ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΜΑΙ


ΦΩΝΗΣ ΒΟΩΝΤΟΣ αφορμή και το πήγαινε έλα δεν απέφυγα! Σίγουρα η παρουσία μου στα γραφεία του Συλλόγου δεν είναι κάτι το οποίο απεχθάνομαι, αντιθέτως πιστεύω ότι αν όλοι μας είχαμε την περιέργεια (τουλάχιστον) να ακούσουμε εν τη γενέσει τους κάποιες αποφάσεις του Δ.Σ. τα δρώμενα θα ήταν σίγουρα αλλιώς, καθότι «φωνή λαού οργή θεού» όπως λέει και η παροιμία.

Πριν μπω στις λεπτομέρειες τις συζήτησης να πω ότι, σύμφωνα με το καταστατικό, ΟΛΑ τα μέλη ανεξαιρέτως μπορούν να είναι παρόντα κατά την διάρκεια ενός συμβουλίου του Δ.Σ. με την διαφορά, ότι δεν έχουν δικαίωμα λόγου χωρίς την άδεια του Προέδρου. Κάτι το οποίο, από τα λεγόμενα του, ο Πρόεδρος χειροκροτεί.

Η τηλεφωνική πρόσκληση του Προέδρου, εντολή απαραβίαστη. Στρογγυλοκάθισα λοιπόν στην καρέκλα που μου προσφέρθηκε αυθόρμητα από όλους τους παρόντες! Μετά την εξάντληση των τρεχόντων θεμάτων που απασχολούσαν το Δ.Σ. ήρθε η ώρα για να βγάλουμε τα «δίκοπα». Η απορία του Προέδρου για δήθεν διαρροές συζητήσεων του Δ.Σ. στους απ’ έξω (!) ήταν η εναρκτήριος φωτοβολίδα για να ξεκινήσει το γιουρούσι και να ακολουθήσει μια έντονη κουβέντα τόσο μεταξύ των μελών του Δ.Σ. όσο και μαζί μου.

Το «σου ‘πα, μου ‘πες» έφερε στο φως τον κύριο λόγο της παρουσίας μου εκεί και ρώτησα, δια ζώσης πλέον, αν οι φήμες για τα αυγά που φαίνεται να προσφέρονται σε κάποια μέλη ως ανταμοιβή είναι αλήθεια. Παίρνοντας τον λόγο ο Ταμίας μου έκανε γνωστή μια απόφαση του Δ.Σ. που θέλει την απαγόρευση της όποιας διακίνησης προϊόντων του εκτροφείου. Εκτός αυτού, ο Πρόεδρος διαβεβαίωνε ότι δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη του κάτι τέτοιο. Ο κ. Αντιπρόεδρος επέμενε, για ακόμα μια φορά, ότι όποιος δουλεύει πρέπει να πληρώνεται, ο Γραμματέας είχε αποχωρίσει για προσωπικούς λόγους (!), ο Κοσμήτορας πήρε απουσία, ο κ. Άγας μας διασκέδαζε, όπως κάθε φορά, η Θηροφύλακας κρατώντας αποστάσεις και λεπτές ισορροπίες και ο κ. Ρούσσος, παρέα μαζί μου στο εδώλιο του κατηγορουμένου ως φερόμενος χαφιές, λόγο των φιλικών σχέσεων που έχει μαζί μου.

Ο Πρόεδρος εμμένοντας στις θέσεις του, επέμενε ότι πρέπει να ακούω πρώτα και τις δυο πλευρές και μετά να δημοσιοποιώ οτιδήποτε, ο Ταμίας παραινούσε για σύμπνοια και ομόνοια απευθυνόμενος σε μένα (!), ο Αντιπρόεδρος μου είπε ότι σε κάποιο μέλος, που το όνομα του δεν είναι της παρούσης, αξίζει μεγαλύτερο μερίδιο από τους ενοίκους του εκτροφείου γιατί έχει προσφέρει περισσότερα από άλλους. Κάτι που ομολογώ ότι έρχεται αντιμέτωπο τόσο με τον ορισμό του εθελοντισμού, όσο και με περασμένες του δηλώσεις, που ήθελαν όλα τα μέλη ισότιμα ανεξαρτήτως του μεγέθους της προσφοράς των.

