ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ. Η συνέντευξη της χρονιάς... συγνώμη, της 20ετίας!


Όλη η κυνηγετική κοινότητα ανατριχιάζει στο άκουσμα, και μόνο, του ονόματος του χρόνιου βήχα των ετήσιων ρυθμιστικών αποφάσεων θήρας.

Μέχρι χθες ο Άγγελος Αγγελέτος ήταν ο «κολλημένος» οικολόγος που για το καπρίτσιο του και μόνο, ανέστειλε την κυνηγετική δραστηριότητα και που ήταν η αιτία να αναστατώνεται ολόκληρη η κυνηγετική οικογένεια και όχι μόνο.
Στην συνέντευξη βόμβα που παραχώρησε στον Απόστολο Αντωνάκη και την Ειρήνη Κουτσάφτη του τρέχοντος τεύχους «ΚΥΝΗΓΙ» του Ελεύθερου Τύπου, τουλάχιστον εμένα, κατάφερε να με πείσει για ένα και μόνο πράγμα. Αν τόσα χρόνια τόσο η πολιτική ηγεσία των Υπουργείων, στα οποία έχει κατά καιρούς υπαχθεί η θήρα, όσο και η δικοί μας ταγοί είχαν ασχοληθεί πιο σοβαρά με το νομοθετικό πλαίσιο που θα προστάτευε τόσο το ελεύθερο κυνήγι, όσο και την φύση και την άγρια ζωή. Η υπόθεση «κυνήγι» θα ήταν πιο απλή και, ίσως, πιο αποδαιμονοποιημένη και προστατευμένη.

Πραγματικά είναι μια συνέντευξη που αφήνει άφωνες αμφότερες τις αντιμαχόμενες πλευρές, αφού ναι μεν ξεκαθαρίζει ότι δεν τα πάει καλά με κανέναν κυνηγό και είναι απολύτως σύμφωνος με την πλήρη διακοπή της θήρας, αλλά και με κανέναν οικολόγο εξ επαγγέλματος, ή καλύτερα εξ επιχορηγήσεων! Δηλώνει αντίθετος εκ διαμέτρου με τις τακτικές των πιο μεγάλων οικολογικών και φιλοζωικών οργανώσεων και γενικά δείχνει έναν άνθρωπο ο οποίος αν μη τι άλλο τουλάχιστον στηρίζει τις απόψεις του εμπεριστατωμένα και σθεναρά, σε αντίθεση με όλους τους άλλους οικολόγους, αλλά κι εμάς ακόμα!

Ταπεινή μου άποψη είναι ότι θα έπρεπε να δούμε τι πρέπει να κάνουμε ώστε ο κ. Αγγελέτος να μην μπορεί να «ξανακουμπήσει» το κυνήγι προσπαθώντας να αξιοποιήσουμε τις απόψεις του…κατά το μέτρο του δυνατού, μην τρελαθούμε κιόλας. Με άλλα λόγια – για να μην παρεξηγηθώ κιόλας για κρυφοοικολόγος – φτιάξτε νόμους που να μην αφήνουν ΚΑΝΕΝΑΝ να αμφισβητεί το κυνήγι ως νόμιμη δραστηριότητα και δικαίωμα του καθενός που το γουστάρει και να παίζει με τα μεροκάματα τόσων οικογενειών κάθε χρόνο που να σας πάρει ο διάολος κηφήνες!

Κύριε Αγγελέτο να ξέρατε πόσο μονότονη και άδεια θα ήταν και η δική σας η ζωή χωρίς το κυνήγι!

Απόστολε και Ειρήνη, θερμά συγχαρητήρια. Για άλλη μια φορά, κάνατε την διαφορά. Δικαίως κάποιοι σας έχουν συμπεριλάβει σε μια άλλη…μερίδα τύπου! Και εδώ που τα λέμε, τιμή σας και καμάρι σας.

ΥΓ. Σιγά μην σας βάλω link με την συνέντευξη, να πάτε να αγοράσετε το περιοδικό...!

«Παγώνει» για 5 χρόνια το κυνήγι σε περιοχές του Δήμου Παληοκάστρου Τρικάλων


Με εντολή της Γ. Γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας απαγορεύεται το κυνήγι για 5 χρόνια στις περιοχές Αρδανίου, Παλαιοπύργου, Λιοπράσου του Δήμου Παληοκάστρου, στον Νομό Τρικάλων για λόγους προστασίας και εξασφάλισης προϋποθέσεων διαβίωσης και ανάπτυξης ειδών της άγριας πανίδας.

Η απόφαση ελήφθη μετά από σχετικό έγγραφο του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων και Έκθεση - Εισήγηση του Δασολόγου Δημήτριου Καλόγηρου σε συνδυασμό με την σκοπιμότητα απαγόρευσης του κυνηγίου για την προστασία ανάπτυξη, αναπαραγωγή και εκμετάλλευση του θηραματικού πλούτου και της άγριας πανίδας της χώρας μας.

Σύμφωνα με την απόφαση απαγορεύεται το κυνήγι όλων των θηραμάτων για 5 χρόνια, από 20-8-2010 μέχρι 19-8-2015, σε έκταση 9.050 στρεμμάτων στις θέσεις «Γούρνες», «Μπούρκια», «Βελουτά», «Άγ. Γεώργιος», «Αμπέλια», «Κούκος», «Κατράνες» των Δημοτικών Διαμερισμάτων Αρδανίου, Παλαιοπύργου, Λιοπράσου του Δήμου Παληοκάστρου Ν. Τρικάλων, που ορίζεται ως εξής:


Αρχίζει από την πλατεία του Οικισμού Αρδανίου απ` όπου ακολουθεί το δρόμο με κατεύθυνση Βορειοανατολικά μέχρι τη θέση «Φαρμάκι», από εκεί με κατεύθυνση Βόρεια ακολουθεί τον δασικό δρόμο που διέρχεται από τις θέσεις «Γούρνες» και «Παλαιόκαστρο» μέχρι συναντήσεως του με τον αγροτικό δρόμο που οδηγεί προς τον Οικισμό Πλάτανο, στη θέση «Πετρωτό». Στη συνέχεια ακολουθεί τον ανωτέρω αγροτικό δρόμο με κατεύθυνση Νοτιοανατολικά μέχρι συναντήσεως του με τον επαρχιακό δρόμο Παλαιοπύργου - Ελληνοκάστρου, τον οποίο ακολουθεί με κατεύθυνση Νότια μέχρι συναντήσεως του με το Δημοτικό Σχολείο του οικισμού Παλαιοπύργου. Από εκεί με κατεύθυνση Δυτική ακολουθεί τον επαρχιακό δρόμο Παλαιοπύργου - Αρδανίου μέχρι συναντήσεως του με τον επαρχιακό δρόμο Κρινίτσας - Αρδανίου στη θέση «Πηγάδι» και τον οποίο ακολουθεί με κατεύθυνση Βόρεια μέχρι την πλατεία του Οικισμού Αρδανίου απ` όπου και άρχισε.

Η απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θα ισχύει από το κυνηγετικό έτος 2010-2011.

Ένα άλλο πρόσωπο των κυνηγών που οι οικ(Ω)λόγοι τους θέλουν αιμοσταγείς δολοφόνους και απερίσκεπτους αρμεχτές της φύσης, δείχνουν οι συνάδελφοι του κυνηγετικού συλλόγου Τρικάλων. Κατ' επανάληψη οι κυνηγοί - οικολόγοι έχουμε προβεί σε τέτοιες ενέργειες, που αν μη τι άλλο, επιβεβαιώνουν ότι η λέξη "διαχείριση" δεν μας είναι άγνωστη.

ΠΗΓΗ: www.kynigos.net.gr