ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Προσφορά τροφής στα άγρια από τον Κ.Σ. Δοξάτου.

Σε ρίψη καλαμποκιού στο χώρο ευθύνης του Κ.Σ. Δοξάτου προχώρησε ο Σύλλογός μας με την βοήθεια μελών μας.

Ο Κ.Σ. Δοξάτου εξασφάλισε μία ικανή ποσότητα καλαμποκιού από τα φιλοθηραματικά του έσοδα που προέρχονται κυρίως από τις άδειες των κυνηγών αλλά και με την βοήθεια της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας μας μέσω του θηραματολόγου μας κ.Καραμπατζάκη Θεοφάνη, που μας στηρίξανε οικονομικά.

Το καλαμπόκι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το διαθέσαμε σε 2 δραστήριες κυνηγετικές ομάδες περίπου 35 ατόμων συνολικά που δραστηριοποιούνται στο κυνήγι του αγριόχοιρου και αυτοί με την σειρά τους το ρίξανε σε βουνά της περιοχής μας.

Το καλαμπόκι αποτελεί ένα ιδιαίτερα θρεπτικό και σημαντικό στοιχείο διατροφής για τον αγριόχοιρο, δυστυχώς όμως υπάρχει μόνο σε καλλιέργειες, επομένως για να το "γευτεί" χωρίς να προκαλέσει καταστροφή σε κάποιο χωράφι, θα πρέπει να του το "προσφέρουμε" διασκορπίζοντάς το στον χώρο που ζει.

Η κίνηση αυτή αποτελεί την πρώτη από μια σειρά αντίστοιχων επαναλήψεων, με την αγορά και ρίψη ποσοτήτων καλαμποκιού στην περιοχή και το επόμενο διάστημα.
 
Η σημασία της όλης προσπάθειας έγκειται στο γεγονός ότι είναι υποχρέωσή μας να φροντίζουμε με όποιον τρόπο μπορούμε ώστε να συμβάλλουμε στη διατήρηση και αύξηση των θηραματικών πληθυσμών ιδιαίτερα την περίοδο αυτή που η τροφή στο βουνό μειώθηκε αισθητά και σε μία περίοδο που ξεκινά η αναπαραγωγική δραστηριότητα πολλών ειδών της πανίδας μας και κυρίως του αγριόχοιρου.

Οι δύο κυνηγετικές ομάδες είναι του κ.Βαγγέλη Σπύρογλου και του κ. Μιχάλη Ιπποκράτους από τα Κύργια Δράμας και τους ευχαριστούμε θερμά.

Σας παραθέτουμε συννημένα τις φωτογραφίες της φιλαθηραματικής δράσης και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα μπούνε και τα ανάλογα βίντεο που τραβηχτήκανε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας http://ksdoxatoy.blogspot.gr/.

Κυνηγετικός Σύλλογος Δοξάτου