ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Σημεία και τέρατα στην Πελοπόννησο...





Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ TO ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΔΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΚΑΝΑΡΗ 22-24 ΤΗΛ: 2610-361671/ 72 FAX: 2610-346614
Url: http://www.kynomp.gr/ ||  E-mail : info@kynomp.gr


ΠΑΤΡΑ 1-6-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
"Πόλεμος Χαρακωμάτων"
H Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου στο στόχαστρο
Σε πόλεμο χαρακωμάτων εξελίσσεται η αντιπαράθεση της δημόσιας διοίκησης της πολιτείας με τις κυνηγετικές οργανώσεις και στην πρώτη γραμμή βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου δεχόμενη «πυρά» από εμπαθείς διατεταγμένους υπαλλήλους που εξυπηρετούν τις σκοπιμότητες συγκεκριμένων και έκδηλων για το αντικυνηγετικό τους μένος υπηρεσιών. Ωστόσο, επειδή το κυνήγι μαγισσών στις μέρες μας έχει γίνει άθλημα, ζώντας σε μια περίοδο που το να κατηγορείς και να σπιλώνεις αξιοπρέπειες «πουλάει», οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, αφού ακούγονται και γράφονται διάφορες κακεντρέχειες καθώς κάποιοι ψάχνουν τον αποδιοπομπαίο τράγο στο πρόσωπο των κυνηγών, για όλα τα κακώς κείμενα στην οικονομία, στο περιβάλλον, στην διοίκηση, παντού εκτός από εκείνους που είναι πραγματικά υπεύθυνοι.
Το αποκορύφωμα της επίθεσης που δέχεται αυτή τη στιγμή η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου προέρχεται από την πρώην Δ/νση Δασών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και νυν Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου η οποία με το υπ' αριθ. 28021/1590/5-4-2011 έγγραφό της κήρυξε έκπτωτο το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου βασιζόμενη όπως αναφέρει σε πόρισμα που εξέδωσε η επιτροπή ελέγχου των οικονομικών της Ομοσπονδίας μας για τα έτη 2007 και 2008, στo οποίο εμφαίνονται στοιχεία οικονομικών αταξιών. Στοιχεία και όχι αποδείξεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτροπή ελέγχου αποτελείτο κυρίως από δασικούς υπαλλήλους!!! Στο συγκεκριμένο πόρισμα η ίδια η Δ/νση Δασών αναφέρει ότι οι υπάλληλοί της δεν είναι εξειδικευμένοι σε τέτοιου είδους ελέγχους και δεν έχουν οικονομικές γνώσεις. Παρά ταύτα υιοθέτησε τη συγκεκριμένη έκθεση ελέγχου η οποία τάχα συμπέραινε ταμειακό έλλειμμα της Ομοσπονδίας μας ύψους 179.880,71 ευρώ. Να σημειωθεί εδώ ότι για το ίδιο χρονικό διάστημα η επιτροπή ελέγχου είχε εκδώσει τρία διαφορετικά πορίσματα!!!! Εξάγοντας κάθε φορά διαφορετικά συμπεράσματα!!!
Στις 4-7-2010 και μετά την κοινοποίηση του πορίσματος της δασικής υπηρεσίας, άμεσα συγκλήθηκε από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου Έκτακτη Γενική Συνέλευση στην οποία τα μέλη ενημερώθηκαν για τα όσα το πόρισμα αναληθώς ανέφερε περί ελλείμματος τάχα 179.880,71 ευρώ και αφού αυτό αναλύθηκε διεξοδικά και με κάθε λεπτομέρεια και παρά το ότι η Γενική Συνέλευση δια βοής απέρριψε και καταδίκασε τα όσα οι δασικές υπηρεσίες ανέφεραν. Ο ίδιος ο πρόεδρος έθεσε θέμα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του και το Δ.Σ. όπου μετά από μυστική ψηφοφορία το σώμα εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο Δ.Σ. και μάλιστα με ποσοστό 100%, εκδίδοντας παράλληλα και σχετικό ψήφισμα καταδίκης των ενεργειών των δασικών υπηρεσιών.
