ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Σκεφτόμαστε και εκλέγουμε!


Καλώς τους!

Πέρασε καιρός από την τελευταία φορά που τα είπαμε από εδώ. Θες ότι το αγαπημένο μας περιοδικό σιώπησε, θες ότι ο αγώνας για να κερδίσουμε την καθημερινότητα μας ο καθένας, χαθήκαμε. Ευτυχώς δεν ξεχαστήκαμε και είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα τα ξαναπούμε κάτω από άλλη «ομπρέλα»!

Η αιτία που κάθομαι σήμερα μπροστά στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή μου δεν είναι άλλη από τις αυριανές εκλογές του κυνηγετικού συλλόγου Σύρου.

Πέρασαν κιόλας δυο χρόνια! Λες και ήταν χθες που τα ηνία του συλλόγου περνούσαν στα χέρια αυτών που τώρα θα τα παραδώσουν σε άλλους. Σκοπός μου δεν είναι να κάνω απολογισμό του έργου τους και κριτική, αυτό πιστεύω το έχει κάνει ήδη ο καθένας μας ξεχωριστά, ακόμα και οι ίδιοι για τον εαυτό τους και ξέρουν πλέον τι έκαναν σωστά, τι λάθος, πόσα θα μπορούσαν να κάνουν και πόσα δεν έκαναν και για ποιο λόγο.

Σκοπός μου είναι να θίξω ένα θέμα το οποίο μάλλον θα απασχολήσει ολόκληρη την κυνηγετική οικογένεια στο μέλλον. Έχω βαρεθεί από τότε που αποφάσισα να γίνω ενεργό μέλος του συλλόγου μου και να ασχοληθώ με τα κοινά του, να ακούω για δύσκολες καταστάσεις, για μάχες που δίνονται, για σκοπέλους που πρέπει να αποφευχθούν, για πολέμιους - σκιές που κυνηγούν οι Ταγοί μας και άλλα τέτοια φοβερά και τρομερά. Και να που η στιγμή που μια τέτοια «σκιά» ήρθε και ανέλαβε το υπουργείο στο οποίο υπάγεται το κυνήγι, δηλαδή μέρος της ζωής μας!

Αν σκεφτούμε λίγο, θα διαπιστώσουμε, ΟΛΟΙ, ότι ακόμα και μέσα στο δικό μας μυαλό δεν υπάρχει ευοίωνο σενάριο για το κυνήγι. Φαντάσου καλέ μου επισκέπτη, καλέ μου συνάδελφε κυνηγέ, τι μπορεί να κρύβεται μέσα στο μυαλό κάποιου που στο άκουσμα της λέξης «ΚΥΝΗΓΙ» ανάβει και φουντώνει!

Ίσως το γεγονός ότι η κυβέρνηση θέλει να εκμεταλλευτεί κάθε δυνατό, εν δυνάμει βοήθημα, ταμειακό απόθεμα οργανισμού, συλλόγου, ή οτιδήποτε άλλο, να είναι η πιο απλή κατάσταση που θα κληθεί το νέο Δ.Σ. να διαχειριστεί. Εν ολίγης, θα πρέπει να μάθει να κάνει την δουλειά του χωρίς χρήματα, τουλάχιστον για κάποιο διάστημα μέχρι να του επιστραφούν τα δανεικά. Ενδεχομένως η ΚΣΕ και οι διάφορες Ομοσπονδίες να νιώσουν πρώτες το χέρι στην τσέπη τους και τότε θα κοπούν τα «χαρτζιλίκια» και οι βοήθειες προς τους συλλόγους.

Πρέπει λοιπόν αυτοί που θα αναλάβουν τα ηνία του κάθε συλλόγου να γνωρίζουν εκ προοιμίου ότι θα κληθούν να κρατήσουν στα χέρια τους αναμμένα κάρβουνα και όχι απλά να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά! Πρέπει να έχουν την δύναμη, τον τρόπο και το όραμα να κρατήσουν τα μέλη συσπειρωμένα γύρω από τον σύλλογο και το έργο του. Πρέπει να μετατρέψουν τα μέλη σε ασπίδα του, αρωγούς των προσπαθειών του και διαφημιστές των ενεργειών του για την αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου, της φύσης και της άγριας ζωής.

Γιατί τα λέω τώρα, στο παρά πέντε, και όχι πιο πριν; Ας ελπίσουμε ότι δεν περίμενε κανένας τα δικά μου λόγια για να σκεφτεί τον λόγω που έθεσε υποψηφιότητα και δεν θα περιορίσει τις δυνατότητες του σε κοντόφθαλμες και νοσηρές επιθυμίες, αλλά θα τις αφήσει να γίνουν αιτία που θα συνεχίσουμε όλοι μας να κυνηγάμε ελεύθερα και να χαιρόμαστε την φύση και τα δώρα της.


Καλή επιτυχία σε όλους του υποψηφίους ανά την επικράτεια, καλή τύχη στο κυνήγι, καλή και ώριμη ψήφο σε όλους όσους μπουν στο κόπο να αποφασίσουν σε ποιους θα εμπιστευτούν το μέλλον του συλλόγου τους. Εις το επαναγράφειν!

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΤΕΙΣ....ΑΥΡΙΟ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ!