ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα από την ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου βρήκε σε πλήρη ετοιμότητα τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες της ΣΤ' ΚΟΜΑΘ. Τις πρώτες μέρες του κυνηγίου υποβλήθηκαν ήδη 49 μηνύσεις και διενεργήθηκαν εκατοντάδες έλεγχοι σε όλη την Μακεδονία και τη Θράκη.

Αρκετές από τις μηνύσεις αφορούσαν θήρα χωρίς άδεια, θήρα εκτός επιτρεπόμενων περιοχών (εκτός ζωνών διάβασης), χρήση ηχομιμητικών συσκευών, ενώ άλλες αφορούσαν παράνομη θήρα αγριόχοιρου, λαγού και πεδινής πέρδικας.

Σε κάθε περίπτωση υποβλήθηκαν οι σχετικές μηνύσεις, κατασχέθηκαν όπλα και θηράματα και όλες οι υποθέσεις οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη.

Οι θηροφύλακες των κυνηγετικών οργανώσεων αποτελούν ένα περίτρανο παράδειγμα ότι οι κυνηγετικές οργανώσεις εργάζονται με σοβαρότητα για την προστασία του περιβάλλοντος, με έργα και όχι με λόγια. Αξίζει δε να υπενθυμιστεί ότι οι κυνηγοί-μέλη των αναγνωρισμένων κυνηγετικών Συλλόγων είναι οι μοναδικοί χρηματοδότες της θηροφυλακής μας και με την υπεύθυνη στάση τους διαχωρίζουν τη θέση τους από κάθε λογής παράνομο οπλοφόρο.

http://www.hunters.gr/?p=1373