Μετά τα πιο πάνω και με απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ανατέθηκε ο οικονομοδιαχειριστικός έλεγχος της Ομοσπονδίας σε Ορκωτούς Λογιστές (Σ.Ο.Λ.) οι οποίοι μετά από λεπτομερή έλεγχο κατέληξαν ότι τα όσα αναφέρονται στο πόρισμα της επιτροπής ελέγχου της Δ/νσης Δασών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας περί ελλείμματος 179.880,71 ευρώ σε καμία περίπτωση ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΟΥΝ. Εντόπισαν δε την διαφορά για τα οικονομικά έτη 2007-2008-2009 σε 251,58 ευρώ, η οποία προφανώς οφείλεται σε κάποιες αποδείξεις που πλέον δεν ήταν ευανάγνωστες λόγω παλαιότητας. Τονίζεται μάλιστα ότι στους απολογισμούς υπάρχουν όχι ουσιαστικά αλλά τυπικά λάθη.
Στην συνέχεια η Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου υπέβαλε αρμοδίως τα συμπεράσματα αυτά των Ορκωτών Λογιστών καθώς επίσης και τους τροποποιημένους οικονομικούς απολογισμούς ετών 2007-2008 και προϋπολογισμούς ετών 2008 και 2009 ακριβώς όπως υπεδείχθησαν από τους Ορκωτούς Λογιστές, με το εύλογο αίτημα του επανελέγχου και της έγκρισής τους. Ωστόσο, όχι μόνο δεν ελήφθησαν υπόψη αλλά όπως αναφέραμε και παραπάνω η αρμόδια υπηρεσία αυθαίρετα και ισοπεδώνοντας κάθε αρχή δικαίου και νομιμότητας εξέδωσε το υπ' αριθ. 28021/1590/5-4-2011 έγγραφό της με το οποίο κήρυξε έκπτωτο όλο το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας.!!! Και τούτο ένα χρόνο μετά το αμφιβόλου ορθότητας πόρισμα.!!! Και τούτο όπως υποστηρίζουν μετά από εισήγηση του κυρίου Αμοργιανιώτη Γεώργιου Ειδικού Γραμματέα Δασών του ΥΠΕΚΑ και Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Δασολόγων Ελλάδος ανακαλύπτοντας Νόμο από το 1914!!!
Μετά την συγκεκριμένη απόφαση της Δ/νσης Δασών οι εκπρόσωποι όλων των Κυνηγετικών Συλλόγων της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου δήλωσαν την οργή τους προς τις μεθοδεύσεις αυτές της Διοίκησης των Δασικών Υπηρεσιών εις βάρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και για μια φορά ακόμη δήλωσαν αλληλέγγυοι σε αυτό, μηδενός εξαιρουμένου. Το πλέον αδιανόητο είναι ότι με το συγκεκριμένο έγγραφο η Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών κηρύσσει έκπτωτο το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας το οποίο εξελέγη τον Μάιο του 2010, για κάτι που έκανε εάν έκανε το Δ.Σ. που διοικούσε το 2007-2008!!! Κατά το 2008 δε, υπήρξε και πάλι εκλογή νέου Δ.Σ. αφού ως γνωστό η θητεία είναι διετής.
Συνεπώς, η εν λόγω Υπηρεσία αυθαιρετώντας ετσιθελιστικά δεν τήρησε αφενός βασικούς κανόνες και διατάξεις νόμων όπως π.χ. την πρότερη κλήση σε απολογία ή τον ορισμό προθεσμίας περί συμμόρφωσης εάν προέκυπταν ζητήματα οικονομικής αταξίας κ.λπ., αφετέρου δε, προέβη σε διοικητική πράξη με εικασίες περί ατασθαλιών αφού το θέμα διερευνάται από την Δικαιοσύνη χωρίς μέχρι σήμερα να έχει προκύψει και να έχει αποδειχθεί κανένα παράπτωμα ή κατάχρηση χρημάτων εκ μέρους της Ομοσπονδίας. Η «πρεμούρα» τους δε να φύγει από την μέση ο Μαρκόπουλος και το Δ.Σ. τους οδήγησε σε τραγικά λάθη αφού με την απόφασή τους αυτή καθαιρούν και μέλη του Δ.Σ. που εξελέγησαν για πρώτη φορά το 2010.!!! Και φυσικά δεν έχουν καμία ανάμειξη με το 2007-2008.!!!!!
Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι η αρμόδια υπηρεσία, όχι μόνο δεν ξέρει να κάνει την δουλειά της, αλλά με περίσσεια ευκολία σπιλώνει την αξιοπρέπεια και το ήθος όλων ανεξαιρέτως των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Γ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, ιδιαιτέρως του Προέδρου Κώστα Μαρκόπουλου ο οποίος έχει στοχοποιηθεί απόλυτα, καταχρώμενη την εξουσία που η Πολιτεία της έχει αναθέσει.

  • Ίσως τους ενοχλεί η γενικότερη λειτουργία του Κώστα Μαρκόπουλου, η μαχητικότητά του, οι γνώσεις του για τα κυνηγετικά θέματα.
  • Ίσως τους ενοχλεί ο κρυστάλλινος λόγος του προς κάθε κατεύθυνση, πολιτικούς ή υπηρεσιακούς παράγοντες όσον αφορά την υπεράσπιση του κυνηγίου.
  • Ίσως ενοχλήθηκαν κυβερνητικοί παράγοντες όταν καταγγέλλει την αναπτυσσόμενη βιομηχανία μελετών και το μεγάλο πάρτυ των προστατευόμενων από αυτούς Μ.Κ.Ο.
  • Ίσως ενοχλήθηκαν κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες επειδή ο Κώστας Μαρκόπουλος οδήγησε κατηγορούμενο για συκοφαντική δυσφήμιση τον πρώην Διευθυντή Δασών Λακωνίας και τον καταδίκασε πρωτόδικα σε 15 μήνες φυλάκιση.
  • Ίσως ενοχλήθηκαν κάποιοι γιατί υπεβλήθη από θηροφύλακες της Γ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου μήνυση στον τέως Διευθυντή Δασών Νομού Ηλείας για παράνομη θήρα στις καμένες εκτάσεις και για παραποίηση κυνηγετικού όπλου ιδιοκτησίας του.
  • Ίσως τους ενοχλεί και ορέγονται το σοβαρό οικονομικό αποθεματικό της Ομοσπονδίας Πελοποννήσου μιας και αναφέρονται σε αυτό και που είναι αποτέλεσμα οικονομίας χρόνων εκ μέρους μας.
  • Ίσως τους ενόχλησε το γεγονός ότι την 3/3/2011 εκδόθηκε πλήρης και εμπεριστατωμένη γνωμοδότηση του Αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου που ξεκαθαρίζει ότι οι Θηροφύλακες ασκούν κανονικά τα καθήκοντά τους και μπορεί να είναι τυχαίο βέβαια αλλά την ίδια ημέρα 3-3-2011 ο Ειδικός Γραμματέας Δασών του Υπουργείου ΥΠΕΚΑ κος Αμοργιανιώτης Γεώργιος, έστειλε έγγραφο να εκπέσει το Συμβούλιο της Γ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου. Είναι άλλωστε γνωστή η λυσσαλέα αντίδραση και εναντίωση της Ένωσης Δασολόγων Ελλάδας, της οποίας ο κος Αμοργιανιώτης τυγχάνει Γενικός Γραμματέας και η αντιπαλότητά της με τις Κυνηγετικές Οργανώσεις για το σώμα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής.
  • Ίσως τυχαίο επίσης να είναι ότι ο τέως Διευθυντής Δασών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κος Τσακανίκας ο οποίος έστειλε την υπόθεση στον Εισαγγελέα, εκλέγεται σαν μέλος του Δ.Σ. της ίδιας Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Ελλάδας στον ίδιο συνδυασμό με την κα Λακαφώση η οποία ως μέλος της επιτροπής οικονομικού ελέγχου της Κ.Σ.Ε. παλιότερα και με βάσει το πόρισμα ελέγχου της επιτροπής που συμμετείχε, οδηγήθηκαν ο Νίκος Παπαδόδημας και ο Σπύρος Μπογιάκης Πρόεδρος και Ταμίας της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κατηγορούμενοι τάχα για θολή διαχείριση. Βεβαίως, αμφότεροι αθωώθηκαν, πανηγυρικά μάλιστα, αφού τίποτα από όσα κατηγορούντο δεν ευσταθούσε και οι κατηγορίες κατέρρευσαν ως χάρτινος πύργος.
