ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Η θήρα στο στόχαστρο της Υπουργού.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Λ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ - KΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
τ. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Γραφείο Λαμίας : Ρ.Φεραίου 1 Τ.Κ. 35100 - Τηλ. 22310-31200/52600 - Fax : 22310-66300 - email : agian@med.uoa.gr
Γραφείο Αθήνας : Μητροπόλεως 1 Τ.Κ. 10557 - 5ος Όροφος - Γραφείο 503 - Τηλ. 210 3709532 - Fax : 210 3709530


Προς Την Βουλή Των Ελλήνων
Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Δια Την κα. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
Θέμα : Η θήρα στο στόχαστρο της Υπουργού

Καίτοι το νομοθετικό πλαίσιο περί θήρας έχει αρκετά εκσυγχρονιστεί δεν γίνεται κατανοητό μία περεταίρω αναθεώρησή της. Παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες μια προσπάθεια εκ μέρους των υπευθύνων Υπουργών του αρμόδιου Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής απαξίωση της μεγάλης οικογένειας των κυνηγών και προώθηση περιορισμών της θηρευτικής δραστηριότητάς των. Αυτό δε που είναι ανησυχητικό είναι η περιφρόνηση των κυνηγετικών οργανώσεων από τα κέντρα λήψης αποφάσεων για τη θήρα στη πατρίδα μας.
Απόδειξη αυτής της προσπάθειας αποτελεί η πρόσφατη απόφαση του ΥΠΕΚΑ της αναθεώρησης της νομοθεσίας για τη θήρα με τη συγκρότηση ομάδας εργασίας χωρίς τη συμμετοχή ως συμβουλευτικό όργανο της ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ καίτοι σύμφωνα με το νόμο οι κυνηγετικές οργανώσεις είναι θεσμικοί συνομιλητές με το αρμόδιο Υπουργείο.
Ας αναλογισθούμε ότι η σκληρή οικονομική πραγματικότητα που ζούμε σήμερα και η αβεβαιότητα που τροφοδοτεί και οι φοβίες που παράγει στις κοινωνικές ομάδες η αποσπασματική αυτή πρωτοβουλία περί δήθεν εκσυγχρονισμού της θήρας. Ας λάβουμε δε σοβαρά υπόψη ότι περί τα 10.000 άτομα δραστηριοποιούνται στο χώρο της θήρας σε συναφείς θέσεις εργασίας πάνω δε από 1 δις ευρώ προσφέρεται στην εθνική οικονομία. Πιστεύουμε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες θα δημιουργήσουνε μεγάλα προβλήματα και δεν γνωρίζει κανείς τι ,μπορούνε να προσφέρουν γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο.
    Κατόπιν των ανωτέρω Ε Ρ Ω Τ Α Τ Α Ι η κα. Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής :
  1. Προτίθεται να καλέσει έστω και τώρα ως συνομιλητές την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας;
  2. Ποίοι λόγοι οδήγησαν στη σκέψη της αναθεώρησης της νομοθεσίας για τη θήρα;
  3. Πότε προβλέπεται να τελεσφορήσει η πρωτοβουλία αυτή η οποία από ότι φαίνεται προβλήματα θα δημιουργήσει και δεν θα δώσει λύσεις;
Αθήνα, 31/03/2011 Ο Ερωτών Βουλευτής
Αθανάσιος Γιαννόπουλος

ΠΗΓΗ: www.kynigos.net.gr 
 =================================================

 Όλα τελείωσαν όταν απαξιώθηκε, από εμάς τους ίδιους το Κ.Ε.Κ. στις περασμένες ευρωεκλογές. Κατά την γνώμη μου θα ήταν η απτή απόδειξη του πόσο πολύ μας ενδιαφέρει το κυνήγι και τι δυναμική έχουν οι άνθρωποι που το περιστοιχίζουν. Αντιθέτως αυτού, η ΚΣΕ το τορπίλισε, εφαρμόζοντας την τακτική της πόρνης κλείνοντας το μάτι σε πολλούς μνηστήρες, προσπαθώντας να κρατήσει όλες τις πόρτες ανοικτές. Η τακτική αυτή, μνημονεύθηκε από τον κ. Καραγιάννη το 2010 στην γενική συνέλευση του Κ.Σ. Σύρου, για τις ευεργετικές της ιδιότητες! Το αποτέλεσμα είναι να μην μας υπολογίζει κανείς για τίποτε άλλο, εκτός την ικανοποίηση εφήμερων πόθων. Τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια! Λάθος χειρισμοί, εκτιμήσεις και προσωπικά συμφέροντα, μας έχουν φέρει στο χείλος του γκρεμού. Τώρα τρέχουν όλοι, όψιμοι σωτήρες, να υπερασπίσουν τους εργαζόμενους που ζουν τις οικογένειες τους από το κυνήγι και την δραστηριότητα αυτή καθ’ αυτή, που ήταν, είναι και θα είναι, συνυφασμένη με τους όρους περιβάλλον, φύση, διαχείριση.