Η τοποθέτηση του είχε αφορμή την επισήμανση μου, ότι σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Συλλόγου έχουν εξίσου μερίδιο όλα τα μέλη του και θα πρέπει να ερωτούνται πριν αποφασιστεί το οτιδήποτε. Με τούτα και με κείνα, οι ώρες πέρασαν ευχάριστα (!), αλλά μην μπορώντας να μου αλλάξουν εικόνα για τους κοριούς που μου έβαλαν στ’ αυτιά. Προσπαθήθηκε δε να εξομοιωθεί η προσφορά αυγών και ατόμων φασιανών σε όμορους Συλλόγους από εμάς, με δική μου παρότρυνση, με το γεγονός του πάρε δώσε στα μέλη. Αναφερθήκαμε και στο γεγονός της απόκρυψης της επ αυτοφώρω σύλληψης των αλλοδαπών. «Λάθος που δεν έχει αναρτηθεί και αναφερθεί» είπε ο Πρόεδρος και με κάλυψε. Αρκετά πλάτειασα όμως, καιρός για το δια ταύτα.

Κύριοι σας το είπα και εκείνο το βράδυ κοιτώντας σας κατάματα, δεν με έχετε πείσει, αλλά δεν υπάρχει, προς το παρόν, μάρτυρας! Όταν και όποτε υπάρξει, τότε όλοι μαζί θα έχουμε ανοικτούς λογαριασμούς με το Δασαρχείο. Όσο για την απόφαση του Δ.Σ. περί κοψίματος των «δώρων» να σας πω, ότι εμμέσως πλην σαφώς, παραδέχεστε ότι υπάρχει προϋπηρεσία στο θέμα, αλλά οι νόμοι ήταν, είναι και θα είναι πάνω από οποιαδήποτε απόφαση και οποιοδήποτε Δ.Σ.! Μελετήστε τους. Πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να ζητάτε να είστε στο απυρόβλητο αιτία του όποιου έργου έχετε προσφέρει μέχρι στιγμής. Αντιθέτως θα έπρεπε να αποζητάτε και να αποδέχεστε την όποια καλοπροαίρετη κριτική, η οποία σκοπό δεν έχει να σας φθείρει, αλλά να σας κάνει σωστότερους, διεκδικώντας τα δέοντα από ένα συμβούλιο το οποίο απαρτίζεται από άτομα που αυτοβούλως έθεσαν υποψηφιότητα και δη όταν προεκλογικά παλεύουν σκληρά και ύπουλα για την εξασφάλιση μιας θέσεως στον ήλιο! Μετά από τόσα χρόνια προϋπηρεσίας στα συνδικαλιστικά του Συλλόγου, θα έπρεπε να έχετε εξοικειωθεί με την έννοια της φράσης «Είμαι υπόλογος».

Επίσης θα έπρεπε να έχετε αποβάλει την ιδέα κάποιων μελών να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους έναντι ανταλλάγματος. Εγώ προσωπικά το μόνο που θέλω είναι να δω τον Σύλλογο ΜΑΣ λίγο ψηλότερα, όποιος νομίζει ότι κουράστηκε, βαρέθηκε ή ο σκοπός του είναι άλλος, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να πάει σπίτι του! Να είστε σίγουροι ότι δεν θα διστάσω να σταθώ απέναντι σε κανέναν σας, ακόμη κι αν είναι το φιλαράκι μου ο Δημήτρης όπως με ρωτήσατε. Όσο για τον κ. Άγα δεν έχω να πω και να γράψω κάτι. Τα είπε όλα μόνος του στην γενική συνέλευση, παρουσία πολλών ψηφοφόρων του «Εγώ δεν προσφέρω τίποτα στον Σύλλογο και μπήκα μέσα μόνο για το Κόμμα».

Κλείνοντας να επισημάνω ότι όπως έχω επανειλημμένως πει, το μέλημα μου δεν είναι η διάλυση του Συλλόγου ΜΑΣ, γι’ αυτό και παρακαλώ – προσκαλώ όλους να έρθουν πιο κοντά στον Σύλλογο και να μην φοβηθούν να χαλαλίσουν κάποιες ώρες τον μήνα γι’ αυτόν, που ουσιαστικά θα είναι κάποιες ώρες για το κυνήγι που μας έχει όλους μας -ειδικά τώρα- πολύ μεγάλη ανάγκη, χωρίς να αποζητάμε ανταλλάγματα για τις υπηρεσίες μας. Τέλος, η παρούσα σελίδα είναι πνευματική ιδιοκτησία ΜΟΥ, καλύπτεται από τον νόμο και όποιος μπαίνει μέσα είναι φιλοξενούμενος άρα, άλλος είναι αυτός που αποφασίζει το «τι», το «πώς» και το «πότε» θα γραφτεί κάτι. Πάνω απ' όλα όμως δεν υπάρχουν εμπορικές σκοπιμότητες, γι' αυτό και δεν υπάρχουν διαφημίσεις.

Θα είμαι πάντα στο πλευρό σας όποτε με χρειάζεστε, για να ανεβάσουμε τον πήχη ακόμα ψηλότερα!