  • Ίσως τους ενόχλησαν οι δράσεις μας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 όπου με πάθος κάναμε τον αγώνα μας να ξαναζωντανέψει η νεκρή ύπαιθρος της Πελοποννήσου ενώ αυτοί όλοι ήσαν οι μεγάλοι απόντες.
  • Ίσως τους ενόχλησε η κάθοδος του Κώστα του Μαρκόπουλου ως υποψήφιου με το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών. Πως άλλως να εξηγήσουμε τις συνεχείς ερωτήσεις επ' αυτού από την επιτροπή ελέγχου…
  • Ίσως εν τέλει η στημένη αυτή ιστορία εις βάρος της Γ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου να εξυπηρετεί όλους αυτούς που μαγειρεύουν μέσα από την δημιουργία νέου νομικού πλαισίου περί θήρας την απαξίωση των κυνηγετικών οργανώσεων και την υφαρπαγή των συνδρομών μας. Όμως, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οι εισφορές των κυνηγών και η προσφορά τους στο φυσικό περιβάλλον δεν πρόκειται να δοθεί βορά στους άρπαγες του δημοσίου χρήματος στο όνομα της δήθεν πράσινης ανάπτυξης, μιας και αυτό είναι ένας από τους σκοπούς και τα σχέδιά τους.
Επιπλέον, συνεπεία της ανωτέρω απόφασης εκκρεμούν οι πληρωμές πενήντα πέντε (55) υπαλλήλων της Ομοσπονδίας, η καταβολή των ασφαλιστικών τους εισφορών με κίνδυνο να υπάρχουν ποινικές κυρώσεις, η καταβολή των δαπανών κίνησης των πενήντα (50) υπηρεσιακών οχημάτων μας τα οποία αγοράσθηκαν και συντηρούνται αποκλειστικά από εμάς και χρησιμοποιούνται από τους σαράντα οκτώ (48) Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες και από το επιστημονικό προσωπικό που απασχολούνται με συμβάσεις αορίστου χρόνου από το 2000 και εντεύθεν, οι κινήσεις των Θηροφυλάκων, η ευθύνη έναντι τρίτων και ένα σωρό άλλες εκκρεμότητες.
Είναι σαφές ότι οι Κυνηγετικές Οργανώσεις έχουν στοχοποιηθεί προκειμένου να «κλείσουν» την φωνή τους και να κλονιστεί η εμπιστοσύνη των κυνηγών μελών τους σ' αυτές, επιδιώκοντας οι ιθύνοντες καθαρά και ξάστερα ριζικούς περιορισμούς και απαγορεύσεις του κυνηγιού στην Ελλάδα. Είναι σαφές ότι το μόνο αγκάθι στα πλευρά του Υπουργείου Περιβάλλοντος που το εμποδίζει να βάλει χέρι στο Ελληνικό ελεύθερο και παραδοσιακό κυνήγι είναι το πολυδιάστατο και τεράστιο έργο των κυνηγετικών οργανώσεων και η οργάνωσή τους, αφού μόνο οι Κυνηγετικές Οργανώσεις μπορούν εμπεριστατωμένα να υποστηρίξουν τις θέσεις τους με πληθώρα μελετών για το θήραμα και το φυσικό περιβάλλον.
Επιπλέον, είναι σαφές ότι μόνο οι Κυνηγετικές Οργανώσεις έχουν επωμιστεί την προστασία του θηράματος, την ανάπτυξη των βιοτόπων του, την διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος και όλα αυτά τα πράττουν με χρήματα που προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από τους κυνηγούς μέλη τους. Σταματώντας λοιπόν την λειτουργία των Κυνηγετικών Οργανώσεων, σταματούν το έργο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, σταματούν τις περιβαλλοντικές και θηραματοπονικές μελέτες που χρηματοδοτούν οι Κυνηγετικές Οργανώσεις από τις συνδρομές τους και κυρίως σταματούν την νομική εκπροσώπηση των κυνηγών. Αυτή είναι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του σήμερα. Αυτή είναι η δημοκρατία των λόμπυ των μη κυβερνητικών περιβαλλοντικών επιχειρήσεων. Αυτό είναι το ξεπούλημα της πράσινης ανάπτυξης στο όνομα της προστασίας τους περιβάλλοντος τάχα.
