ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Δάσκαλε που...δεν δίδασκες!


"Σεμινάρια Νέων Κυνηγών.
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σύρου ενημερώνει τα μέλη του οτι την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010 στις εγκαταστάσεις του εκτροφείου του Συλλόγου μας στο Μέγα Γιαλό θα πραγματοποιηθεί "σεμινάριο" στα μέλη του Συλλόγου μας, ώστε να δοθούν οι σωστές βάσεις κυρίως σε νέους αλλά και παλιούς κυνηγούς απέναντι στο Κυνήγι και τη Φύση.
Χωρίς να είμαστε καθηγητές ή επαγγελματίες διδάσκαλοι, υπάρχει η όρεξη και η θέληση να μεταλαμπαδεύσουμε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την άσκηση της κυνηγετικής δραστηριότητας.
Σε νεώτερη ανακοίνωση θα δωθούν πρόσθετες πληροφορίες για την ώρα διεξαγωγής και το περιεχόμενο του άτυπου "σεμιναρίου".
Με τιμή,
το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Σύρου. 18/08/2010"

=========================================================
Όπως θα διαβάσατε παραπάνω, πριν ένα μήνα, για τις 19/9/2010 είχε προγραμματίσει τα σεμινάρια για νέους κυνηγούς, και όχι μόνο, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σύρας.

Οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν πραγματικά κάτι το ανεπανάληπτο, το μοναδικό, το αξεπέραστο! Φυσικά ενημερωθήκαμε όλοι για την ώρα, από την ιστοσελίδα του συλλόγου, που ο κ. Ταμίας έχει αναλάβει να εμπλουτίζει ενημερώνοντας τον διαχειριστή, ο οποίος διαχειριστής, όντως, αντιδρά με ταχύτητα φωτός!

Τι; δεν είδατε τίποτα; Μην μου λέτε τώρα τέτοια, θα τραβήξω τις κοτσίδες μου, θα πηδηχτώ από το παράθυρο. Είναι δυνατόν να μην είδατε την ανακοίνωση για την ώρα;

Τίποτα ε; Οπότε καλά είδα κι εγώ το τίποτα!

Εκ του αποτελέσματος κρίνω ότι τα σεμινάρια δεν είχαν σκοπό την μεταλαμπάδευση της ορθής κυνηγετικής παιδείας, αλλά ήταν για να μας διδάξουν τι σημαίνει συνέπεια, πάθος για ενημέρωση και αίσθημα ευθύνης, από την ανάποδη, απέναντι σε 800 νοματαίους που περιμένουν σαν χαλβάδες!
Όπως καταλάβατε το μάθημα είχε απόλυτη επιτυχία αφού είδαμε καθαρά όλοι μας, τις σόλες από τα παλαιότερα των υποδημάτων των κυρίων του Δ.Σ. και κάποιοι τυχεροί διάβασαν και το όνομα τους!

Συγχαρητήρια κύριοι και σε άλλα με υγεία σας εύχομαι…

ΥΓ. Δικαιολογίες του τύπου : Είχε δουλειά ο ένας, αρρώστησε ο άλλος και πέθανε ο τρίτος δεν χωράνε. Έχετε την υποχρέωση να τηρήτε ενήμερη την επίσημη σελίδα του Συλλόγου και απ’ ότι ξέρω ο διαχειριστής της είναι πάντα επί των επάλξεων αναμένοντας διαταγές σας. Του οφείλεται όλοι σας ένα μεγάλο συγγνώμη που τον εκθέσατε κι αυτόν. Όσο για εμάς ποιος νοιάζεται, μέχρι τον Απρίλη θα το έχουμε ξεχάσει και αυτό!!!