ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Κυκλαδίτικοι ντουμπλέδες.

Του Νίκου Βασάλου http://kaliakouda.blogspot.com

Εξαγριωνόμαστε, όλοι εμείς οι κυνηγοί, οι προστάτες και διαχειριστές της άγριας πανίδας, όταν κάποιοι σκληροπυρηνικοί οικολόγοι του καναπέ, μας καταλογίζουν τα χίλια μύρια όσα περί της δραστηριότητάς μας.
  
Δολοφόνοι με αιματοβαμμένα χέρια, τυφεκιοφόροι, λαθροθήρες, καιροσκόποι και άλλοι πολλοί, είναι οι χαρακτηρισμοί που μας αποδίδουν όλοι αυτοί που, σε μεγάλο ποσοστό, γνωρίζουν την ύπαιθρο από την τηλεόραση και σειρές ντοκιμαντέρ.
 Από την άλλη εμείς, ή μάλλον κάποιοι από εμάς, κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να τους επιβεβαιώσουμε. Για να τους αποδείξουμε ότι είμαστε όλα αυτά που μας χαρακτηρίζουν και λίγα μας λένε!

 Κάποιοι λοιπόν από εμάς κυνηγούν νύχτα, με κράχτες , από σκάφος, δεν ξέρουν σωστή αριθμητική με αποτέλεσμα να υπερβαίνουν το όριο θηρεύσιμων και κάποιοι άλλοι, δεν ξέρουν πότε κλείνει το κυνήγι και δη, πόση μεγάλη είναι η ζημιά που κάνουν όταν κυνηγούν άνοιξη.

 Ισχυριζόμαστε ότι καρπονώμαστε τον τόκο, προστατεύοντας το κεφαλαίο. Φυσικά αυτό είναι ένας από τους ορισμούς της σωστής διαχείρισης. Ποια η διαχειριστική αξία όμως του ανοιξιάτικου κυνηγίου; Γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν κάποιοι, ότι την άνοιξη τα θηρεύσιμα είναι αποκλειστικά και μόνο από το κεφάλαιο; Γιατί δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι η άνοιξη είναι η εποχή που θα μας δώσει τον τόκο που θα κυνηγήσουμε το φθινόπωρο;
  
Κάθε εκπυρσοκρότηση την άνοιξη δεν σκοτώνει ένα τρυγόνι, αλλά τουλάχιστον τρία! Ένα που βάζουν οι «παραδοσιακοί» λαθροθήρες στην τσάντα, μιας και το συγκαταλέγουν σε μια βλακώδη παράδοση, και άλλα δυο τουλάχιστον που θα γεννούσε, αν άφηναν την φύση να κάνει την δουλειά της!
 Ομοβροντίες βεγγαλικών το Πάσχα συνοδεύονται από πρόστυχες και λάθρες τουφεκιές. Η Ανάσταση Του Κυρίου μας, ακούσια, καλύπτει τους κλέφτες που συγχώρησε πάνω στον Σταυρό του μαρτυρίου Του.
  
Τέτοιες πρόστυχες τουφεκιές ακουστήκαν σε όμορο νησί του βράχου μου την Κυριακή του Πάσχα. Ένας ιδίου ήθους κυνηγαράς, πάτησε την σκανδάλη του τουφεκιού του 6 φορές στον Χαρασόνα το πρωί της 7ης Μαΐου. Φυσικά ουδείς από τους δυο δεν έπαθε για να μάθει. Αλί στους υπολοίπους, που περιμένουν καρτερικά την ώρα, βλέποντας από μακριά τα τρυγονάκια να πεταρίζουν στα αγριοκρίθαρα. 

Δημοσιεύθηκε στο ένθετο περιοδικό του Ελεύθερου Τύπου ΚΥΝΗΓΙ στις 11/5/2011

Η απάτη της οικολογίας.

Το παρακάτω άρθρο δημοσιεύτηκε στο MEN24 και βρίσκεται αναρτημένο στο: http://www.men24.gr/html/ent/752/ent.115752.asp
Κατά πως φαίνεται τους πήρανε και άλλοι χαμπάρι εκτός από εμάς τους κυνηγούς.
Το παραθέτω αυτούσιο.
Είναι το μεγαλύτερο trend της τελευταίας δεκαετίας και βάλε. Trend είπα ε; Κάνε select τη λέξη, πάτα delete και στη θέση του γράψε τη λέξη μπίζνα. Όλα γύρω μας είναι οικολογικά. Το φαγητό μας βιολογικό, τα αυτοκίνητά μας eco smart, τα ψυγεία μας Ενεργειακής Κατηγορίας Α'. Οι άνθρωποι δεν χωρίζονται πια ανάμεσα σε ένοχους και αθώους, σε αμαρτωλούς και αγίους, σε μαύρους και λευκούς. Χωρίζονται σε οικολόγους και μη.

Κι αν θες να είσαι οικολόγος για την πάρτη σου, οκ πάω πάσο. Γιατί είναι πράγματι ωραίο να προσέχεις το περιβάλλον γύρω σου, μιας και είναι το σπίτι σου. Αν όμως είσαι από αυτούς που το γύρισαν στην οικολογία γιατί είδαν ένα ντοκιμαντέρ στο ΣΚΑΙ ή άκουσαν μια ομιλία του Αλ Γκορ, καλό θα ήταν συνεχίσεις να διαβάζεις παρακάτω.

Climate Gate

Το 2009 αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο Climate Gate, το μεγαλύτερο σκάνδαλο συγκάλυψης που αφορά την οικολογία. Βρέθηκαν email μεταξύ επιστημόνων του Πανεπιστημίου East Anglia και της Αμερικανική κυβέρνησης, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν τους πολιτικούς ότι υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για την υπερθέρμανση του πλανήτη και τους πολιτικούς να τους αναγκάζουν ουσιαστικά να σιωπήσουν για να μην διακινδυνεύσουν τα κονδύλια που τόσα χρόνια εγκρίνει το Κογκρέσο για ενέργειες κατά της κλιματικής αλλαγής.

Από το 1996 κιόλας υπάρχουν επιστήμονες που προειδοποιούν για το σκάνδαλο της οικολογίας και έπρεπε να περάσουν 14 χρόνια για να βγουν αυτά τα email στη φόρα. Όλα τα email εδώ: http://eastangliaemails.com/index.php και όποιος έχει όρεξη να διαβάσει περισσότερα για το Climate Gate, ας μπει εδώ: http://wattsupwiththat.com/climategate/ .

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

Νέες ανακαλύψεις δεν άργησαν να έρθουν μετά το Climate Gate, με τους Αμερικανού να ξεμπροστιάζουν πολύ σύντομα και την πολιτική των «carbon offsets». Τι ήταν αυτά; Στις ΗΠΑ υπήρχαν εταιρείες οι οποίες εισέπρατταν χρήματα Αμερικανών πολιτών υποσχόμενοι ότι σε κάποια άλλη μεριά του πλανήτη, θα έκαναν κάτι για να σταματήσουν την υπερθέρμανσή του. Ο μέσος Αμερικανός ευθύνεται για την εκπομπή 20 τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα ετησίως.

Κάποιες εταιρείες λοιπόν έδιναν άφεση στους Αμερικανούς λέγοντας ότι θα εκμηδένιζαν αυτή τη μόλυνση, γλιτώνοντας 20 τόνους σε κάποια άλλη περιοχή του πλανήτη. Στην πραγματικότητα οι περισσότερες εταιρίες χρησιμοποιούσαν τα λεφτά για να χρηματοδοτούν δικά τους έργα ανά τον κόσμο και να θησαυρίζουν. Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε γρήγορα με την Αμερικανική κοινότητα να γίνεται πιο δύσπιστη απέναντι στους οικολόγους και τους επιστήμονες να αρχίζουν να ανοίγουν τα χαρτιά τους. Περισσότερα και εδώ: http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=17814838 !

Ποιος φταίει για την υπερθέρμανση;

Το Δεκέμβρη του 2009, 141 διακεκριμένοι επιστήμονες, μέλη των ερευνητικών ομάδων που συμβουλεύουν την Αμερικανική Κυβέρνηση και τον ΟΗΕ, έστειλαν ανοιχτή επιστολή στον τότε Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, αμφισβητώντας την υπόθεση στην οποία έχει στηριχτεί το οικοδόμημα της οικολογίας, ότι η κλιματική αλλαγή προκαλείται από τον άνθρωπο. Η επιστολή εδώ: http://www.globalwarminghoax.com/news.php?extend.123 .

. Η κοινή παραδοχή είναι ότι μάλλον η φύση τραβάει το δρόμο της, άσχετα με το τι σκαρφίζεται ο ανθρώπινος νους. Ο πλανήτης περνούσε φάση υπερθέρμανσης το 1920 και το 1950, ακόμα μεγαλύτερη από αυτή που περνάει τώρα. Πολλοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η θερμοκρασία του πλανήτη έχει ήδη αρχίσει να μειώνεται σταδιακά. Αν λοιπόν δεν συμφωνούν οι επιστήμονες μεταξύ τους για το αν υπάρχει υπερθέρμανση ή όχι, ποιος θα λύσει σε εμάς την απορία;

Το θέατρο του παραλόγου

Όταν ο πρώην Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Αλ Γκορ, ξεκινούσε την εκστρατεία του για τη σωτηρία του πλανήτη, με το ντοκιμαντέρ «An Inconvenient Truth», δεν φανταζόταν ποια θα ήταν η αντίδραση του απλού κόσμου. Και λέω του απλού κόσμου γιατί και Όσκαρ πήρε και διθυραμβικές κριτικές απέσπασε για το θεάρεστο έργο του.

