ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Όταν το θράσος μπερδεύεται με το θάρρος…είναι για γέλια!


Κάποιοι νομίζουν ότι με το να κοκορεύονται για τα «στραβοπατήματα» τους και δη, να δηλώνουν απερίφραστα ότι έχουν την παρανομία στο αίμα τους όχι κατά λάθος, αλλά κατά συνείδηση, η φωτογραφία τους θα βρει μια περίοπτη θέση στο λεύκωμα των πεσόντων!

 Κάποιοι άλλοι, έχουν την εντύπωση ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω τους και γύρω από τις καρέκλες που φέρνουν βόλτα, όπως οι καρχαρίες πριν εφορμήσουν.

Όπως καταλαβαίνεις φίλε μου επισκέπτη, κι εσύ παπαγάλε του τάχα μεγάλου τιμωρού μου, σήμερα θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι…πάλι.

Αιτία του συγγραφικού μου ίστρου, έγινε ένα αναπάντεχο, απειλητικό τηλεφώνημα που δέχτηκα και η ελαφρότητα από μέρους μου, να δώσω αξία σε άτομα που δεν πρέπει και να πάω να συναντήσω αυτοπρόσωπος αυτόν που μου είπε να «προσέχω» γιατί έχω κάνει πολλά, λέει, και δεν θα τα πάμε καλά.

Τα υλικά της συνταγής του γλυκού, άρχισαν να αναμειγνύονται χθες το απόγευμα όταν από την άλλη πλευρά του τηλεφώνου κάποιος ήθελε να το παίξει και σκληρός και καθώς πρέπει αφού, από την μια με έντονο ύφος μου πρότεινε να σταματήσω να ανακατεύομαι με τις άρες και να προσέχω γιατί τα έχω κάνει πολλά και από την άλλη, δεν άντεχε να τον αποκαλώ «ρε»…μεγάλη βρισιά τι λες τώρα!!!

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, βρέθηκα πάλι στο μάτι του κυκλώνα, μιας και, κατά τα λεγόμενά του(;), εγώ είμαι η αιτία που το δασαρχείο έσπασε στημένες άρες, έτοιμες προς χρήση, στην περιοχή της Απάνω Μεριάς. Μάλλον δεν έτυχε να μάθει για τον χάρτη με τα πόστα που κυκλοφόρησαν οι φιλοζωικές οργανώσεις στο νησί.

«Εγώ από το πρωί που ξυπνάω, μέχρι την ώρα που κοιμάμαι γουστάρω να είμαι παράνομος»
Είπε το παλικαράκι νομίζοντας ότι, ή θα τον θαυμάσω για το θάρρος του, ή, ότι έπρεπε να τον φοβηθώ που ήταν τόσο φιλαλήθης και μου είπε κατάμουτρα την ηλίθια συνήθεια του, μαζί με τα αισθήματα που τρέφει για το άτομο μου δηλαδή, ότι δεν με συμπαθεί.

Εγώ του θανατά. Τι λες ρε παιδί μου, δεν με συμπαθεί ο ένας και μοναδικός λεβέντης - παράνομος της Σύρας; Θα βάλω τα παπούτσια μου να κλαίνε!

Για να μην γίνομαι κουραστικός, έχω και κάτι ραμματάκια για τον άλλον ευυπόληπτο κύριο, η δραστηριότητα της άρας δεν με αφορά και δεν με αγγίζει καθόλου…μα καθόλου όμως! Θες τσολιά μου να βάλεις άρα; Με τις ευχές μου. Θες να βάλεις κουκουνάρα, που τώρα με τα κρύα θα είναι και πιο επίκαιρη; Καρφί δεν μου καίγεται. Μην νομίζεις όμως κιόλας, επειδή σου μίλησα ευγενικά, ότι σε φοβάμαι, ή ότι με κάτι τέτοια πετυχαίνεις κάτι υπέρ αυτού που λες ότι το αγαπάς και παθιάζεσαι μαζί του. Τουναντίον, λες μπράβο σε όλους αυτούς που κατά καιρούς μας βγάζουν «φανέλα» και μας ξεφτιλίζουν γύρω γύρω. Κουκιά όμως έφαγες, κουκιά μαρτυράς!

Αυτός που σε έβγαλε στο βουνό λεβέντη μου, θα καμαρώνει για το δημιούργημά του...να είσαι σίγουρος. Κρίμα σε όποιον κάτσει δίπλα σου να μάθει τι πάει να πει κυνήγι.

Ως εδώ όμως! Άλλες φλούδες δεν θα ανεχθώ από κανέναν σαν κι εσένα.

Ο άλλος τώρα! Έτερος Καππαδόκης. Αχ αυτός ο άλλος, είναι ευεργέτης μας μεγάλος που λέει και το τραγούδι, αφού όλα αυτός τα έκανε και κανένας άλλος.

