ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Πολίτες υπεράνω πάσης υποψίας! PART 2


 
Η αιτία που επανέρχομαι στο θέμα, είναι ένα σχόλιο που ήρθε στο mail του blog από κάποιον καλοπροαίρετο, Ανώνυμο επισκέπτη και τον ευχαριστώ πολύ τόσο για την διευκρίνηση και την αποσαφήνιση του γεγονότος, όσο και για την ευκαιρία που μας δίνει, να αναδείξουμε μέσα από ετούτη εδώ την σελίδα ένα μεγάλο πρόβλημα του γειτονικού νησιού. Ακολουθεί το σχόλιο και μετά η δική μου απάντηση.

Σχόλιο επισκέπτη:
Απλά για την ενημέρωση σας , να σας πληροφορήσω ότι η λαθροθηρία αφορούσε κατσίκια. Όπως ξέρετε η Τήνος έχει αυτή τη στιγμή περισσότερα από 6000 αδέσποτα κατσίκια . Η καταστροφή που έχει γίνει στην χλωρίδα του νησιού είναι ανεπανόρθωτη και οι "υπεύθυνοι" δεν κάνουν τίποτα (πρωτοφανές) !!!!!

Η απάντηση:
Φίλε μου Ανώνυμε επισκέπτη, αφού σ’ ευχαριστήσω για την διευκρίνηση που μας κάνεις σχετικά με το θέμα, να σου πω ότι το πρόβλημα με τα αδέσποτα κοπάδια κατσικιών στο νησί της Τήνου είναι γνωστό σε όλους μας.

εξίσου γνωστή και η αναλγησία του κρατικού μηχανισμού, δυστυχώς, όχι μόνο σε αυτό το πρόβλημα που, σιγά σιγά, τείνει να μετατραπεί σε μάστιγα αφού η χλωρίδα του γειτονικού νησιού που σε κάποιες περιπτώσεις καθιστούσε ολόκληρες περιοχές άβατες κι αυτό ήταν ένα μεγάλο ατού για όλα τα ενδημικά θηράματα, έχει αρχίσει να εξαφανίζεται μετατρέποντας τις ρεματιές σε πλατείες!

Ο νόμος όμως έχει άλλη “βαρύτητα” αν το θέλεις για κάποιον που φροντίζει να εφαρμόζεται από τους πολίτες. Υπάρχουν πολλές παροιμίες για τέτοιους “δασκάλους” οι οποίοι ξέρουν να τραβούν αυστηρά ξένα αυτιά!

Αν πρέπει να γυρίσουμε από την άλλη πλευρά σε ένα περιστατικό λαθροθηρίας ενός ένστολου με το πρόσχημα ότι τα κατσίκια κάνουν ζημιές, που είμαι σίγουρος ότι τις κάνουν, θα ήταν άδικο για όλους αυτούς που ξεπεζεύουμε από τον γάιδαρο για απλούστερα πράγματα, όπως ότι βγάζουν βόλτα το σκυλί τους σε λάθος μέρος, λάθος εποχή.

Δεν είμαι καθωσπρεπιστής, απλά πιστεύω ότι σε μικρές, κλειστές κοινωνίες η αναλγησία του κράτους, αν πρόκειται για το κοινό καλό, αντιμετωπίζεται με δυο τρόπους. Ο ένας είναι στόματα ερμητικά κλειστά και ο δεύτερος, στόματα διάπλατα ανοικτά και όχι με ρεμούλες και αρπαχτές για να γεμίσουμε το δικό μας τσουκάλι!

Κάνε την διαίρεση και θα εκπλαγείς με τις μερίδες φαγητού προς αναγκεμένες Κυκλαδίτικες οικογένειες που θα προσέφεραν 6000 κατσίκια, σφαγιασμένα με το γράμμα του νόμου και τις ευλογίες άλλων παραγόντων. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου!

Ορίστε μια ιδέα για τον τοπικό κυνηγετικό σύλλογο που μπορεί να υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη και φυσικά την σύμφωνη, ενυπόγραφη γνώμη όλων των υπηρεσιών που εμπλέκονται….ΕΙΠΕΣ ΚΑΤΙ;  

Σ' ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και την επίσκεψή σου.