ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

SOS για το καταφύγιο αδέσποτων Σύρου.



Έκκληση για βοήθεια στο καταφύγιο μετά την πλημμύρα.

Η φιλοζωϊκή ομάδα Σύρου κάνει έκκληση για βοήθεια. Ο χώρος όπου φιλοξενούνταν τα αδέσποτα σκυλάκια θάφτηκε στη λάσπη μετά τις πρόσφατες βροχές. Εικοσιπέντε (25) σκυλάκια μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο, αλλά ακόμα 40 ζώα χρειάζονται βοήθεια.

Φιλοξενίες των ζώων, εθελοντές για βοήθεια στο χώρο, χρήματα ή και τροφές είναι όλα απαραίτητα αφού η ομάδα ουσιαστικά ξεκινά πάλι από το μηδέν!


filozoikhomada_syrou@yahoo.gr τηλ.6937720772

ΠΗΓΗ: http://animalspress.blogspot.com

Μπορούν τα ζώα να προβλέψουν τους σεισμούς;


Επαγγελματίες και ερασιτέχνες έχουν όλοι τους αναφέρει την ασυνήθιστη ικανότητα των ζώων να προβλέπουν τις φυσικές καταστροφές και να το σκάνε από σεισμούς και τσουνάμι. Στο θέρετρο, Cervinia στην Ελβετία, έχουν ακόμα και μνημείο σ' ένα σκύλο ονόματι Bleck που προειδοποιούσε τους σκιέρ για τις επερχόμενες χιονοστιβάδες, γαβγίζοντας τους ώστε να μην δοκιμάσουν τις πίστες. Το 1939 πολλοί σκύλοι του Αγίου Βερνάρδου αρνήθηκαν να κάνουν τις συνηθισμένες βόλτες τους, μία ώρα πριν ακόμα μία Αλπική χιονοστιβάδα καλύψει το χώρο που λίγο αργότερα θα περπατούσαν. Τον Μάρτιο του 2010, το BBC ανάφερε μια επιστημονική απόδειξη που ανέφερε πως ένας μεγάλος αριθμός φρύνων εγκατέλειψε την περιοχή της L' Aquila τρεις ημέρες πριν ένας σεισμός την χτυπήσει στις 6 Απριλίου του 2009.

ΠΗΓΗ: http://news.gr.msn.com


Πως μεταναστεύουν τα πουλιά;


Το είδος πουλιού με την ραβδόμορφη ουρά, ονόματι λιμόζη, συνήθως μεταναστεύει γύρω στα 7.000 μίλια από την Αλάσκα μέχρι τη Νέα Ζηλανδία, ενώ ένα Arctic Tern (χιονογλάρονο) έχει καταγραφεί πως έχει καλύψει απόσταση 14.000 μιλίων από την Βρετανία στην Αυστραλία. Πως το καταφέρνουν αυτό παραμένει ένα μυστήριο, ωστόσο οι αποδείξεις υποδεικνύουν πως ίσως πρέπει να το ξανασκεφτούμε όταν χρησιμοποιούμε τη φράση «κοκορόμυαλος» ως προσβολή.


Το μαγνητικό πεδίο της Γης πιθανόν να μας προσφέρει μία ιδέα, αν και κανένα αισθητήριο όργανο δεν έχει ανακαλυφθεί για να εντοπίσει την δύναμη της έλξης της. Σήμερα οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, έχουν προτείνει πως ίσως οι φωτοευαίσθητοι νευρώνες των πουλιών στον αμφιβληστροειδή χιτώνα επηρεάζονται ανάλογα με την κατεύθυνση του μαγνητικού πεδίου.

ΠΗΓΗ: http://news.gr.msn.com

Κρούσματα Η1Ν1 στη Σύρο.



Διεκόπη η λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου.


Κρούσμα του ιού Η1Ν1 διαπιστώθηκαν στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, με συνέπεια να διακοπεί η λειτουργία της σχολής.

Ασθενείς είναι δύο σπουδαστές της σχολής, οι οποίοι είχαν εισαχθεί προ τριημέρου στο προαναφερόμενο νοσοκομείο λόγω υψηλού πυρετού.

Εξαιτίας του περιστατικού αυτού, συνεστήθη από τους θεράποντες ιατρούς η αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής σπουδαστών και καθηγητών, καθώς και η προσωρινή διακοπή λειτουργίας της σχολής για δέκα ημέρες, ώστε να γίνει απολύμανση και αερισμός.

Επίσης, υπάρχουν αρκετοί σπουδαστές ακόμη που εμφανίζουν συμπτώματα της ίδιας γρίπης, χωρίς όμως να είναι διαπιστωμένα επισήμως και γι’ αυτό συνεστήθη από την Διευθύντρια του Παθολογικού Τμήματος, η προληπτική χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής σε όλους τους σπουδαστές και το προσωπικό της σχολής.

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Κόβει πίτα το Μαρούσι.

                                     ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαρουσίου σας προσκαλεί στην προγραμματισμένη κοπή πίτας που θα πραγματοποιηθεί την
Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011 ώρα 20.00
στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασιλίσσης Σοφίας 9, ) στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου.

             Θεωρούμε την παρουσία σας ιδιαίτερα τιμητική.


Ο Πρόεδρος                  
Απόστολος Χρ. Αντωνάκης 


Ο Γεν. Γραμματέας
Σπύρος Τζελέπης 


Ο Ταμίας
Αντώνης Ικοντας

Νέο τεύχος ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.


Περιοδικό για ψαγμένους...και άψαχτους. Υποψιαζμένους και ανυποψίαστους πολίτες του κόσμου. Σήμερα Σάββατο 5/2/11 και κάθε Σάββατο με τον Ελεύθερο Τύπο.