Είχα την ατυχία να είναι μέσα στο μαγαζί που συναντήθηκα με τον πρώτο. Ως κομμένη κεφαλή, μπήκε στην κουβέντα χωρίς να του απευθυνθώ και, ομολογώ, έκανα το λάθος να ξεκινήσω έναν διάλογο - ο θεός να τον κάνει – μαζί του.

Οι ατάκες εκατέρωθεν ήταν απείρου κάλλους. Ανεπανάληπτες στιγμές συναδερφικής αλληλεγγύης και ανταλλαγής φιλοφρονήσεων!

«Έχε το νου σου μην τυχών και σου κόψουν το δικό σου το κεφάλι κάποια στιγμή και θα στο κόψω εγώ» είπε, όταν πέταξα εγώ την ατάκα ότι θα κόψω το κεφάλι αυτού που έκατσε και είπε στον πρώτο ότι έστειλα εγώ το δασαρχείο να κάνει «ντου».

Ντρέπομαι πραγματικά που κάποια στιγμή έκατσα να συνεργαστώ εγώ μαζί του. Ντρέπομαι που φάνηκα τόσο αφελής και μπόρεσε να με κάνει να κατέβω στο επίπεδο του, έστω και για λίγα λεπτά, και κάναμε ένα μαγαζί Βοσνία σκέτη. Ντρέπομαι που κάτι τέτοιοι μπορούν με τις ευλογιές των μελών και ανεβαίνουν τα σκαλιά της ιεραρχίας στις οργανώσεις μας και έχουν επιρροή σε κάποιους ανθρώπους και δη, νέους. Σιχαίνομαι που κάποιες φορές σφίξαμε τα χέρια και αποτάσσομαι της όποιας γνωριμίας και συναναστροφής μαζί του.

Το κερασάκι στο γλυκό, ήταν κάποιες ατάκες του, που ξέρω ότι περιμένεις να τις διαβάσεις με μεγάλη αγωνία, καλέ μου επισκέπτη κι εσύ βρε παπαγάλε, για να τρέξεις να τα χάψεις. Τι; θες και ονόματα; Έλα καημένε...! Διάβασε να σκάσεις από τα γέλια.


«Εγώ έφτιαξα το εκκλησάκι» Δούλεψες κι εσύ, οι υπόλοιποι όμως τίποτα; Κανένας;

«Έχεις γίνει κολλητός με τον Καλούδη και τον έχεις θεό, γράφεις κιόλας ότι θες να πληρώνεται από τον σύλλογο» Να μου βρεις το άρθρο που το αναφέρω, για να το θυμηθώ κι εγώ!

«Έβριζες την θηροφύλακα και τώρα την έχεις στα ύψη» Δεν το σχολιάζω, θα μπούμε σε προσωπικά και δεν είναι του τύπου μου!

Το καλύτερο το κράτησα για το τέλος Μανώλη και στο αφιερώνω:
«Έγινες κολλητός με τον Καραγιάννη και τα λέτε συνέχεια» Ίσως ο κ. Καραγιάννης να μπορούσε να πει δυο λόγια για τούτη την φωτοβολίδα και το ποιός του τηλεφωνεί, εγώ μπα!

«Έλα να κάνουμε εκλογές να δεις ποιος είμαι εγώ» Δώρο σου κάνω τις εκλογές, την καρέκλα και όλους αυτούς που νομίζουν ότι κάνουν καλό στον σύλλογο βάζοντας σε μέσα!

Φυσικά η επίθεση και οι θρυλικές ατάκες από την μεριά του, στράφηκαν τόσο σε προσωπικό, όσο και σε οικογενειακό επίπεδο αφήνωντας να λάμψει το ήθος του. Όμοιο με αυτό που περιγράφεται στο καταστατικό του συλλόγου για όσους επιθυμούν να γίνουν μέλη του Δ.Σ. Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του!

Ελπίζω ο εισαγγελέας που θα τρέξεις να κλαφτείς για την αμαύρωση του προφίλ σου, να λάβει γνώση και για το «Εμένα να με φοβάσαι από δω και πέρα» που τόλμησες να ξεστομίσεις παρουσία κι άλλων, νομίζοντας ότι θα τα κάνω πάνω μου. Να τα λες όλα, όχι σαν την πρώτη φορά που "ξέχασες" τα μισά τζάμπα μάγκα!

Συγνώμη ζητώ από τον ιδιοκτήτη του καφέ, που έκανε Ιώβεια υπομονή μαζί μας, από εσένα καλέ μου επισκέπτη που σε ζαλίζω για ακόμα μια φορά με άτομα που δεν έχουν τίποτα καλό να προσφέρουν στο κυνήγι και από σένα παπαγάλε, που θα σε βάλω στον κόπο να τυπώσεις την ανάρτηση και να την πας πεσκέσι.

Αηδίασα πια!