ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Κυκλαδίτικοι ντουμπλέδες.


 Του Νίκου Βασάλου http://kaliakouda.blogspot.com

Η αλλαγή των προσώπων, δημιουργεί και αναζωπύρωση των προσδοκιών. Ο όρος αναζωπύρωση, αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα μιας και οι προσδοκίες δεν λείπουν ποτέ από τα μυαλά και τις ψυχές των μελών των κυνηγετικών μας Οργανώσεων. 

Όλοι μας, λίγο ως πολύ, προσδοκάμε κάτι από αυτούς που, κάθε δυο χρόνια, ζητούν την ψήφο μας. Αποτέλεσμα της μαζικής αποστροφής και του γυρίσματος της πλάτης του συνόλου, είναι η πληθώρα ανεκπλήρωτων επιθυμιών και οι επανωτές απογοητεύσεις στον αέναο αγώνα διεκδίκησης των αυτονόητων. 

Η συσπείρωση των μελών ενός συλλόγου, περνά μέσα από έναν και μόνο δρόμο. Αυτός ο δρόμος δεν είναι άλλος από την υλοποίηση των επιθυμιών των μελών. Μπορεί να μετατραπεί δε σε καλλιμάρμαρη οδό, όταν υπάρχει όραμα! Το ανέβασμα του πήχη δεν είναι μαγκιά. Μαγκιά είναι να μπορείς να περνάς πάνω από αυτόν, δημιουργώντας μόνος σου νέα δεδομένα. Γιατί το 2004 μετακόμισε σχεδόν όλη η ποδοσφαιρόφιλη Ελλάδα στην Πορτογαλία; Σίγουρα όχι γιατί αισθανόμασταν ντροπιασμένοι, αλλά γιατί οι πρεσβευτές μας, είχαν τον τρόπο να μας κάνουν υπερήφανους κι εμείς τους στηρίξαμε με την παρουσία μας. 

Κάντε μας υπερήφανους λοιπόν και θα δείτε πως ξαναγεμίζουν οι αίθουσες στις συνελεύσεις. Καταλάβετε ότι εσείς, οι εκλεγμένοι, είσαστε οι υπηρέτες των πολλών και θα δείτε πόσες πλάτες θα βρεθούν για να μοιραστείτε το βάρος των υποχρεώσεών σας. Στο χέρι σας είναι να μας κάνετε ένθερμους διαφημιστές των έργων σας. Στο χέρι σας είναι η παύση του διαμελισμού του κυνηγίου και της σαλαμοποίησής του. Δημιουργήστε άρρηκτους δεσμούς μεταξύ του απλού κυνηγού και του συλλόγου του. 

Δώστε τέλος στην διάσπαση και στην δημιουργία παρακράτους. Ο κόσμος θα γυρίσει μόνο όταν δει απτές αποδείξεις. Και μια απτή απόδειξη, είναι η επαφή που θα κρατάτε με τα μέλη σας τους «νεκρούς» μήνες. Τότε που το κυνήγι ξεκουράζεται. Τότε που το κυνήγι δημιουργεί το μέλλον. Τότε που το κυνήγι αποδεικνύει έμπρακτα, ότι η φύση και η άγρια ζωή είναι το μέλημά του. Είμαστε όλοι εδώ διαθέσιμοι, ακούστε μας και χρησιμοποιήστε μας λοιπόν! 

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό του Ελεύθερου Τύπου ΚΥΝΗΓΙ στις 4/5/11          

Αγαπά ο Θεός τον κλέφτη, αλλά και τον νοικοκύρη!



ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
ΕΔΡΑ: ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 173 – 175
551 34  - ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.  2310  477128477129,  6973 808934, FAX  2310 473863 475301
Θεσσαλονίκη 4/5/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχής η παρουσία της ομοσπονδιακής θηροφυλακής
της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης
ακόμα και στις αργίες!

Τη μη εργάσιμη ημέρα της πρωτομαγιάς θέλησαν να εκμεταλλευθούν επίδοξοι λαθροθήρες, στην περιοχή της Αρναίας Χαλκιδικής, νομίζοντας ότι λόγω της ημέρας δεν θα υπάρχει παρουσία θηροφύλακα των κυνηγετικών οργανώσεων.

Η ετοιμότητα των θηροφυλάκων σε 24ωρη βάση, καθημερινές και αργίες, συνεχίστηκε και την πρωτομαγιά, όπου αμέσως ο ομοσπονδιακός θηροφύλακας της περιοχής Αρναίας, μαζί με τον θηροφύλακα του Κυνηγετικού Συλλόγου Αρναίας, έσπευσαν στην περιοχή και εντόπισαν δύο άτομα να παραβαίνουν τις διατάξεις του
νόμου περί θήρας. 
Το περιστατικό έγινε στις 11 το βράδυ της 1ης Μαΐου. Ακολούθως υποβλήθηκε μήνυση και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Το γεγονός αυτό για άλλη μια φορά αναδεικνύει την ετοιμότητα της θηροφυλακής των κυνηγετικών οργανώσεων, σε αντιδιαστολή με την κρατούσα νοοτροπία ότι η φύλαξη περιορίζεται στο σύνηθες ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων!

Φύλαξη της άγριας πανίδας, με αποκλειστικό χρηματοδότη τον  Έλληνα κυνηγό.

Νέο Τεύχος Τύπος ΚΥΝΗΓΙ.

Μαχόμενο περιοδικό για μαχόμενους αναγνώστες. Κυκλοφορεί σήμερα Τετάρτη 4/5/11 και κάθε Τετάρτη, με τον Ελεύθερο Τύπο. Αν σέβεστε την κυνηγετική σας υπόσταση, μην το χάσετε!