ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Νέο Δ.Σ. στην γειτονία μας.

Ίδια γειτονία, άλλοι γείτονες!


Αν δει κανείς υπό του πρίσματος του ρομαντισμού τις μικρές Κυκλάδες μας, θα μπορέσει, άνετα, να τις παρομοιάσει με μια γειτονιά! Με εκείνη την γειτονιά των παιδικών μας χρόνων.

Τα σπίτια ίδια, ίδια και η μυρωδιά του ασβέστη στις πεζούλες. Κάποιοι συνεχίζουν να είναι βιαστικοί, φουριόζοι και εργατικοί. Αποκαμωμένοι το απόβραδο, απολαμβάνουν τον Ελληνικό καφέ σε κρασοπότηρο. Καμαρώνοντας τα παιδιά τους που παίζουν μεγαλώνοντας με αξίες, σεμνά και ταπεινά.

Κάποιοι άλλοι, στυλώνουν το κορμί τους στο ένα πόδι, απολαμβάνοντας τον λαμπερό ήλιο της Ελλάδας, που τους ζεσταίνει το νωθρό κορμί τους. Πατώντας το μέσο του προσδόκιμου, ζουν με αυτά που έχουν αποταμιεύσει οι πρεσβύτεροι για ώρα ανάγκης.

Τα σπίτια μένουν ίδια. Οι ιδιοκτήτες αλλάζουν με σειρά, καρτερικά. Άλλοτε βίαια με φωνές και διαζύγια. Η ζωή περνά και συνεχίζει. Ο σκοπός… Α ναι, κάποτε υπήρχε και σκοπός.

Για κάποιους ο σκοπός είναι ιερός! Είναι ζήτημα τιμής. Για κάποιους άλλους, είναι ευτελούς αξίας και, όπως όλα στην ζωή τους, έχει κι αυτός το αντίτιμό του.

Όπως σε όλες τις γειτονιές, έτσι και στην δική μας, δεν λείπουν οι βεγγέρες. Αγνές, απλές συναθροίσεις οι οποίες σου δίνουν να καταλάβεις τα αισθήματα που έχει ο καθένας στην ψυχή του. Το μεγαλείο να μοιράζεσαι το υστέρημα σου. Να φιλέψεις τον γείτονα – αδερφό σου με ότι έχεις στο ντουλάπι σου.

Είναι η ώρα που η ελιά όταν πασπαλιστεί με πολύ αγάπη και σεβασμό, γίνεται χαβιάρι. Είναι η ώρα που ο κίτσος του μπακάλη, μετατρέπεται σε Γαλλική σαμπάνια. Είναι η ώρα που…άστα να πάνε στον διάολο, δεν μας χωρίζει κανείς και τίποτα!

Συγχαρητήρια για την εκλογή σας γείτονες Αντριώτες. Καλό κουράγιο και καλή σταδιοδρομία.

Παντελή, θα λείψεις από το κυνήγι! 

ΚΟΥΤΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Πρόεδρος
ΜΑΡΙΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ: Αντιπρόεδρος
ΚΑΛΟΓΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Γ. Γραμματέας
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Ταμίας
ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ ΜΑΡΚΟΣ: Κοσμήτορ
ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: Μέλος
ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: Μέλος