ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Η καταγγελία δεν είναι ρουφιανιά!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Α Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης & Δωδεκανήσου στις 27 Οκτωβρίου δυο Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες αξιοποιώντας σχετικές καταγγελίες συνέλαβαν στην περιοχή Ακρωτηρίου ένα άτομο με την κατηγορία της χρήσης ηχομιμητικής συσκευής σε κυνήγι τσίχλας. 

Ο λαθροθήρας οδηγήθηκε στην Διεύθυνση Δασών Χανίων όπου συντάχτηκε πρωτόκολλο μηνύσεως για παράνομη θήρα ενώ κατασχέθηκε μια καραμπίνα και η ηχομιμητική συσκευή. Ένα ακόμα άτομο κατάφερε να διαφύγει αποφεύγοντας την σύλληψη. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καταγγελίες των νόμιμων κυνηγών οδήγησαν στη νέα επιτυχία της Ομοσπονδιακής θηροφυλακης. Η μηδενική ανοχή είναι η μοναδική λύση στο μέγα πρόβλημα κάθε μορφής λαθροθηρίας και ειδικότερα της χρήσης ηχομιμητικών συσκευών…

ΠΗΓΗ: www.kynoclub.gr

Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός – λαθροκυνηγός.

ΕΔΕ και προανάκριση σε βάρος αστυνομικού που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας διενεργούνται το τελευταίο διάστημα. μετά την σύλληψη του από άνδρες τηςομοσπονδιακής θυροφυλακής στηνορεινή Ναυπακτία.

Ο αστυνομικός όπως φαίνεται είχε αδυναμία στο κυνήγι λαγού αλλά δεν κυνηγούσε νομίμως.

 Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατοχή του αλλά και των ατόμων που κυνηγούσε μαζί, βρέθηκε σημαντικός αριθμός σκοτωμένων λαγών . Το κυνήγι γίνονταν νύχτα , πράγμα που απαγορεύεται,  ενώ την περίοδο που έγινε η σύλληψη απαγορεύονταν το κυνήγι λαγού.

Σημειώθηκαν και άλλες παραβάσεις ενώ τα θηράματα , ο οπλισμός κλπ κατασχέθηκαν.

Αυτήν την περίοδο ο αστυνομικός βρίσκεται σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του κινούνται διαδικασίες τόσο από την πλευρά των υπηρεσιών που τον έλεγξαν – συνέλαβαν όσο και από την υπηρεσία του.

Νέο ατύχημα με κυνηγό αγριογούρουνου Ενας 32 χρονος στο νοσοκομείο του Ρίου.

Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα και ειδικά στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας, οι τραυματισμοί κυνηγών από συναδέλφους τους στα καρτέρια για τα αγριογούρουνα 

Όπως  πληροφορούμαστε από το lamiastar.gr  ένας  32χρονος από το προσήλιο της Φωκίδος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείου του Ρίου τραυματισμένος από το όπλο του φίλου του στο θώρακα και στο χέρι. Ευτυχώς που η κατάστασή είναι ελεγχόμενη και δεν εμπνέει καμία ανησυχία.