ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Εεε, Καραμήτρο, κάτι ξέχασες!


«Φρου φρου και τ’ αμπέλια ξέφραγα» λέει μια παροιμία μας, η οποία αναφέρεται σε αυτούς που κάνουν πράγματα, λησμονώντας όμως βασικές παραμέτρους, ορμώμενοι και παρασυρόμενοι από τον σκοπό που αγιάζει τα μέσα! Παράμετροι που καμία φορά υποδηλώνουν το πραγματικό ενδιαφέρον τους και φυσικά τις γνώσεις τους πάνω σ’ αυτό που καταπιάνονται και εκπροσωπούν.

Προκηρύχτηκε γενική συνέλευση μετ’ αρχαιρεσιών στον Κ.Σ. Σύρου, ορίστηκε ημερομηνία, οργανώθηκε το σχέδιο κρούσης από ημέτερους, αλλά στην τελευταία συνάντηση που είχε το Δ.Σ. την Δευτέρα 28/3 για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων και μετά το πέρας της λήξης της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αυτών (αιτήσεων), ο γραμματέας επισήμανε, καθ' υπόδειξη άλλου, ότι δεν υπήρχαν υποψήφιοι για την ελεγκτική επιτροπή. Ίσως γιατί για κάποιους, δεν έχουν ουσία τα ελεγκτικά όργανα και η δομή των οργανώσεων μας. Αλλιώς δεν εξηγείται, γιατί εμπεριέχονται στην ανακοίνωση (διαβάστε ΕΔΩ) και κάθε φορά υπήρχαν υποψήφιοι!

Μια επιτροπή που απαρτίζεται από δυο αιρετά μέλη και έναν διοριζόμενο πρόεδρο, οι οποίοι ελέγχουν τις οικονομικές πράξεις του συλλόγου πριν τους υπολοίπους, Δ’ ΚΟΣΕ και δασαρχείο. Αυτοί δηλαδή που εγκρίνουν πρώτοι, πού πάνε τα λεφτά του κοσμάκη κι αν έχουν δαπανηθεί για τον σκοπό που εισπράχτηκαν.

Εκ του αποτελέσματος να σας πω, ότι για τον κύριο Πρόεδρο αυτή η επιτροπή είναι ευτελούς αξίας, ή αλλιώς τρίχες κατσαρές! Αφού δεν ήξερε, δεν νοιάστηκε και το μόνο που έκανε ήταν να δώσει μια παράταση τριών ημερών, στον εαυτό του ουσιαστικά, ισα ισα για να βρεθούν οι ημέτεροι πάλι άνθρωποι και να καλύψουν τις θέσεις!

Άντε και ο γραμματέας είναι φρέσκος σχετικά και δεν γνώριζε. Άντε και ο ταμίας, που κατά τον κύριο πρόεδρο έχει τα φόντα για να γίνει ένας επιτυχημένος πρόεδρος, δεν το πρόσεξε. Αν και μια άλλη παροιμία λέει «με όποιον δάσκαλο καθίσεις…». Ο πρόεδρος όντας έχοντας 24 συναπτά έτη στην πρώτη γραμμή και όντας εκπρόσωπος της νόμιμης οδού και όχι της διαπλοκής όπως λέει, πώς υπέπεσε σε τέτοιο ατόπημα;

Διαβάστε και μόνοι σας την αποστομωτική ανακοίνωση του αρχαιότερου και ιστορικότερου κυνηγετικού συλλόγου της πατρίδος μας ΕΔΩ.

Πάνω στην δική τους αναλγησία, τον δικό μας ύπνο και την απαξίωση που γνωρίζει ο σύλλογός μας, προσπάθησαν κάποιοι να αυτοανακηρύξουν αρχαιότερο σύλλογο της Ελλάδας, κάποιον του λεκανοπεδίου!

Καταλαβαίνεται φυσικά, ότι το μόνο μέλημα του κυρίου προέδρου και άλλων παρατρεχάμενων μέσα εκεί δεν είναι το είστε, αλλά το φαίνεστε. Αλί σ’ αυτούς που θα μπλέξουν με δαύτους!!!

Ίσως πέρα του φόρτου εργασίας του προϊσταμένου του δασαρχείου, ένας από τους λόγους που απουσιάζει από τις συνελεύσεις μας, να είναι και το μπάχαλο που επικρατεί στην φάρα μας.

Ποια ιστορία, ποια τιμή και δόξα και προσκύνηση!

Σκεφτείτε καλά πριν αποφασίσετε να απέχετε. Σκεφτείτε καλά πριν βάλετε κάποιους να μας εκπροσωπούν. Επικίνδυνος δεν είναι μόνο ο κακός, αλλά και ο άσχετος!

Για να δούμε, ποιός άλλος βασικός παίκτης θα λείπει από την αίθουσα γιατί κάτι έχω ακούσει!

ΥΓ. Τώρα βέβαια μπορεί να ακούσουμε, ως δικαιολογία, ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον για την επιτροπή. Εγώ όμως άλλα ξέρω!