ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Κυκλαδίτικοι ντουμπλέδες.


Του Νίκου Βασάλου http://kaliakouda.blogspot.com

Μετά από τόσες αντιπαραθέσεις, μετά από τόσες διαπιστώσεις κακοδιαχείρισης, μετά από το παράπονο και τον θυμό που με κυριεύουν, κάθομαι και σκέπτομαι μήπως τελικά είμαι στραβόξυλο και δύσκολος άνθρωπος. 

Από την άλλη, διαπιστώνω ότι όπου και όποτε οι κοντόφθαλμοι εγωιστές, που κρατούν τις τύχες του κυνηγόκοσμου, έχουν ακούσει και έχουν προσπαθήσει να πλησιάσουν όλους αυτούς που ζητούν τα αυτονόητα, έχουν γίνει θαύματα!  

Στον αντίποδα όλων αυτών των διαπιστώσεων βλέπω την εμμονή, δεν εξηγείται αλλιώς, κάποιων από εμάς να συνεχίζουν να επιλέγουν λάθος άτομα για να μας εκπροσωπούν και κατόπιν εορτής, να ωρύονται για τα λάθη, τις παραλήψεις και τα φασκελοκουκουλώματα στα οποία επιδίδονται χρόνια τώρα οι ταγοί μας. Πρόεδρος ομοσπονδίας παραδέχτηκε ότι, έχουμε ότι μας αξίζει! Αλήθεια, αυτό μας αξίζει; Η ίντριγκα; Το εμφύλιο μίσος; Η αποσύνθεση; Η απαξίωση; Γιατί αυτά μας κερνούν απλόχερα οι περισσότεροι από αυτούς. Είμαστε τυφλοί λοιπόν; Γιατί πως αλλιώς να εξηγήσω το γεγονός ότι έχουμε επιλέξει να μας κουμαντάρουν οι μονόφθαλμοι; 

  
Τρεις σύλλογοι στην γειτονιά μου έχουν αρχαιρεσίες σε λίγο και απ’ ότι μαθαίνω, τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά εδώ και μέρες. Πρόεδροι καλούν προέδρους έτσι ώστε να μην χαθούν τα οχυρά. Γαλλοτραφείς προσκυνημένοι, πλέκουν εγκώμια σε παροπλισμένους προσπαθώντας να επιτύχουν την επιστροφή τους. Θειοι, ξαδέλφια, λοιποί συγγενείς και φίλοι, οργανώνονται σε κλίκες για τον σχηματισμό μετώπου αναχαιτίσεως του εχθρού! 

Μωρέ σίγουρα γράφει το καταστατικό ότι τα συμβούλια είναι αμισθί, ή μήπως δεν έχω διαβάσει καλά; Γιατί αν όλοι αυτοί κάνουν σαν τρελοί για το καλό του κυνηγίου χωρίς άλλο συμφέρον, με πιο σκεπτικό ο πρόεδρος της ΚΣΕ μας μίλησε για τους κινδύνους που διατρέχει στην DIANA, μετά από τόσους σωματοφύλακες που το περιβάλλουν; Κάποιοι μας δουλεύουν ψηλό γαζί συνάδελφοι.

Με τούτα και με κείνα όμως, επί σειρά ετών, επιπλέουν οι φελλοί και το κυνήγι πάει στον πάτο. Ξύπνα κυνηγαρά μου και χάρισέ τους τροπικό μαύρισμα στην αρχή της άνοιξης. Επέλεξε σωστά. Ίσως είναι η τελευταία φορά που το κάνεις!   

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΚΥΝΗΓΙ του Ελεύθερου Τύπου στις 6/4/11