενεργειών του αφού μάλλον αστόχησε στο να καλύψει την πληθώρα των αποριών και των ερωτημάτων που έγειρε η κάκιστη και προσβλητική αυτή αντιμετώπιση της Ομοσπονδίας από την υπηρεσία του. 

Δρυμίτατος δε υπήρξε ο πρόεδρος της Γ΄ Κ.Ο.Π. κος Μαρκόπουλος που ουκ ολίγες φορές άστραψε και βρόντηξε, αλλά και τα μέλη του Δ.Σ. όσο και της Γενικής Συνέλευσης για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις των υπηρεσιακών παραγόντων εις βάρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου. Εν τέλει, ο Διευθυντής Δασών δεσμεύτηκε όπως υπάρξει μία αγαστή και πλήρης συνεργασία για την μετέπειτα αρμονική λειτουργία της Ομοσπονδίας με την δημόσια διοίκηση.

Η Γενική Συνέλευση επικρότησε απόλυτα τις μέχρι σήμερα θέσεις της Διοίκησης της Ομοσπονδίας και τους χειρισμούς της στα ζητήματα που αφορούν την θήρα και τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κυνήγι σήμερα, ενώ ταυτόχρονα κατέθεσε την πλήρη υποστήριξή της και την εμπιστοσύνη της προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, απέναντι στην συνεχόμενη επίθεση που δέχεται από την δημόσια διοίκηση. 

Σε παραγωγικό κλίμα αναλύθηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα οι οικονομικοί απολογισμοί και προϋπολογισμοί ενώ η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το Δ.Σ. όπως συνεχίσει την δυναμική του πορεία, τις παρεμβάσεις και τις συνεχείς προσπάθειές του στα κυνηγετικά δρώμενα, που ευτυχώς δεν κατάφερε να κάμψει και να αφαιρέσει η δημόσια διοίκηση καθώς επίσης έδωσε σαφή εντολή στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας όπως πράξει τα μέγιστα στην διαφύλαξη του κύρους και της αξιοπρέπειας της κυνηγετικής οικογένειας.

- Ο Πρόεδρος
Μαρκόπουλος Κωσταντίνος
- Ο Γ. Γραμματέας
Πλούμπης Ανδρέας 

ΠΗΓΗ: www.kynigos.net.gr