ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Παγκοσμία Ημέρα Μνημείων.

Παγκοσμία Ημέρα Μνημείων - Η Πολιτιστική Κληρονομιά του νερού.
 
Ελάτε να γνωρίσουμε τους νερόμυλους της Τήνου! Στις 18 Απριλίου γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα μνημείων που για το έτος 2011 είναι αφιερωμένη στην κληρονομιά του νερού (νερόμυλοι, πηγάδια, υδραγωγεία, γεφύρια, βρύσες, κρήνες κ.ά.). Οι διεθνείς οργανισμοί UNESCO και ICOMOS καθιέρωσαν αυτή την ημέρα για να γνωρίσει όλος ο κόσμος τον πλούτο και τη σημασία των μνημείων του πλανήτη αλλά και για να ευαισθητοποιηθεί για τα μνημεία που βρίσκονται σε κίνδυνο.
 
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μνημείων τα Αλαλάζοντα Τοπία (αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού ενδιαφέροντος) σε συνεργασία με τον Ενωτικό Σύλλογο Κώμης Περάστρας Μοναστηριών Τήνου, διοργανώνουν το Σάββατο 16 Απριλίου 2011 πεζοπορία κατά μήκος της ρεματιάς που περνά κάτω από τα Λουτρά και καταλήγει στο Λιβάδι της Κώμης.

Ελάτε να γνωρίσουμε μαζί τον εγκαταλελειμμένο μεσαιωνικό οικισμό του Λαζάρου, το ιδιαίτερης ομορφιάς χωριό της Περάστρας που αναπτύσσεται εκατέρωθεν της όχθης του ποταμού, τον νερόμυλο του Μπελώνη αλλά και πολλά άλλα μνημεία που σχετίζονται με το νερό!

Σημείο εκκίνησης: ο Ναός του Αγίου Ιωσήφ στα Λουτρά. Ώρα συνάντησης: 10.00, Σάββατο 16/04/2011. Σημείο τερματισμού: το παρκινγκ της Μέσα Κώμης όπου θα υπάρχει αυτοκίνητο για να μεταφέρει τους οδηγούς πίσω στα Λουτρά.

 
Πληροφορίες: Ιωάννα Παπασταθοπούλου τηλ. 22830 41288 και 6983611383