ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

1η ημέρα του Μάη.

Και επισήμως... αντιπυρική περίοδος!

Στην εργατική πρωτομαγιά αφιερωμένη η 1η ημέρα του Μάη επειδή όμως για πολλούς είναι ημέρα αργίας και όχι απεργίας και ως εκ τούτου εκδράμουν εις την φύσην για πικ –νικ, πιάσιμο του Μάη και ψησταριές , καλό θα ήταν να θυμίσουμε και να θυμηθούμε πως η 1η ημέρα του Μάη είναι και η έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

Θαλάσσια ρύπανση στο λιμάνι της Σύρου.

Υπερχείλισε ο βιολογικός καθαρισμός.


Θαλάσσια ρύπανση 300 τετραγωνικών μέτρων διαπιστώθηκε την Πέμπτη 28/4/11 στην περιοχή Καρνάγιο του λιμανιού της Σύρου.

Η ρύπανση προκλήθηκε από ακατέργαστα λύματα, λόγω υπερχείλισης από τις εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ερμούπολης.

Το λιμενικό διενεργεί προανάκριση για να επιβληθούν πρόστιμα.

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Ραδιοπαρακολούθηση αρκούδων από τον Αρκτούρο.

Για τη μελέτη της συμπεριφοράς τους κατά μήκος της Εγνατίας Οδού.


Η περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος» τοποθέτησε ειδικό κολάρο-πομπό σε τρεις αρκούδες που ζουν στην δασική περιοχή της Καστοριάς.

Πρόκειται για την Τζένη, τον Λάμπρο και τον Άρη, στις οποίες τοποθετήθηκαν, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, τα ειδικά κολάρα για τη ραδιοπαρακολούθησή τους από την περιβαλλοντική οργάνωση.

Η δράση αυτή του «Αρκτούρου» γίνεται στο πλαίσιο μελέτης των προτύπων κίνησης και συμπεριφοράς των αρκούδων κατά μήκος του κάθετου άξονα Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή, της Εγνατίας οδού, όπου και συμβαίνουν τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα με θύματα τις περισσότερες φορές τα άτυχα ζώα.

«Με την τηλεμετρία (ραδιοπαρακολούθηση) των αρκούδων, θέλουμε να ελπίζουμε ότι δε θα χάσουμε άλλες αρκούδες και δε θα θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα» δήλωσε η η υπεύθυνη Ενημέρωσης της περιβαλλοντικής οργάνωσης, Βάσω Πετρίδου.

Εκτός από αυτές τις τρεις αρκούδες υπό παρακολούθηση τελούν από πέρυσι άλλες δύο αρκούδες: η «Καστοριά» και ο «Άργος».

Οι προσπάθειες σύλληψης αρκούδων και τοποθέτησης ειδικών κολάρων-πομπών από τον «Αρκτούρο» θα συνεχιστούν για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Αχ κουνελάκι, κουνελάκι.

Νέα ελπίδα για παραπληγικό κουνελάκι.

«Χείρα βοηθείας» εξέτεινε μία οικογένεια από την Αριζόνα των ΗΠΑ σε ένα μικρό παραπληγικό κουνελάκι, που βρήκε εγκαταλελειμμένο στην αυλή του σπιτιού της μαζί με το αδερφάκι του.


Κατασκεύασε ένα μικρό ειδικό καροτσάκι έτσι ώστε το χαριτωμένο ζωάκι να μπορεί να τρέχει όπως οι φίλοι του… Η οικογένεια O'Rourke από την περιοχή Tucson ονόμασε το κουνελάκι Joe.


ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr