ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Κυκλαδίτικοι ντουμπλέδες


Του Νίκου Βασάλου http://kaliakouda.blogspot.com

Έχει γίνει πολύς λόγος για τα χρήματα που αποκομίζει το Ελληνικό δημόσιο από την κυνηγετική δραστηριότητα. Σχετικός είναι και ο λόγος για τα χρήματα που απομυζούν οι ΜκΟ, από τον Ευρωπαϊκό και δη κρατικό κορβανά. Διάβασα σε σελίδα στο διαδίκτυο για τις ΜκΟ και τα πληρώματά τους, που η «δουλειά» τους είναι να συμπαραστέκονται στους απανταχού επί Ελληνικού εδάφους λαθρομετανάστες.

Είδα σε τηλεοπτική εκπομπή μεγάλου ιδιωτικού καναλιού, το Ελληνικό κράτος να είναι έρμαιο και ανήμπορο να αντιδράσει έναντι 237 λαθρομεταναστών, που μετακινήθηκαν από την Κρήτη με πλοίο της γραμμής, για να καταλάβουν τμήμα της νομικής Αθηνών, απειλώντας με απεργία πείνας, αν δεν τους δώσει το κράτος νόμιμες άδειες παραμονής! Καμάρωσα βουλευτάδες, προέδρους νεολαίας κόμματος, πρυτάνεις πανεπιστημίου και δημοσιογράφους, να πλατειάζουν άσκοπα και να δίνουν άλλη διάσταση, από αυτή που θα έπρεπε, στο θέμα.

Δεχόμαστε επίθεση αδέλφια! Το Ελληνικό κράτος τελεί υπό κατάληψη και κανένας δεν κόπτεται. Πληρώνουμε αδρά κάθε χρόνο τις ΜκΟ για να μας φέρνουν λαθρομετανάστες στην χώρα, για να δικαιολογούν τον παχύ μισθό τους. Είναι αυτοί οι ίδιοι, ή παρακλάδια τους, που εξαπολύουν μύδρους κατά του κυνηγίου και των κυνηγών. Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση κυνηγαράδες μου! Επιθέσει από Έλληνες κυνηγούς, σε ανθέλληνες αποστάτες.

Επίθεση κάνει και ο Κ.Σ. Σύρου και μάλιστα με Τούρκικη τακτική. Γενίτσαρους καλλιεργεί στο εκτροφείο του. Ουρές τα δημοτικά σχολεία κάνουν στην πόρτα του. Οικολογική και κυνηγετική συνείδηση και παιδεία διδάσκονται οι μπόμπιρες από αυτούς που ξέρουν, τους κυνηγούς. Οι Οργανώσεις μας θα μείνουν έξω απ’ τον χορό; Τα καταστατικά μας δεν θα αλλάξουν; Δεν θα γίνουν πιο ευέλικτα; Μόνο ο Έβρος μπορεί και ξέρει να φιλοξενεί και να διοργανώνει γιορτές κυνηγίου; Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα λέει η παροιμία.

Αλήθεια! Υπάρχει σκοπός, ή μήπως συμπιέστηκε και χάθηκε από το αμορτισέρ της καρέκλας;

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΚΥΝΗΓΙ του Ελεύθερου Τύπου στις 9/2/11