ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Το βιολί, βιολάκι τους!

Για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγο διάστημα, έγινε στόχος ληστών το μικρό εκκλησάκι των κυνηγών στην θέση Πότισμα, στο Άνω Μάννα.

Σύμφωνα με μαρτυρία του προέδρου του συλλόγου κ. Ροδίτη, σήμερα βρέθηκαν ίχνη της, άκαρπης, προσπάθειάς τους τόσο στα παράθυρα, όσο και στην πόρτα του Ιερού Ναού.

Η ιστορία επαναλήφθηκε για μια ακόμα φορά, αφού στον τόπο έφτασε η ασφάλεια κτλ κτλ κτλ.

Λίγο φιλότιμο ρε ξεφτίλες, λίγο φιλότιμο!

Το προφίλ του νέου κ. ΥΠΕΚΑ.

Ποιός είναι ο Ευάγγελος Λιβιεράτος, νέος Υπουργός Περιβάλλοντος.


Ο Καθηγητής Ευάγγελος Λιβιεράτος σπούδασε τοπογράφος μηχανικός στο ΕΜΠ, απ’ όπου πήρε διδακτορικό το 1974 και υφηγεσία το 1978. Μέχρι το 1979 και για σχεδόν μια δεκαετία ήταν μαθητής και συνεργάτης του καθηγητή Γεωργίου Βέη. Το 1976 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Ουψάλα και το 1979 εκλέχτηκε τακτικός καθηγητής της Ανωτέρας Γεωδαισίας και Χαρτογραφίας στο τμήμα τοπογράφων μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα.


Συνεργάστηκε με ερευνητικά ιδρύματα και πανεπιστήμια στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σουηδία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Ιταλία και είναι σήμερα πρόεδρος της επιτροπής της Διεθνούς Χαρτογραφικής Ένωσης (ICA) για τις ψηφιακές τεχνολογίες στη χαρτογραφική κληρονομιά και εκδότης του διεθνούς διαδικτυακού περιοδικού e-Perimetron για τις επιστήμες και τεχνολογίες τις σχετιζόμενες με την ιστορία της χαρτογραφίας και των χαρτών.

ΠΗΓΗ.Technical News from Greece

ΣΧΟΛΙΟ Κ.Σ. ΔΟΞΑΤΟΥ :

Ελπίζουμε να μην συνεχίσει το έργο των "πράσινων" συναδέλφων του, που περάσανε πρόσφατα από την συγκεκριμένη θέση, και ας ευελπιστούμε ότι θα είναι αυτός που θα "ξεσκεπάσει" επιτέλους, τους πακτωλούς χρημάτων που λυμαίνονται τα τελευταία χρόνια οι παρατρεχάμενοι του συγκεκριμένου Υπουργείο, ΜΚΟ.


Επίσης ας ελπίζουμε ότι θα ξαναπάρει στα χέρια του την τελευταία Κ.Υ.Α. που αφορούσε τις Ζ.Ε.Π. που υπογράψανε 5 υπουργοί για "άλλους" σκοπούς. Η τελευταία Κ.Υ.Α. που με μία "μελέτη" των "γραφείων" της πρωτεύουσας, απαγόρευσε από το Όρος Φακακρό για 2 χρόνια το κυνήγι της πέρδικας.


Ίδωμεν...