ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Νόμος - έκτρωμα ενάντια στους κυνηγούς και τα σκυλιά τους!

Εικόνες σαν και αυτή, είναι πιθανόν σε λίγο καιρό να θεωρούνται κολάσιμες και οι ιδιοκτήτες θηλυκών σκυλιών, να τιμωρούνται με πρόστιμο 3.000 ευρώ!!!

Την υποχρεωτική στείρωση όλων των θηλυκών κυνηγόσκυλων, διατάσσει ουσιαστικά ο νέος νόμος για τα ζώα, που αναμένεται να ψηφιστεί στην ολομέλεια της Βουλής τις επόμενες ημέρες. Ο νέος αυτός νόμος, αποτελεί αίτημα των ψευτοφιλοζωικών και οι-κωλόγων αλλά βρίσκει και συμπαραστάτες για την εφαρμογή του καθώς τον εισηγούνται και τον συνυπογράφουν μερικοί πρωτοκλασσάτοι υπουργοί της...κυβέρνησης...

 Συγκεκριμένα Στουρνάρας, Χατζηδάκης, Μανιάτης, Χρυσοχοίδης, Γεωργιάδης, Μιχαλάκης, Βαρβιτσιώτης και Βρούτσης, ανέλαβαν το 'έργο' να περάσουν ένα τέτοιο νομοσχέδιο που προβλέπει μια κόλαση τιμωριών, ποινικών διώξεων και υψηλών χρηματικών προστίμων για τους κυνηγούς η οποιουσδήποτε άλλους πολίτες έχουν επιλέξει να έχουν σκύλους.

 Μάλιστα για να επιτύχει όλο αυτό το σχέδιο των 'σωτήρων' του ΕΘΝΟΥΣ που κάθε μέρα δημιουργούν περισσότερους φτωχούς, καταργείται η εκπροσώπηση των κυνηγών στις 5μελείς επιτροπές των Δήμων, όπως προβλέπει ο νόμος μέχρι τώρα. Ο αποκλεισμός αυτός ήταν απαίτηση των φιλωζωικών σωματείων τις οποίες φρόντισε να ικανοποιήσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αν ψηφιστεί αυτό το έκτρωμα, θα αντιμετωπίζεται ως έγκλημα η ερασιτεχνική εκτροφή και η κατοχή έστω και ενός θηλυκού σκύλου που δεν έχει στειρωθεί. Με τις νέες διατάξεις θα προβλέπεται 'όταν εκτρέφεται έστω και ένας θηλυκός σκύλος αναπαραγωγής (δηλαδή μη στειρωμένος) απαιτείται η υποχρεωτικά η έκδοση άδειας εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας ζώων συντροφιάς'

Άδεια εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας ζώων συντροφιάς, απαιτείται και για τους ερασιτέχνες εκτροφείς σκύλων η γάτων. Επι της ουσίας, ποινικοποιείται η κατοχή ενός θηλυκού κυνηγόσκυλου που δεν έχει στειρωθεί και διατηρεί την αναπαραγωγική ικανότητα και ο κάτοχος διαπράτει έγκλημα αν δεν έχει φροντίσει να έχει άδεια. Σε αυτή την περίπτωση, όποιος κυνηγός η πολίτης σκεφτεί να παραβιάσει τη δρακόντεια διάταξη, προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο που ξεκινάει απο τα 3.000 ευρώ.

Ακόμα, η κοπή της ουράς, που γίνεται σε κάποιες ράτσες σκύλων, αποτελεί 'ακρωτηριασμό' ενώ στος εξής θα απαγορεύεται και η εισαγωγή ή εμπορία σκύλων με κομμένη ουρά, απο το εξωτερικό. Μάλιστα, με το νέο νόμο θα απαγορεύεται πλήρως το ζευγάρωμα ανάμεσα σε σκύλους με  κομμένες ουρές, ασχέτως αν ο ιδιοκτήτης έχει τα απαραίτητα χαρτιά, και σε αυτή την περίπτωση η τιμωρία του θα είναι απο 1 έως 5 έτη φυλάκιση και 5.000 έως 10.000 ευρώ πρόστιμο.

 Είναι ένα πρώτο βήμα, αν γίνει, για τον ευνουχισμό του κυνηγιού στην Ελλάδα και σε ελεγχόμενη ιδιοκτησία σκύλων επι πληρωμή...