ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Νέο τεύχος Τύπος ΚΥΝΗΓΙ.

Μαχόμενο περιοδικό για μαχόμενους αναγνώστες. Κυκλοφορεί αυτήν την Τετάρτη 4/12/2013 και κάθε Τετάρτη με τον Ελεύθερο Τύπο. Αν σέβεστε την κυνηγετική σας υπόσταση, μην το χάσετε!

Στο ίδιο έργο θεατές!

ΣτΕ: Προσωρινή διαταγή απαγόρευσης του κυνηγίου!

Απαγορεύεται πανελλαδικά το κυνήγι για όλα τα είδη των θηραμάτων με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναστέλλοντας προσωρινά την από 19.7.2013 απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος με την οποία ρυθμίζονται τα ζητήματα της θήρας κατά την κυνηγετική περίοδο 2013-2014.
Στην προσφυγή που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Ζωοφιλική-Οικολογική Ενωσης Ελλάδος ζητώντας να ανασταλεί και να ακυρωθεί η επίμαχη υπουργική απόφαση, επισημαίνεται ότι λόγω της παρατεταμένης διάρκειας της κυνηγετικής περιόδου (20 Αυγούστου  - 28 Φεβρουαρίου)  βλάπτεται η  αναπαραγωγική ικανότητα όλων των ειδών της άγριας πανίδας, ενώ παράλληλα τίθεται σε κίνδυνο η αποδημία τους.
Η Ένωση αναφέρει  ότι  η  επίμαχη υπουργική απόφαση εκδόθηκε χωρίς να έχει προηγηθεί, όπως απαιτεί η νομοθεσία, ειδική έρευνα  για την  επίδραση των χρονικών ορίων (έναρξη και λήξη) της κυνηγετικής περιόδου  επί της αναπαραγωγικής ικανότητας της άγριας πανίδας, τόσο των απολύτως προστατευμένων όσο και των θηρεύσιμων ειδών, αλλά και επί  της προστασίας της μεταναστεύσεως των αποδήμων πτηνών.
Στην προσφυγή, η Ένωση τονίζει πως η υπουργική απόφαση είναι παράνομη, καθώς η κυνηγητική δραστηριότητα κατά τα τέλη του καλοκαιριού  και μέχρι 15 Οκτωβρίου  συμπίπτει με τον αναπαραγωγικό κύκλο  των πτηνών, τόσο των θηρεύσιμων, όσο και των προστατευομένων, ενώ στα τέλη Ιανουαρίου αρχίζει η μετανάστευση των αποδημητικών πτηνών.
Παράλληλα, δεν λαμβάνεται υπόψη η επίμαχη υπουργική απόφαση ότι κατά τα τελευταία χρόνια υπήρξαν καταστροφικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, ούτε όμως υπάρχει πρόβλεψη απαγόρευσης της θήρας για τις 264 περιοχές που έχουν προταθεί να ενταχθούν στο προστατευτικό δίκτυο ΝΑΤΟURA 2000.
Η Ένωση αναφέρει ακόμη, ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση παραβιάζει το άρθρο 24 του Συντάγματος, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, τη Διεθνή Σύμβαση RAMSAR, τη Σύμβαση της Βόννης, κοινοτικές οδηγίες, την ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία, όπως και την νομολογία (παλαιότερες αποφάσεις) του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι την έκδοση απόφασης επί της αιτήσεως αναστολής που έχει καταθέσει η  Ένωση στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.
ΠΗΓΗ:  www.ihunt.gr