ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Θέλω ν’ αγιάσω μα δεν μπορώ!


Αυτά τα λόγια τραγουδούσε η πολύ αγαπημένη Γλυκερία, πριν καμιά 20αριά χρόνια και ξεσήκωνε κόσμο και ντουνιά πάνω στα τραπέζια. Αυτά δανείζομαι κι εγώ για τον τίτλο του άρθρου γιατί, Θοδωρή μ’ έφερες σε άσχημο σημείο στο λέω!

Πριν κάποιες βδομάδες, μπήκε μια άνω τελεία στα μαλλιοτραβήγματα που είχα με την φάρα μου στον Σύλλογο. Τότε είχα πει, μέσα μου, ότι δεν θα ξανάδινα σημασία σε κανέναν από δαύτους. «Μεγάλα παιδιά είναι, ας κάνουν καλά μόνοι τους», είπα.

Βέβαια, ο κοσμάκης που διάβαζε τότε, πότε από εδώ μέσα και πότε από το περιοδικό Τύπος – Κυνήγι, έβγαλε τα συμπεράσματα του και κατάλαβε γιατί εγώ γάβγιζα σαν σκύλος, τέλος πάντων.

Διαβάζω κι εγώ πριν από μερικές μέρες στον τοπικό τύπο, τα περσινά ξινά σταφύλια και τους όψιμους οδυρμούς για την παραίτηση του Κώστα από την θέση του προέδρου. Ξανά στο μάτι του κυκλώνα ο Γιάννης, να βάλλεται αυτή την φορά από τον νυν πρόεδρο ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, τον έβγαλε ξεβράκωτο στο πανσυριανό,!

«Τουφεκιές σε σχέσεις» έγραφε το lead στο εξώφυλλο. «Πέρασε συμπληγάδες» ο τίτλος του άρθρου. Τι έγινε ρε παιδιά; Ξανά τα ίδια; Άλλο επεισόδιο γυρίζετε και δεν το ξέρω; Και λέω άλλο, γιατί ο πρόεδρος κ. Παγώνης δήλωσε ότι «Δεν έπρεπε να μιλήσει έτσι ο Γιάννης στον Κώστα και να εκθέσει τον πρόεδρο μπροστά σε άλλους μέσα στο διοικητικό συμβούλιο».

Δεν τρέχει τσάι τώρα μωρέ; Όταν έλεγα εγώ ότι τα γουρούνια έχουν καλύτερους τρόπους, γιατί έγινα μαύρο πρόβατο; Προς Θεού, δεν θέλω να σας δω να κυλιόσαστε στα πεζοδρόμια, αλλά μου κάνει εντύπωση από πού κι ως που, η εφημερίδα αποφάσισε να ασχοληθεί ετεροχρονισμένα με το γεγονός! Έβαλε κάποιος το «δάχτυλο» του; Δεν έφτανε η δημοσιότητα που πήρε το θέμα; Δεν χορτάσατε φωτογραφίες και δηλώσεις; Ναι, τώρα θα μου πει κάποιος ότι ο νέος πρόεδρος θα έμενε στην απέξω; Δεν θα έλεγε κι αυτός τα δικά του; Τι διάολο πρόεδρος είναι, δεν του πέφτει μια κουβέντα;

Και δυο και τρεις, αλλά μάλλον η εκ των υστέρων αναμάσηση, μόνο ξινίλα φέρνει! Ξινίλα και υπόνοιες για την εκ προθέσεως προβολή! Είχε και φωτογραφία του Κωστίκα και του Γιαννίκα, με λεζάντα «Οι πρωτεργάτες της ρήξης» αμέεε! Και του προέδρου είχε βέβαια. Λουσμένος στα γράμματα, μια χαρά ήταν. Στα συχτήρια Θοδωρή, μη με ζουλάς σου λέω. Τι άλλο να πω μωρέ; Ποιος φίλος μου; Ο Γραμματικός; Τι να πει μωρέ κι αυτός. Από την ώρα που έκατσε στην καρέκλα, όλο φυσάει και ξεφυσάει, σαν το καλαμάρι στην στεριά. Κάτι τον "χαλάει", αλλά τι!

Άσε που, απ’ ότι μαθαίνω, πιάστηκε off side. Από την μια βρε Μήτσο κάνεις παράπονα ότι δεν έχεις δουλειά κι από την άλλη, μια δουλειά σου είπανε να κάνεις και δεν πρόκοψες. Τι να σου κάνουν κι αυτοί, είδανε κι αποείδανε και την κάνανε μόνοι τους! Βέβαια μαθαίνω, ότι την παραγγελία την έδωσε άτομο που θα έπρεπε να παίρνει και όχι να δίνει, αλλά κάνε την δουλειά σου και βγες παραπονούμενος. Συστάσεις για συμμόρφωση, για αρχή Μήτσο. Τα σύκα, σύκα. Μάλλον τα παθήματα του Κωστίκα, δεν έγιναν μαθήματα για τον Πανίκα και συνεχίζεται το «μπείτε σκύλοι αλέστε»!

Άστα Θοδωρή τα μαύρα τώρα, μέρες που είναι, πάμε σε πιο allegro πράγματα. Χαρούμενα και δακτυλοδεικτούμενα!

Έτερη εφημερίδα τοπική, έβγαλε φιρμάνι. Κοινής Γνώμης ανακοινωθέν, θέλει τον Σύλλογο να έχει αποστείλει πρόσκληση στην διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Δέχονται σχολεία μέχρι τον Φλεβάρη στο εκτροφείο –γιατί μετά έχει αυγομαζέματα, ας ελπίσουμε όχι και αυγοσκορπίσματα πάλι(!)- για να εμφυσήσουν στα παιδιά την αγάπη για το περιβάλλον και για να τους γνωρίσουν δραστηριότητες του ανθρώπου μέσα σ’ αυτό, όπως το κυνήγι.

Αυτό μάλιστα! Μπράβο και ξανά μπράβο. Ότι δεν τολμά να κάνει το ίδιο το κράτος, τιμώντας τα ευρά που γδέρνει από την καμπούρα μας, το κάνουμε εμείς. Δείξτε στους πιτσιρικάδες τι σημαίνει κυνήγι, κυνηγός, φύση, βιώνω, προσπαθώ, συμβάλω, είμαι κομμάτι του παζλ.

Μάλιστα αγαπητέ Θεόδωρε, δεν βλέπω μόνο τα στραβά και τα ίσια βλέπω. Άσε τους άλλους να λένε και να με κατηγορούν για εθελοτυφλήτη. Δίκαιος είμαι και παρόν σε καθετί σωστό, ωραίο και έννομο. Οι ρεμούλες, οι αρπαχτές και το δήθεν, δεν μου αρέσουν, τέλος πάντων.

Μπράβο ρε παιδιά. Αυτό σημαίνει όραμα, όρεξη και βάζω ψηλότερα τον πήχη. Οι σάλτσες, οι καφέδες, τα τραγούδια και οι χοροί καλά είναι, αλλά με μέτρο. Φιλοθηραματικό έργο λέει το καταστατικό και το σμίλευμα της αντίληψης του πιτσιρικά, τέτοιο είναι! Και εις άλλα με υγεία. Γραμματικέ, κρατάς την σφραγίδα του Συλλόγου μας, μην το ξεχνάς. Και εσύ τρομάρα σου, είσαι και εκλεγμένος!

Κακοί διαχειριστές της εμπιστοσύνης και των χρημάτων μας!


Στη Βουλή διαβιβάστηκε δικογραφία για κακοδιαχείριση που εμπλέκει
τους πρώην υπουργούς Ευάγγελο Μπασιάκο και Αλέξανδρο Κοντό.


Η δικογραφία σχηματίστηκε ύστερα από καταγγελίες της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης. Ειδικότερα, ο λογαριασμός του εν λόγω Ταμείου χρησιμοποιήθηκε για άλλους σκοπούς εκτός από αυτούς που προβλέπει ο σχετικός νόμος.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, εν συνεχεία, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των δύο πρώην υπουργών.

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση - βόμβα ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ:www.kynigos.net.gr
===================================================

Πόσο "ήσυχοι" και "βέβαιοι" μπορούμε να είμαστε, για την κατάληξη που θα έχουν τα χρήματα τα "Πράσινου Ταμείου";

Πόσο υπερήφανοι μπορούμε να νιώθουμε γι' αυτούς που μας εκπροσωπούν τόσο σαν πολίτες, όσο και σαν κυνηγούς;

Οι εκφράσεις "Τα παίρνω" και "Σας γράφω εκεί που δεν πιάνει μελάνι" είναι, δυστυχώς, οι μόνες που γνωρίζουν καλά πολλοί, τόσο από τα πολιτικά, όσο και από τα κυνηγετικά σαλόνια.

Μήπως είναι καιρός να πάψουμε να κατηγορούμε τους Οικολόγους, για τα χίλια μύρια όσα που μας καταλογίζουν αφειδώς και να πάρουμε στο κυνήγι όλους αυτούς που τους δίνουν λαβές για σχόλια;

Μήπως ήρθε ο καιρός να ωριμάσουμε λίγο και να σκεφτούμε, ποιο πραγματικά είναι το συμφέρον μας;

Η έννοια της σαπίλας και της απραξίας! Βρείτε μόνοι σας, ποια έννοια ταιριάζει για ποιους. Ποιός είναι σάπιος και ποιός βυθισμένος στο χουζούρι της καρέκλας του...Μεγάλη σπαζοκεφαλιά ε;

Έχουμε ότι μας αξίζει; Αξίζουμε ότι έχουμε;