ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Τις πταίει;


Πάει μια εβδομάδα που η ρυθμιστική είδε το φως της δημοσιότητας και οι πόρτες των συλλόγων άνοιξαν για την θεώρηση των βιβλιαρίων θήρας.
Σύμφωνα όμως με πληροφορίες το «τσουνάμι» των περασμένων χρόνων, δεν έχει πνίξει κανενός συλλόγου τα γραφεία! Ποια είναι τα αίτια που κρατούν τους συναδέλφους μακριά;

Κάποιοι, μαζί κι εγώ, θέλοντας να αποφύγουν τον κακό χαμό των πρώτων ημερών συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι η έναρξη δεν τους απασχολεί κυνηγετικά. Περιμένουμε να περάσουν λίγο οι μέρες διευκολύνοντας συνάμα και τους υπαλλήλους που κάθε χρόνο, γίνονται αποδέκτες παραπόνων από τους διάφορους «βιαστικούς». Άλλοι υπολογίζουν τα «κουκιά» τα οποία δεν τους βγαίνουν και τα 100 € περίπου, χώρια την όποια έκτακτη εισφορά αν και όπου υπάρχει, της τοπικής άδειας τους είναι δυσβάστακτα.

Κάποιοι άλλοι προσπαθούν να κάνουν τα παράπονα τους με αυτόν τον τρόπο στα μέλη του Δ.Σ. Λάθος μεγάλο, δική μου άποψη, γιατί κυνηγός χωρίς άδεια σημαίνει κυνηγός χωρίς φωνή! Όποιος μπει στην διαδικασία να βγάλει αλλού άδεια, όταν έρθει η στιγμή που θα θέλει να πει και να κριτικάρει κάτι, που ενδεχομένως να τον θίγει, όλως δικαίως η απάντηση του Δ.Σ. θα είναι «πήγαινε εκεί που έβγαλες την άδεια σου να τα πεις».

Κάποιοι τρίτοι που το κυνήγι δεν τους ανέβαζε τον πυρετό στο κορμί τους κάθε Αύγουστο, που δεν ένοιωθαν την καρδιά τους να ξεκολλά κάθε φορά που άκουγαν μια πέρδικα να κακαρίζει. Αυτοί που δεν κατάφεραν ποτέ να κάνουν φίλο τους ένα σκυλί, ίσως να παρόπλισαν την κυνηγετική τους συνείδηση και καταντήθηκαν να ανταλλάξουν την επαφή με την φύση με τον καναπέ, την τηλεόραση και τις μπύρες. Βέβαια αυτοί δεν ήταν ποτέ κυνηγοί, ποτέ δεν κατάφεραν να ζυμωθούν με την ύπαιθρο, και εδώ που τα λέμε, ποτέ δεν τους θέλαμε εντός της φαμίλιας μας. Κάποιοι από δαύτους έχουν κατά καιρούς πρωτοστατήσει σε περιπτώσεις λαθροθηρίας.

Τέλος, κάποιων άλλων τα νεύρα έσπασαν βλέποντας τις οικοδομές να «τρώνε» ένα ένα τα κυνηγοτόπια. Χαλάστηκαν από τον περσινό Δεκέμβρη που τους έκανε να κάνουν τσάμπα όνειρα, έξοδα και ταξίδια και φέτος αντιμετωπίζουν την όλη κατάσταση περισσότερο φειδωλά.
Αποτέλεσμα όλων αυτών των αιτιών, είναι η σταδιακή αποδυνάμωση των Οργανώσεων μας με πρώτες και καλύτερες αυτές της πρώτης βαθμίδας…τους Συλλόγους μας.

Για πάμε όλοι μαζί για ένα στενό μαρκάρισμα των γραφείων μας! Για βγάλτε τα βιβλιαράκια από τα συρτάρια, θυμηθείτε όλα αυτά που σας χάρισε το κυνήγι την περασμένη χρονιά και δώστε άλλη μια φορά το παρόν στον Σύλλογο σας. Τον Σύλλογο που ανήκετε. Στο τέλος, θα την πάθουμε άλλη μια φορά όπως στις ευρωεκλογές, που μιλούσαμε για 300.000 και όταν οι πόρνες της πολιτικής άνοιξαν, είμαστε δεν είμαστε μέσα στα ποσοστά του «Άλλα Κόμματα»!

Η ανανέωση των αδειών θήρας είναι απόδειξη της ίδιας μας της ύπαρξης. Ας μην αφήσουμε κάποιους να πουν ότι είμαστε «τόσοι» μόνο στα λόγια. Ας μην καταντήσουμε διαλυμένα σωματεία. Ας βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ και ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ.