ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Κυριακή, 4 Αυγούστου 2013

Και ένστολος και λαθροθήρας!

Έφιπποι θηροφύλακες συνέλαβαν αστυνομικό για λαθροθηρία!

Με μια συντονισμένη επιχείρηση οι θηροφύλακες του Κυνηγετικού Συλλόγου Ευπαλίου συνέλαβαν δυο άτομα που ”κυνηγούσαν με την βοήθεια προβολέων στην περιοχή ”Σκοτωμένο” κοντά στην Ελατού Ναυπακτίας  στις 02:30 τα ξημερώματα της Κυριακής 4 Αυγούστου. Κατασχέθηκαν 4 λαγοί, 46 φυσίγγια, μια καραμπίνα και ένα  αυτοκίνητο το οποίο επεστράφη στους λαθροθήρες με εντολή εισαγγελέα μέχρι να οριστεί δικάσιμος. Οι συλληφθέντες που ήταν κάτοικοι Αγρινίου είναι οι Ν.Μ και Τ.Γ και συνελήφθησαν από τους θηροφύλακες του Κ.Σ Ευπαλίου Αθανάσιο Κουρσούμη  (με την καραμπίνα στην φωτό) Γεώργιο Μαχά  ( με το άσπρο άλογο) και Ιωάννη Κατσάρα που στην φωτογραφία εμφανίζεται  πεζός. Η φωτογραφία είναι ενδεικτική της αποφασιστικότητας των θηροφυλάκων να πατάξουν την λαθροθηρία αφού ακόμα και εκεί που δεν πηγαίνουν τα τζίπ (ίσως και από έλλειψη βενζίνης) πάνε με τα άλογά τους! Υπολογίζεται ότι μέχρι το ξημέρωμα οι συγκεκριμένοι λαθροθήρες θα σκότωναν άλλους τόσους λαγούς κάτι που είναι πραγματικά εγκληματικό δεδομένου ότι είναι εποχή κυοφορίας και αναπαραγωγής.
Αυτό όμως που κάνει εντυπωσιακή την σύλληψη των δύο λαθροθηρών είναι ότι ο ένας εκ των δύο, σύμφωνα με πληροφορίες,  είναι αστυνομικός! Περιμένουμε και επίσημη ανακοίνωση….
 ΠΗΓΗ: kynoclub.gr

"Ευχαριστώ" στους εθελοντές από το Δ.Σ. του Δοξάτου.

Καθαρισμός του χώρου πέριξ του ποταμού του Κεφαλαρίου

Το Σάββατο 3 Αυγούστου στις 08:30, όπως είχε προγραμματιστεί με πρωτοβουλία του Κυνηγετικού Συλλόγου Δοξάτου, μαζί με τον Φυσιολατρικό - Ορειβατικό Σύλλογο Κεφαλαρίου τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κεφαλαρίου και τον Δήμο Δοξάτου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο καθαρισμός του περιβάλλοντα χώρου του ποταμού στο Κεφαλάρι.

Η εικόνα πριν τον καθαρισμό ήταν απογοητευτική. Είναι τρομερή η αδιαφορία και η παιδεία του κόσμου, για το μέρος στο οποίο ζει. Πολλά σπασμένα μπουκάλια, ξυλάκια από σουβλάκια, πλαστικά μπουκάλια, σακούλες και γενικά οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί ο καθένας. Μέσα σε 2 ώρες γεμίσαμε ένα φορτηγάκι του Δήμου Δοξάτου με τουλάχιστον 20 τσουβάλια γεμάτα από σκουπίδια.

Καθαρίστηκε ο χώρος γύρω από το ποτάμι, καθώς και ο δρόμος μέχρι το ιχθυοτροφείο, ο δρόμος προς τον οικισμό και μέχρι τα γραφεία του Φυσιολατρικού - Ορειβατικού Συλλόγου, αριστερά και δεξιά από τα μαγαζιά που βρίσκονται παράπλευρα του ποταμού και τέλος ο χώρος της πλατείας, όπου και γίνεται οι εκδηλώσεις.

Η συμμετοχή δυστυχώς δεν ήταν μεγάλη, όμως αυτή η εκδήλωση πρέπει να γίνει παράδειγμα στον κόσμο και σε επόμενη αντίστοιχη δράση να υπάρχει πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι ο χώρος αυτός ανήκει σε όλους και είναι υποχρέωση μας να τον διατηρούμε καθαρό και για μας και για τους ξένους επισκέπτες, ώστε να δείξουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Δοξάτου στο Φυσιολατρικού & Ορειβατικό Σύλλογο Κεφαλαρίου, στον Δήμο Δοξάτου που μας στήριξε για άλλη μία φορά. 
Την εκδήλωση κάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός STAR ΔΡΑΜΑΣ.

Εκ του Δ.Σ. του Κ.Σ. Δοξάτου