ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑ !!!


Μην σας φαίνεται παράξενο φίλοι μου καλοί κι οχθροί μου. Βέβαια την γλύτωσα την ψειρού, αφού ο λόγος ήταν για γέλια μέχρι δακρύων, όπως συνέβη δηλαδή!
Έχετε αγωνία ε; Να σας τα πω λοιπόν από την αρχή κι όποιος αντέξει, θα πάει στο τέλος.

Εχθές το μεσημέρι χτύπησε το κινητό μου και μια αξιοπρεπέστατη ανθυπασπιστής της αστυνομίας μου έκανε γνωστή την εισαγγελική παραγγελία για συστάσεις. Εντολέας ήταν φυσικά ο κύριος Αντιπρόεδρος του Συλλόγου μου, ο οποίος έδρασε, απ’ ότι μου είπε η κυρία Ανθ/στης, εκ μέρους του Δ.Σ. γιατί τους θίγω λέει όλους.

Η συζήτηση που είχαμε ήταν άκρως πολιτισμένη και υψηλού επιπέδου. Τι να κάνω, δεν φταίω εγώ. Ο χαρακτήρας και το επίπεδο του καθενός δεν μπορούν να κρυφτούν. Μέσα από την κουβέντα που είχαμε της έκανα γνωστές λεπτομέρειες, οι οποίες είχαν επιμελώς «ξεχαστεί», όπως το γεγονός ότι ο κ. Αντιπρόεδρος μέχρι προ ενός μηνός - παρουσία μαρτύρων - έβρισκε την κριτική μου πολύ εποικοδομητική, αφού όπως έλεγε κάποιος «έπαιρνε μπροστά» και δούλευε! «Καλό μας κάνει η σελίδα του Βασάλου, μας ξυπνάει, μας διορθώνει».

Φυσικά η κριτική μου απευθυνόταν στο κύριο Πρόεδρο τότε. «Ξέχασε» να πει επίσης, ότι 10 μέρες πριν (1/8), με πήρε τηλέφωνο και με «στόλισε» με διάφορα κοσμητικά επίθετα σε τέτοιο τόνο, που οι κόρες μου που άκουγαν την φωνή από το τηλέφωνο να με βρίζει και να με απειλεί που ήταν ακουμπισμένο στο τραπέζι (!) τρόμαξαν και έκλαιγαν. Φυσικά εγώ λογικά σκεπτόμενος, δεν θεώρησα σωστό να σπαταλήσω τον χρόνο ούτε του εισαγγελέα, ούτε του αστυνομικού οργάνου, που σίγουρα έχουν σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούν.

Μείνατε με το στόμα ανοιχτό ε; Εγώ πάλι είχα να γελάσω έτσι, πάρα πολλά χρόνια. Αν δεν είναι αυτές οι καταστάσεις μεσαιωνικές, γελοίες, και χουντικές, αναρωτιέμαι ποιες είναι; Αν δεν έχει το δικαίωμα κάποιο μέλος ενός Συλλόγου να ασκήσει κριτική στα μέλη του Δ.Σ., την στιγμή μάλιστα που πληρώνει, βοηθά και στερεί χρόνο από την οικογένεια του προσφέροντας τον στον Σύλλογο, τότε πότε το έχει; Μπερδεύτηκε ο κύριος Αντιπρόεδρος με το άρθρο στις 9/8 και υπέθεσε ότι είναι γραμμένο γι’ αυτόν, αφού κατά τα λεγόμενα του στην κυρία Ανθ/στη, η λάσπη είναι ο φυσικός του χώρος καθότι οικοδόμος στο επάγγελμα! Οκ αυτό το μπέρδεμα να το καταλάβω, αυτά που γράφω για τον καυγά που δημιουργήθηκε μεταξύ των επαγγελματιών; Το αναγνωρίζει κι αυτό;

Κύριε Αντιπρόεδρε, με όλο τον σεβασμό που τρέφω για τον θεσμό που εκπροσωπείτε, να σας πω ότι ο Νίκος Βασάλος δεν φοβάται και δεν φιμώνεται από τέτοιες τακτικές. Πρώτον γιατί δεν είναι της ιδιοσυγκρασίας μου και δεύτερον γιατί δεν κάνω κάτι άδικο ή παράνομο. Εκτός αυτού δεν έχω με σας προσωπικά κάτι, ο Γιάννης Μώτος σαν φυσικό πρόσωπο με αφήνει παγερά αδιάφορο! Ασκώ κριτική στο Δ.Σ. του Συλλόγου μου όντας ένα ενεργό και ταμιακώς εντάξει μέλος. Να σας πω ακόμα ότι η απουσία σας από το "ραντεβού" με τον νόμο που μου κλείσατε με εξέπληξε αρνητικά. Θα ήθελα να σας βλέπω όταν αναφέρεστε σε μένα και θα μου άρεσε να με διορθώνατε αν και όπου έκανα λάθος. Θεωρώ φτηνή δικαιολογία ότι τάχα μου τελούσατε υπό εκνευρισμό.

Τέλος πάντων εγώ είμαι και πάλι ελεύθερο πουλί, μυαλό και πένα, μέχρι νεοτέρας!

Με τούτα και με κείνα, βγήκε η ρυθμιστική και την άφησα ασχολίαστη, δεν πειράζει χαλάλι. Έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας και πολλά να πούμε.

ΥΓ. Α! θα το ξέχναγα, μην χάσετε το επόμενο τεύχος του Ελεύθερου Τύπου ΚΥΝΗΓΙ, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον!!!

ΥΓ. #2 Και όπως έχω ξανα πει, εγώ ΕΔΩ στον Συλλογό μας, μέχρι νεοτέρας πάντα γιατί κάτι πήρε το αυτί μου ότι κάποιο χαρτάκι έφυγε προς τα "πάνω". Ε τότε πια δεν θα φταίω εγώ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ


Kαι η φετινή ρυθμιστική για το κυνήγι με όρους ρουσφετιού και παρανομίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
11.8.2010
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ;

Κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των κυνηγετικών συμφερόντων, με πλήρη έλλειψη σεβασμού στη νομιμότητα και την οικολογική ισορροπία, χαρακτηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι τη φετινή Ρυθμιστική Υπουργική Απόφαση για το κυνήγι.
Η απόφαση:
Προαναγγέλθηκε με επίσημη ανακοίνωση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στις 6 Αυγούστου, 4 ολόκληρες ημέρες πριν τη δημοσιοποιήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Διατηρεί, κατά δήλωση των ίδιων των κυνηγών, το πλαίσιο των προηγούμενων ετών, πλαίσιο που έχει επανειλημμένα κριθεί παράνομο από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Δίνει «πράσινο φως» χωρίς τις απαιτούμενες εξειδικευμένες μελέτες ανά περιοχή για τις επιπτώσεις του κυνηγιού στην τοπική πανίδα και τα πιθανά μέτρα περιορισμού τους.
Απορρίπτει όλες τις προτάσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων, ακόμη και το αίτημα για λήξη της κυνηγετικής περιόδου στο τέλος Ιανουαρίου, καθώς ο Φεβρουάριος αποτελεί για τα περισσότερα μεταναστευτικά πουλιά μήνα ανάπαυσης και περισυλλογής δυνάμεων για να ανταπεξέλθουν στο ετήσιο εξαντλητικό τους ταξίδι.
Αναιρεί πλήρως τη ρητή δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, κατά την έκδοση της προηγούμενης Ρυθμιστικής, για το 2009-2010, ότι η απόφαση εκείνη δεν αποτελούσε πρόκριμα για το μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: www.Kynigos.net.gr