ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαμίας και Δημοτικός Σύμβουλος - Εφοριακός Γιώργος Κοτσάνος είναι νεκρός.

Σαν βόμβα έπεσε το κακό μαντάτο, το Σάββατο στην κοινωνία της Λαμίας.

Πυροβολήθηκε στο Άνυδρο Στυλίδος, όπου είχε πάει για κυνήγι αγριογούρουνου μαζί με άλλους 7-8 κυνηγούς.

Ο άτυχος 54χρονος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει πυροβοληθεί στο κεφάλι και το πιθανότερο είναι να συνέβη το μοιραίο, δηλ. να πυροβολήθηκε από άλλον κυνηγό όπως έχει συμβεί και άλλες φορές στο καρτέρι με τα αγριογούρουνα. 

Λίγο πριν από τις 2.00 το μεσημέρι του Σαββάτου, ένας από τους κυνηγούς τηλεφώνησε στην αστυνομία και είπε ότι βρήκαν έναν από την παρέα τους νεκρό, χωρίς όμως να μπορεί να εξηγήσει κάποιος πως έγινε το κακό.

Η αστυνομία έσπευσε στον τόπο του τραγικού συμβάντος και εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.
Διαβάστε περισσότερα στο παρακάτω σύνδεσμο.

Νέα και δράσεις από το Δοξάτο.

Την Παρασκευή 11/10/2013 το πρωί, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Κυργίων ενημέρωση για την λύσσα. Μετά από πρόσκληση που δέχθηκε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Δοξάτου από τον Διευθυντή του σχολείου, κ.Θεοφανίδη Δημήτριο και των δασκάλων, αποφασίσαμε με την βοήθεια του Επιστημονικού συνεργάτη - Θηραματολόγου της ΚΟΜΑΘ κ.Καραμπατζάκη Θεοφάνη, να ενημερώσουμε τα παιδιά του σχολείου αλλά και το διδακτικό προσωπικό για την λύσσα που είναι πλέον δίπλα μας.

Ο κ.Καραμπατζάκης χώρισε την ενημέρωση σε 2 μέρη. 

Αρχικά ξεκίνησε την πρώτη ενότητα, κάνοντας μία εκτενή αναφορά στην θανατηφόρο νόσο της λύσσας και στην επανεμφάνισή της μετά από πολλά χρόνια στην χώρα μας. Αναφέρθηκε στα συμπτώματά της στον άνθρωπο αλλά και στα ζώα, στους τρόπους μετάδοσης του ιού από τα ζώα στον άνθρωπο και τις πρώτες βοήθειες. Του τρόπους προφύλαξης και τα απαραίτητα μέτρα που παίρνουμε για να προστατευτούμε εμείς και τα ζώα. Τέλος τόνισε την αναγκαιότητα να εμβολιαστούν όλα τα κατοικίδια μας (σκύλοι, γάτες κ.α) που κινδυνεύουν από την λύσσα και να είναι όλα τα παιδιά ιδιαίτερα προσεκτικά με τα αδέσποτα που περιτριγυρίζουν στους δρόμους. Στο δεύτερο μέρος έγινε μία εκτενή αναφορά στους εμβολιασμούς που πραγματοποιούνται την περίοδο αυτή στην περιοχή μας. Τόνισε ότι οι εμβολιασμοί αυτοί γίνονται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και θα γίνονται 2 φορές το χρόνο. Στα παιδιά που τον παρακολουθούσαν με ιδιαίτερο ζήλο, είπε ότι αν εντοπίσουν εμβόλιο στην ύπαιθρο (μιας και τα Κύργια βρίσκονται σε ημιορεινή τοποθεσία) θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να μην το πιάσουν. Αν δούμε κάποιο ζώο νεκρό άγριο ή ήμερο να το αναφέρουν στην Κτηνιατρική Υπηρεσία, ή τις Δασικές Αρχές  ή τους Θηροφύλακες του Κυνηγετικού Συλλόγου. Τέλος έκανε και μία αναφορά για την συμβολή των κυνηγών στο πρόγραμμα επιτήρησης της λύσσας και την αξιολόγηση των εμβολιασμών. 

Μοιράστηκε στο διδακτικό προσωπικό έντυπο υλικό από 2 φυλλάδια ενημερωτικά για την λύσσα. 
 Ευχαριστούμε θερμά τον κ.Καραμπατζάκη για την ενημέρωση που παρείχε κυρίως στα παιδιά του Σχολείου, αλλά και τον Διευθυντή και τους Δασκάλους του Σχολείου που μας δώσανε την ευκαιρία να ενημερώσουμε όλους τους παρευρισκομένους για την λύσσας που είναι πλέον δίπλα μας ως υπαρκτός κίνδυνος. 

  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Κ.Σ.ΔΟΞΑΤΟΥ

Χατζηπροδρόμου Ιπποκράτης - Πρόεδρος
Μουλιστάνος Ηλίας - Γεν. Γραμματέας