ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

Νέα από την ΣΤ' ΚΟΜΑΘ.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣΕΔΡΑ: ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 173 – 175551 34 - ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΤΗΛ. 2310 477128 – 477129, 6973 808934, FAX 2310 473863 – 475301
 
 
 
Συνεχίζοντας τις εκπαιδευτικές συναντήσεις για τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης (ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ) διοργάνωσε δύο σεμινάρια αξιολόγησης του έργου της Θηροφυλακής.
Η 1η συνάντηση έγινε στην Πτολεμαϊδα με τη συνεργασία του Κ.Σ. Εορδαίας. Η εκδήλωση έγινε στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου και παρευρέθησαν οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες των Νομών Φλώρινας, Καστοριάς, Κοζάνης και Γρεβενών. Παρόντες ήταν εκ μέρους της Ομοσπονδίας ο Πρόεδρος κ. Ν. Καλογεράκος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Ι. Πολυχρόνης, το μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος του Κ.Σ. Εορδαίας κ. Ν. Τσιώμπρας, ο Περιφερειακός εκπρόσωπος των Κ.Σ. Δυτικής Μακεδονίας κ. Ν. Γκατζάρας, ο Δ/ντής Θηροφύλακής της ΚΟΜΑΘ Δρ Κ. Παπασπυρόπουλος, ο επιστημονικός συνεργάτης της ΚΟΜΑΘ για τη Δυτ. Μακεδονία κ. Ι. Ισαάκ, η υπεύθυνη Γραμματείας της Θηροφυλακής κ. Ε. Βλάχου, καθώς και μερικοί θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων Δυτ. Μακεδονίας (Σιάτιστα, Βελβενδός. Γρεβενά, Σέρβια, Κοζάνη)
Η 2η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χαλάστρας Θεσσαλονίκης, με τη συνεργασία του τοπικού Κ.Σ. Χαλάστρας και παρευρέθησαν οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες των Νομών Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Σερρών. Παρόντες  επίσης ήταν ο Πρόεδρος της ΚΟΜΑΘ κ. Ν. Καλογεράκος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Ι. Πολυχρόνης,  ο Αντιπρόεδρος κ. Α. Γιαπουτζής, ο Περιφερειακός εκπρόσωπος των νομών  Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας κ. Β.Καπετάνος, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Κ.Σ. Χαλάστρας, ο Δ/ντής Υποστήριξης της ΚΟΜΑΘ κ. Κ. Σκορδάς, ο Δ/ντής Θηροφύλακής της ΚΟΜΑΘ Δρ Κ. Παπασπυρόπουλος, ο επιστημονικός συνεργάτης της ΚΟΜΑΘ κ. Α. Γκάσιος, η υπεύθυνη Γραμματείας της Θηροφυλακής κ. Ε. Βλάχου, καθώς και θηροφύλακες των  Κυνηγετικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, Κατερίνης και Μουδανιών.
Σκοπός αυτών των συναντήσεων ήταν η αξιολόγηση του έργου της θηροφυλακής, σε περιφερειακό αλλά και σε ατομικό επίπεδο, ο καλύτερος επιχειρησιακός σχεδιασμός, η αντιμετώπιση ειδικών νομικών θεμάτων και η θωράκιση του σταδίου της σύνταξης των μηνύσεων και της παράστασης των θηροφυλάκων στα αρμόδια δικαστήρια, ο εντοπισμός τοπικών προβλημάτων, καθώς και ειδικά υπηρεσιακά ζητήματα  που αφορούν τη λειτουργία της θηροφυλακής.
Εντός του Μαρτίου προγραμματίζεται νέα συνάντηση στην Αλεξανδρούπολη, με τη συνεργασία του Κ.Σ. Αλεξανδρούπολης για τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες των νομών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας.