ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Κατασχέθηκε σκύλος λόγω κακομεταχείρισης.

Με την ένδειξη «κατεπείγον» διέταξε αυθημερόν η Εισαγγελία Ηρακλείου Κρήτης την αφαίρεση κατοχής δεσποζόμενου θηλυκού πιτ μπουλ και τη παράδοση του στο Σωματείο Ζωόφιλη Δράση ύστερα από τη κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά του ιδιοκτήτη, κατ άρθρο 19 παρ.1 Ν. 4039/2012 λόγω κακομεταχειρισης .


Η Ήρα ένα οκτάχρονο πιτ μπουλ , αποστεωμένη, γεμάτη ψύλλους τσιμπούρια και πληγές βρισκόταν σε περιφραγμένο επαγγελματικό χώρο στη Φοινικιά Ηρακλείου, σύμφωνα με το adespoto.gr .

«Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν στη διάσωση του ζώου τα μέλη μας Ανδρεαδάκη Ελένη, Σφακιανάκη Δέσποινα, Γιάννα Σφακιανάκη και Άννα Ζουράρη.

Η Ήρα δέχεται κτηνιατρική βοήθεια και έχει ήδη υποβληθεί σε εξετάσεις λεϊσμανίασης ερλίχιας γενική αίματος και βιοχημικές . Η κλινική της εικόνα και τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά για τη πορεία και την ανάνηψή της'», αναφέρει η ανακοίνωση του σωματείου.

ΠΗΓΗ : http://bloglines.gr

Τέλος το κυνήγι στην Γαύδο για τρία χρόνια!

Η πρώτη παράγραφος του άρθρου είναι για γέλια, καθώς παραπέμπει σε μια κατάσταση όπου τα θηράματα θα έπεφταν στην θάλασσα από το υπεράριθμο επάνω στο νησί, αλλά θα την αφήσω ασχολίαστη γιατί κάθε νοήμων άνθρωπος μπορεί να καταλάβει ότι είναι "κάπως" υπερφίαλη και επιμελώς διογκωμένη!
Κυνηγοί από όλη την Κρήτη πήγαιναν στη Γαύδο με σκοπό να επιστρέφουν με μεγάλες ποσότητες από πέρδικες και λαγούς. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός τους.


Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και δημοσίευσε το gavdosfm.gr αναφέρει:

«Απαγορεύουμε το κυνήγι όλων των θηραμάτων για τρία (3) χρόνια, ήτοι: από
1-3-2012 έως 1-3- 2015, σε όλη την έκταση της νήσου Γαύδου, με σκοπό την αναπαραγωγή και την εν γένει προστασία και ανάπτυξη του θηραματικού πλούτου της νήσου.
Η Δ/νση Δασών Χανίων παρακαλείται για την έκδοση της σχετικής Δασικής Απαγορευτικής Διάταξης Θήρας. Η απόφαση αυτή να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.»

Μόλις δημοσιευθεί η απόφαση στο ΦΕΚ, θα εκδοθεί σχετική Δασική Αστυνομική Διάταξη Θήρας από την Διεύθυνση Δασών Χανίων.

Με αυτή την απόφαση, το κυνήγι ακόμα και στις κυνηγετικές περιόδους θα θεωρείται παράνομο.

ΠΗΓΗ: http://gr.news.yahoo.com