Σε αυτόν τον επιδιωκόμενο κυκεώνα, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου βρίσκεται στο επίκεντρο της εκτεταμένης προσπάθειας εναντίον των Κυνηγετικών Οργανώσεων ανά την χώρα με συντονισμένες ενέργειες από την κεντρική εξουσία. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση η Ομοσπονδία μας που εκπροσωπεί 45.000 κυνηγούς στην Πελοπόννησο, Ζάκυνθο Κεφαλλονιά και Ιθάκη, ούτε το Δ.Σ. αυτής δεν θα σπιλωθεί και δεν θα οδηγηθεί ως αμνός στην σφαγή των ενδεχόμενων σκοπιμοτήτων κάποιων δικτατορίσκων της Δημόσιας Διοίκησης. Τα χρήματα των κυνηγών που διαχειρίζονται οι κυνηγοί θα παραμείνουν χρήματα των κυνηγών προς όφελος της πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος. Κανένας δεν έχει «βάλει χέρι» στην συνδρομή και τα χρήματα των κυνηγών, όπως έγινε όταν «χάθηκαν» τα δισεκατομμύρια των χρημάτων που είχαν συγκεντρωθεί στο Ταμείο Θήρας κατά το παρελθόν και κανείς δεν μας έδωσε εξηγήσεις γι' αυτό.
Είναι γεγονός ότι αυτό το διάστημα των δύο μηνών επιλέξαμε να ακολουθήσουμε χαμηλούς τόνους και να μην προβούμε σε απευθείας αντιπαράθεση με τις εν λόγω υπεύθυνες υπηρεσίες. Η στάση μας αυτή απορρέει συναρτήσει του ότι αφενός ήδη έχουμε καταθέσει πλήρως εμπεριστατωμένη, νομικά κατοχυρωμένη και απολύτως τεκμηριωμένη αίτηση αναστολής της συγκεκριμένης απόφασης έκπτωσης του Διοικητικού Συμβουλίου και αφετέρου διότι από την πρώτη στιγμή δεχτήκαμε προφορικές διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι η απόφαση αυτή ήταν λάθος εφόσον δεν μας έχει καταλογιστεί καμία ευθύνη και ότι σύντομα το θέμα θα λυθεί.
Οι ευθύνες της δημόσιας διοίκησης είναι συνολικές βεβαίως και το να διατείνεται ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και προϊστάμενος της αρμόδιας διεύθυνσης ότι κάτι τέτοιο δεν έπρεπε να γίνει, δεν αρκεί όταν ο ίδιος δεν παίρνει την ευθύνη ανάκλησης του συγκεκριμένου εγγράφου.
Ως εκ τούτου, επειδή μέχρι σήμερα καμία απόφαση δεν εκδόθηκε όσον αφορά την αίτησή μας, κρίναμε σκόπιμο να κάνουμε γνωστές τις θέσεις μας έτσι ώστε ο κάθε συνάδελφος κυνηγός να γίνει κοινωνός του διωγμού που έχουν επιφυλάξει για τις κυνηγετικές οργανώσεις και για το τι συμβαίνει στην Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου.
Εξυπακούεται ότι η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου δεν έχει σε καμία περίπτωση την διάθεση να μείνει με «σταυρωμένα χέρια» και να δεχθεί τα απανωτά χτυπήματα κάτω από την μέση.
Η Πολιτεία οφείλει να ξεπεράσει τον μεσαίωνα της Δημόσιας Διοίκησης που έχει αποδεδειγμένα καταστρέψει την χώρα μας και έχει εγκλωβίσει την πραγματική ανάπτυξη με ορατό τον κίνδυνο της χρεοκοπίας της δικιάς μας γενιάς αλλά και των επερχόμενων. Και η πλέον επικίνδυνη χρεοκοπία είναι η χρεοκοπία του ήθους και των αξιών. Σε κάθε περίπτωση η αλήθεια θα λάμψει αφού το θέμα διερευνάται δικαστικά και τότε θα αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.




Το υπό διωγμόν Διοικητικό Συμβούλιο
της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου

ΠΗΓΗ: http://www.kynigos.net.gr%20/