Ο κόσμος όμως έβλεπε ότι για να προωθήσει το ντοκιμαντέρ και την καμπάνια του, ο Αλ Γκορ έκανε χιλιάδες ταξίδια με το ιδιωτικό του jet, τύπωσε εκατομμύρια αφίσες και κίνησε μια ολόκληρη βιομηχανία, η οποία πρέπει να επιβάρυνε τον πλανήτη με αμέτρητους τόνους διοξειδίου του άνθρακα. Η ταμπέλα του υποκριτή δεν άργησε να εμφανιστεί. Και δεν είναι μόνο ο Αλ Γκορ υποκριτής. Είναι ο Σιράκ, ο Γκορμπατσόφ, ακόμα και ο ίδιος ο ΟΗΕ. Το ξέρεις ότι το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού του ΟΗΕ πηγαίνει στο να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή στις αναπτυσσόμενες χώρες;

Ο ΟΗΕ ξοδεύει πάνω από 50 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο σε τέτοιες ενέργειες. Για να τηρηθούν τα όρια μόλυνσης που προέβλεπε η συνθήκη του Κιότο, δημιουργούνται φορείς ανάπτυξης πράσινης ενέργειας στις αναπτυσσόμενες χώρες. Ναι, σε αυτές τις χώρες που οι άνθρωποι δεν έχουν να φάνε, οι δυτικοί πάνε και εγκαθιστούν οικολογικές μονάδες.

Τι ωραίο πλιάτσικο

Η οικολογία πουλάει. Και το κακό είναι ότι δεν πουλάει μόνο σε μεγάλη κλίμακα. Επηρεάζει και το δικό μας πορτοφόλι. Στο όνομα της κλιματικής αλλαγής, η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε τα πράσινα τέλη κυκλοφορίας, που δεν μου επιτρέπουν εμένα τώρα να οδηγώ την αντίκα Σκαραβαίο του 70 που είναι παρκαρισμένος κάτω από το σπίτι μου.

Στο όνομα της υπερθέρμανσης του πλανήτη αγοράζουμε οικολογικές συσκευές και βιολογικά προϊόντα. Στο όνομα του πρωτοκόλλου του Κιότο πηγαίνουμε στις συναυλίες που διοργανώνονται (χωρίς να ζημιώνουν τη φύση ε;) για να μαζέψουν λεφτά κάποιοι τσαρλατάνοι. Η οικολογία έχει καταντήσει το άλλοθι και η προκάλυψη κάθε επένδυσης. Μόνο που όσο σιχαμένη κι αν είναι η παρακάτω γενίκευση, δυστυχώς ισχύει. Κάποιοι θησαυρίζουν από την οικολογία και σίγουρα δεν είσαι εσύ που δηλώνεις οικολόγος.

Η δύναμη της φύσης Το τσουνάμι της Ιαπωνίας απέδειξε περίτρανα ένα πράγμα. Ότι ο άνθρωπος δεν έχει τόση επιβολή και επιρροή όσο νομίζουμε ή καλύτερα... όσο θέλουν να μας κάνουν να νομίζουμε. Ο άνθρωπος είναι αδύναμος και ανίσχυρος μπροστά στη μηχανή της φύσης. Όταν και αν η φύση επιλέξει να σε σβήσει από το χάρτη, έχει τον τρόπο να το κάνει, όπως με τους παγετώνες, τους σεισμούς, τις πλημμύρες και τα τσουνάμι.
Είμαστε τουλάχιστον υπερόπτες αν νομίζουμε ότι αυτός ο πλανήτης εξαρτάται από εμάς. Το να τον καταστρέψουμε με πυρηνικές βόμβες είναι μια άλλη ιστορία. Το να καταφέρουμε όμως να τον καταστρέψουμε επειδή οδηγάμε αυτοκίνητο της προηγούμενης δεκαετίας, είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Όπως είχε πει και ο μεγάλος Αμερικανός κωμικός George Carlin “Ο πλανήτης είναι μια χαρά. Οι άνθρωποι είναι κατεστραμμένοι”. Δες το παρακάτω απόσπασμα από ένα stand-up comedy του Carlin, να γελάσεις λίγο γιατί πολύ σε στεναχώρησα (ή και σε εκνεύρισα). Ακόμα και ο πιο σκληροπυρηνικός οικολόγος να είσαι, θα βρεις κάτι να συμφωνήσεις.
http://dai.ly/eqO3gk
 Το facebook τελικά, έχει και τα καλά του!!! Από εκεί είναι το άρθρο και ο σχολιαμός.
http://www.facebook.com/topic.php?uid=201865398316&topic=15089