ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Νέο τεύχος ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.

Περιοδικό για ψαγμένους...και άψαχτους. Υποψιαζμένους και ανυποψίαστους πολίτες του κόσμου. Κυκλοφορεί το Σάββατο 26/2/11 και κάθε Σάββατο με τον Ελεύθερο Τύπο.

Editorial τεύχους #68


Μπορούμε και σεμνότερα

Η εποχή μας, η γεμάτη από καθημερινές ανατροπές σε κάθε επίπεδο συμπεριλαμβάνει στις αναπόφευκτες ανακατατάξεις και την κυνηγετική δραστηριότητα, η οποία απειλείται πλέον φανερά από μέτρα και αποφάσεις καθοριστικές για το μέλλον της.

Του Απόστολου Χρ. Αντωνάκη


Το κυνηγετικό τοπίο, λίγο μετά την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου που διανύουμε, έχει καταστεί γκρίζο, συνδεόμενο κι αυτό με τις επιχειρούμενες αλλαγές εξαιτίας της κακής οικονομίας της χώρας μας. Ο όρος της πτώχευσης της πατρίδας μας, αν κι έμοιαζε απόμακρος εφιάλτης, στην πραγματικότητα έχει κοντοζυγώσει τόσο για τους περισσότερους Έλληνες πολίτες ώστε να θεωρείται πλέον ένα θλιβερό υπαρκτό αποτέλεσμα.

Σ’ αυτούς λοιπόν τους καιρούς όπου τα βαλάντια των κυνηγών «στενάζουν» προμηνύοντας ότι η επόμενη κυνηγετική περίοδος θα είναι γεμάτη από δραματικές αλλαγές για όλους, οι Οργανώσεις μας θα πρέπει να είναι περισσότερο συνετές σε πράξεις, αποφάσεις και συμπεριφορές. Διότι κι αυτές τα χρήματα των κυνηγών - μελών τους διαχειρίζονται όπως και τις προσδοκίες τους για ένα καλύτερο μέλλον του παραδοσιακού κυνηγίου. Συνεπώς η καθιερωμένη κοπή πίτας της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σε ένα από τα ακριβότερα ξενοδοχεία της Αττικής, μάλλον θα έπρεπε να ήταν περισσότερο λιτή και σεμνή αλλά και λιγότερο φανταχτερή, αντανακλώντας τις αναγκαστικές περικοπές τις οποίες και οι οργανώσεις μας θα πρέπει να υιοθετήσουν όταν οι κυνηγοί - μέλη τους ήδη δυστυχούν.

Οι πολυδάπανες φαντασμαγορικές εκδηλώσεις έστω κι αν εξυπηρετούν κάποιες σκοπιμότητες, είναι ανεδαφικές αλλά και προκλητικές τέτοιες δύσκολες μέρες για την κοινωνία. Τόσο οι προσκεκλημένοι πολιτικοί της εορταστικής εκδήλωσης, όσο και οι παρευρισκόμενοι κυνηγοί θα ανταποκρίνονταν και θα έκαναν το ίδιο αισθητή την παρουσία τους σε μια άλλη διοργάνωση χαμηλότερων τόνων και …φώτων. Κι αυτή η παρατήρηση εκτιμώ ότι εκφράζει το σύνολο της κυνηγετικής οικογένειας, μεγάλο μέρος της οποίας του χρόνου ενδέχεται να μην έχει διαθέσιμα τα απαιτούμενα χρηματικά ποσά ώστε να θεωρήσει τις άδειες θήρας.