ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Νέο τεύχος Τύπος Κυνήγι.


Μαχόμενο περιοδικό για μαχόμενους αναγνώστες. Κυκλοφορεί αυτήν την Τετάρτη και κάθε Τετάρτη με τον Ελεύθερο Τύπο. Αν σέβεστε την κυνηγετική σας υπόσταση, μην το χάσετε!

Για τα μάτια και για την βιτρίνα, ή για την ουσία;



Οι οργανώσεις μας και όλοι οι κυνηγοί, υπερηφανευόμαστε για την δημιουργία και την ύπαρξη της Θηροφυλακής. Είναι ένα σώμα το οποίο είναι απόρροια χρόνων σκέψεις των αφεντάδων μας, δικών μας εισφορών και η απάντηση σε όλους αυτούς που θέλουν τους κυνηγούς άνομη φατρία, που σαν αγέλη άγριων σκυλιών κατασπαράζουν την φύση.

Η πλειονότητα των κυνηγών αναζητά την παρουσία ενός θηροφύλακα στο βουνό, στον δρόμο, στο λιμάνι και όπου αλλού υπάρχει έστω και ένας κυνηγός, ή υπόνοια για κάποιο παραστράτημα. Άλλωστε, αυτή είναι και η δουλεία όλων αυτών των ανθρώπων που πληρώνουμε αδρά κάθε χρόνο. Όσων τα μυαλά δεν δουλεύουν πονηρά, αισθάνονται φίλο τους τον θηροφύλακα. Νιώθουν ότι και κάποιος άλλος, εκτός τους ίδιους, φροντίζει για να συνεχίσει να υπάρχει το κυνήγι και αύριο.

Αυτό λοιπόν ήθελε να κάνει και ο δικός μας φύλακας θήρας όταν χθες, όλη την ημέρα μέχρι την νύχτα, διενεργούσε μαζί με το Λιμενικό σώμα ελέγχους στην μαρίνα της Σύρου. Με απλά λόγια, έκανε την δουλεία του.
Τα σχόλια, δυστυχώς, δεν ήταν όλα ευχάριστα. Πολλοί ήταν αυτοί που χαιρέτισαν την παρουσία του Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα «αγκαλιά» με το Λιμενικό σώμα στην προβλήτα. Υπήρξαν βέβαια κι αυτοί, οι «άλλοι», που μόνο σκοπό έχουν την εκμετάλλευση του κυνηγίου με όποιο τρόπο μπορέσουν. Αυτοί που πουλούν για 50 € μια κυνηγετική απόδραση. Αυτοί που παραβιάζουν κάθε νόμο και αντί για 5 βάζουν 10 άτομα στα σκάφοι και ξαμολιούνται στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Όλοι αυτοί λοιπόν θίχτηκαν από τους ελέγχους. Φυσικά αυτό το φαινόμενο είναι κατακριτέο από όλους αυτούς που σέβονται τον εαυτό τους και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να πτοήσει κανένα από τα ανακριτικά όργανα.

Τελικά όμως τι θέλουμε ξέρουμε; Θέλουμε μια θηροφυλακή επί της ουσίας λειτουργική; Ή μήπως μας εξυπηρετεί ένας «τυφλός» υπάλληλος; Καταδικάζουμε την λαθροθηρία και την ανομία; Ή όταν υποπίπτουμε εμείς σε «λάθη» θέλουμε το κάθε όργανο να μας καταλάβει και ζητώντας συγγνώμη, να γυρίσει την πλάτη και να φύγει; Νόμος για όλους; Ή νόμος για τους άλλους;

Πόσο άραγε αξίζει η κυνηγετική μας συνείδηση; 50, 100, 500 €. Μήπως τελικά είναι ανεκτίμητης αξίας και δεν το γνωρίζουν κάποιοι; Για πάρτε τα ίσια σας!!!