ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.


ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣΕΔΡΑ: ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 173 – 175551 34 - ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΤΗΛ. 2310 477128 – 477129, 6973 808934, FAX 2310 473863 – 475301


Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Ανακοίνωση της ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ


Είναι γεγονός ότι ημερομηνίες με επετειακό χαρακτήρα δεν είναι αρκετές για να επιλύσουν τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα. Η 5η Ιουνίου αποτελεί πάντα μια καλή αφορμή για την ευαισθητοποίηση του κόσμου. Είναι όμως πια γεγονός ότι το πλέγμα των περιβαλλοντικών προβλημάτων δεν χρειάζεται πια αφορμές για την ενεργό μας δράση προς την προστασία του περιβάλλοντος.

Η ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών και η πίεση προς τους υπευθύνους διαχείρισης των φυσικών πόρων για αειφορική προστασία προβάλλει πια ως επιτακτική ανάγκη.
Το θέμα της φετινής Ημέρας Περιβάλλοντος είναι «Επτά Δισεκατομμύρια Όνειρα, ένας Πλανήτης, καταναλώστε με φροντίδα» – «Seven Billion Dreams. One Planet. Consume with Care.» Η ευημερία της ανθρωπότητας, η καλή κατάσταση του περιβάλλοντος και η καλή πρόοδος της οικονομίας ταυτόχρονα από κοινού βασίζονται στην αειφορική διαχείριση των φυσικών πόρων του πλανήτη.


Στην κατεύθυνση αυτή η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης εργάζεται συστηματικά προτείνοντας λύσεις και ενημερώνοντας τα μέλη της και την κοινή γνώμη. Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης (ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ) θα είναι συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια που θα κινείται στην αειφορική προστασία των φυσικών πόρων και καλεί τους 63 Κυνηγετικούς Συλλόγους αρμοδιότητας της, με τα 45.000 μέλη τους, αλλά και κάθε φορέα και πολίτη, να εντείνουν τις ενέργειες τους για την αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος.